Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Piecas spēles pēc kārtas sākušais Merzļikins šonakt uz rezervistu soliņa

Piecas spēles pēc kārtas sākušais Merzļikins šonakt uz rezervistu soliņa
Jonass Korpisalo. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Otro spēli divās dienās Nacionālajā hokeja līgā aizvadīs Kolumbusas "Blue Jackets", kas šonakt atkārtoti viesosies pie Floridas "Panthers". Spēles sākums paredzēts plkst. 0:00 pēc Latvijas laika.

Iepriekšējā naktī Floridas "Panthers" uzvarēja ar rezultātu 5:2 un izcīnīja piekto panākumu pēc kārtas, bet latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pie rezultāta 0:3 tika nomainīts pēc otrās trešdaļas. Merzļikins atvairīja 22 no 25 metieniem. Viņa vietā vārtos stājās savainojuma dēļ kādu laiku nespēlējušais Jonass Korpisalo, kurš tika galā ar 12 no 13 metieniem. Vienu ripu Florida iemeta tukšos vārtos.

Šonakt paredzami pēc piecu spēļu pārtraukuma maču vārtos sāks Korpisalo, nevis Merzļikins. Soms šosezon ir sācis 24 no 26 cīņām, izcīnījis astoņas uzvaras, atvairījis 89,9% metienu un ielaidis vidēji 3,02 ripas, bet Merzļikins ir sācis 15 no 17 spēlēm, svinējis sešas uzvaras, atvairījis 91,6% metienu un ielaidis vidēji 2,89 ripas.

Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja sesto zaudējumu septiņās spēlēs un ar 36 punktiem 39 mačos ieņem priekšpēdējo vietu Centrālajā divīzijā. Floridas "Panthers" ar 54 punktiem 38 spēlēs atrodas otrajā vietā.


, 2021-04-04 22:44, pirms 3 gadiem
Visai loğiski, ka Elvim spēle uz beņķa. Bet piekrītu tiem, kas saredz "sakritību", ka Elvim spēle klibo, ja Korpisalo elpo pakausī. Šāds vārtsargu tandēms Kolumbusai augļus nenesīs, bet galvenais sakārtot spēli laukumā.
, 2021-04-04 23:06, pirms 3 gadiem
Elvis pagaidām diemžēl ir diezgan nestabils - jau pierādījies, ka vairākās spēlēs tieši galotnē norok. Diemžēl bet soms izskatās labāk
, 2021-04-04 23:13, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Visai loğiski, ka Elvim spēle uz beņķa. Bet piekrītu tiem, kas saredz "sakritību", ka Elvim spēle klibo, ja Korpisalo elpo pakausī. Šāds vārtsargu tandēms Kolumbusai augļus nenesīs, bet galvenais sakārtot spēli laukumā.
Atļaušos nedaudz pafilozofēt - ja Korpisalo, kurš ir diezgan viduvējs vārtsargs (90.6% atvairīto metienu, 2.86 ielaisti vārti vidēji spēlē), būšana komandā Elvi tik ļoti "sasien", tad ir pavisam bēdīgi.

Jo, skaties kā gribi, NHL nav tādu komandu, kur tie otrie numuri būtu vārgāki. Te es runāju par iešanu sezonā, ne kādu konkrētu brīdi, kad kādam ir savainojumi vai citas īstermiņa ligas.
, 2021-04-04 23:16, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Elvis pagaidām diemžēl ir diezgan nestabils - jau pierādījies, ka vairākās spēlēs tieši galotnē norok. Diemžēl bet soms izskatās labāk
Bet stati tomēr labāki Elvim. Bet citādi - protams, stabilitātes trūkst. Aizdomas, ka īsti netur psiholoģisko spriedzi.
, 2021-04-05 00:02, pirms 3 gadiem
Nakamsezon mekles citu vartssargu
, 2021-04-05 00:28, pirms 3 gadiem
Būs jau labi, pasēdēs izvēdinās galvu, nav teikts ka somam spele nevar sabrukt kādā mirklī!
, 2021-04-05 02:19, pirms 3 gadiem
tupie skribenti!
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
6

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Aizsargs Uvis Balinskis. Foto: AFP/Scanpix
41

Balinskim 11 minūtes uz ledus un -1, Merzļikins ielaiž sešus vārtus Arizonā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles aizvadījuši divi Latvijas hokejisti. Aizsargs Uvis Balinskis un Floridas "Panthers" piekāpās Bostonas "Bruins" (3:4), savukārt Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu vārtos ar 2:6 piekāpās Arizonas "Coyotes". Divus vārtus Merzļikins ielaida, kad "Blue Jackets" spēlēja vairākumā.
Elvis Merzļikins. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
113

NHL vārtsargs Merzļikins piekritis pievienoties Latvijas izlasei

Latvijas Hokeja federācija pavēstījusi par nepilnus 30 gadus vecā latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina piekrišanu pievienoties Latvijas valstsvienībai pēc Nacionālās hokeja līgas sezonas beigām.