Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Merzļikinu nomaina zaudējumā, Balceram uzvara pār Losandželosu

Merzļikinu nomaina zaudējumā, Balceram uzvara pār Losandželosu
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Elvis Merzļikins stājās Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos piektajā spēlē pēc kārtas, taču tika nomainīts pēc diviem periodiem zaudējumā Floridas "Panthers" ar 2:5. Savukārt Rūdolfs Balcers, aizvadot otro maču divās dienās, palīdzēja Sanhosē "Sharks" ar 3:2 apspēlēt Losandželosas "Kings".

Elvis Merzļikins šonakt atvairīja 22 no 25 pretinieku metieniem un tikai nomainīts pēc nospēlētām 40 minūtēm. Visus trīs vārtus Latvijas vārtsargs ielaida otrā perioda pirmajā pusē piecu minūšu intervālā, kas rezultātu tobrīd padarīja 0:3 Kolumbusai par sliktu. Merzļikina vietā vārtos stājās Jonass Korpisalo, atgriežoties laukumā pēc vairāk nekā nedēļas izlaišanas traumas dēļ, un somu vārtsargam 12 atvairīti metieni no 13.

Kolumbusai šodienas spēlē bija kārtējā atkalsatikšanās ar savu bijušo vārtsargu Sergeju Bobrovski, kurš "Panthers" uzvaru sekmēja ar 44 atvairītiem metieniem no 46. "Blue Jackets", kas šosezon ir tikai 26. vietā līgā izdarīto metienu skaita ziņā, šonakt katrā periodā veica vismaz 15 metienus pa vārtiem, taču Bobrovski pārspēja tikai divreiz trešajā periodā.

Kolumbusai lielas problēmas sarūpēja arī cits bijušais komandas spēlētājs Aleksandrs Venberjs, kurš iepriekš "Blue Jackets" rindās nospēlēja sešas sezonas, bet šosezon pārcēlies uz Floridu. Viņš šosezon bija guvis astoņus vārtus, bet tagad pret Kolumbusu iemeta uzreiz trīs. Divus vārtus Venberjs guva pret Merzļikinu, vienreiz to paveicot pēc "Blue Jackets" zaudētas ripas uz pretinieku zilās līnijas, kas noveda pie ātrā uzbrukuma trīs pret vienu, bet otrreiz Merzļikinam neizdevās atvairīt patālu metienu uzreiz pēc Venberja ieslidošanas zonā.

Abas komandas vēlreiz sacentīsies naktī uz pirmdienu. Floridai šī bija jau piektā uzvara pēc kārtas, kamēr Kolumbusa zaudējusi sešas no iepriekšējām septiņām spēlēm, kas licis atkāpties uz priekšpēdējo vietu divīzijā, tiesa, atstarpe no "play-off" robežas ir atspēlējamā piecu punktu attālumā.

Citā spēlē latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers palīdzēja "Sharks" tikt pie uzvaras 3:2 pār "Kings". Balcers, kurš vakardien izcēlās ar trīs punktu spēli, šoreiz laukumā pavadīja 15:27 minūtes, kurās veica trīs metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu. Spēli Balcers pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sharks" šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas, un Balcera komanda pēc šīs sērijas pieteikusies uz cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs, šobrīd no divīzijas ceturtajā vietā esošās "Coyotes" atpaliekot tikai par vienu punktu.

Balcers maču aizvadīja otrajā maiņā, kas vārtus šoreiz neguva, kamēr pa diviem punktiem savāca Sanhosē pirmās maiņas uzbrucēji Kevins Labanks un Evanders Keins (abiem 1+1).

"Sharks" komandai tagad būs nedaudz brīvāks kalendārs, jo līdz 10. aprīlim paredzēta tikai viena spēle, pēc trim dienām pret Anaheimas "Ducks".

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Sabres-Rangers3:2 PMHurricanes-Stars2:3
Panthers-Blue Jackets5:2Canadiens-Senators3:6
Islanders-Flyers3:2 PMAvalanche-Blues2:1
Golden Knights-Wild1:2Kings-Sharks2:3

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2021-04-04 08:32, pirms 3 gadiem
Nu nevar gaidīt ja Balcers tagad metīs katrā spēlē
, 2021-04-04 08:43, pirms 3 gadiem
pūce rakstīja: Nu nevar gaidīt ja Balcers tagad metīs katrā spēlē
Es varu gaidīt!
, 2021-04-04 08:47, pirms 3 gadiem
Karluha gan neprot gaidīt! atkal noplīsa un tagad viņa vietā citi skribilē hokeja nakts ziņas
, 2021-04-04 08:51, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Es varu gaidīt!
Nu gaidi vien. Drīzāk būs kādu laiku klusums
, 2021-04-04 08:55, pirms 3 gadiem
pūce rakstīja: Nu gaidi vien. Drīzāk būs kādu laiku klusums
neceri! es parasti ļoti skaļi gaidu
, 2021-04-04 09:08, pirms 3 gadiem
Mums SJ treneris apsolīja ka būs 20 goli. Tos arī tagad gaidām
, 2021-04-04 09:09, pirms 3 gadiem
Ar tādiem partneriem ilgi klusums nemaz nav iespejams
, 2021-04-04 09:24, pirms 3 gadiem
Elvis vienīgais no latviešiem katru spēli cenšas vismaz pāris golus ierakstīt savā kontā
, 2021-04-04 09:56, pirms 3 gadiem
Žēl, Ka Elvim pagaidām neizdodas tāds garāks veiksmīgs spēļu cikls.
, 2021-04-04 10:38, pirms 3 gadiem
Elvim deva iespēju tagad kļūt par stabilu pirmo numuru, diemžēl pāris goli uz viņa sirdsapziņas šajās piecās spēlēs. Bet nu nevar neatzīmēt “fantastisko” CBJ spēli aizsardzībā, tāda miskaste pie Tortorellas sen nav redzēta
, 2021-04-04 11:41, pirms 3 gadiem
Elvis netiek galā ar psiholoģiju, tiko soms sēž uz soliņa, tā vairs nemāk spēlēt.
, 2021-04-04 11:57, pirms 3 gadiem
Salūza 5 monūtēs! Neko tagad soms paspēlēs, Elvis gaidīs savu iznācienu no soliņa
, 2021-04-04 13:04, pirms 3 gadiem
Nja pirmie 2 goli nu tadi 50/50 moz vareja panemt, bet 3 gan bija janem!
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".