Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

ESPN Merzļikinu uzskata par Kolumbusas trumpi iespējamo maiņas darījumu veikšanai

ESPN Merzļikinu uzskata par Kolumbusas trumpi iespējamo maiņas darījumu veikšanai
Elvis Merzļikins. Foto: lastwordonsports.com

Nacionālās hokeja līgas maiņu perioda noslēgums gaidāms pēc desmit dienām, un prestižais ASV sporta medijs ESPN piedāvā tradicionālās spekulācijas par to, kā komandas varētu rīkoties.

Kolumbusas "Blue Jackets" vienībā izcelti seši potenciāli aizmaināmi spēlētāji, un viens no viņiem ir latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš sezonā saņem četrus miljonus ASV dolāru un kura līgums beigsies 2022. gadā. ""Blue Jackets" trumpis ir Merzļikins. Tās vārtsargu līnija ir stiprā puse, tādēļ Kolumbusa varētu izmantot situāciju, ja kādai komandai būs ārkārtīgi nepieciešams jauns vārtsargs. (…) No pieejamajiem spēlētājiem vislielāko ieguvumu varētu saņemt pret Merzļikinu, un, ja būs komandas, kuras izmisīgi zvanīs, Kolumbusai nevajadzētu vilcināties," prāto ESPN.

Vēl starp iespējami aizmaināmiem spēlētājiem pieminēti Deivids Savārds, Niks Folīno, Railijs Nešs un Maiks Del Zoto, kuriem līgums beigsies šovasar, un Makss Domi, kuram, līdzīgi kā Merzļikinam, līgumā vēl palicis gads. Lielākā izšķiršanās būs par komandas kapteiņa Folīno nākotni, un "Blue Jackets" vadībai būs jāizvirza prioritātes – ja tā vēl cer pacīnīties par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā, Folīno aizmainīt nebūtu prāta darbs. "Kas attiecas uz Folīno, izvēli vajadzētu atstāt spēlētāja ziņā. Ja viņš vēlas prom, es viņa vēlmi cienītu. Ja viņš vēlas sezonu pabeigt šeit (un parakstīt jaunu līgumu starpsezonā), kapteinis ir pelnījis šādu iespēju," raksta ESPN.

Merzļikinam šis ir pirmais gads divu sezonu līgumā par 8,0 miljoniem ASV dolāru, bet viņa vienaudzim Jonasam Korpisalo šis ir pirmais gads divu sezonu līgumā par 5,6 miljoniem. 26 gadus vecais Merzļikins šosezon sācis 14 no 16 spēlēm, izcīnīji sešas uzvaras, atvairījis 91,7% metienu un ielaidis vidēji 2,75 ripas, bet Korpisalo ir sācis 24 no 25 spēlēm, izcīnījis astoņas uzvaras, atvairījis 89,9% metienu un ielaidis vidēji 3,02 ripas. "Blue Jackets" ar 36 punktiem 38 spēlēs ieņem sesto vietu Centrālajā divīzijā, taču tikai par trim punktiem atpaliek no labāko četrinieka.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/insider/st...


, 2021-04-02 22:18, pirms 3 gadiem
Labāk geibētu, ka Elvis starpsezonā maina komandas. Tagad ielekt citā laivā (sistēmā), kur, iespējams, Elvis būtu tikai ielāps vai drošības plāns, varētu negatīvi atsaukties uz sniegumu. Elvis Kolumbusā jūtas drošs, un tas šosezon ir svarīgi. Bet NHL ir bizness, ja līgumā nav punkta par neaizmainīšanu, tad jūtas ir otrajā plānā.
, 2021-04-02 22:20, pirms 3 gadiem
Oilers
Šiem akūti nepieciešams pirmais numurs rāmī.
Un ir ko dot pretī uzbrukuma līnijā
, 2021-04-02 22:21, pirms 3 gadiem
Oilerus, oilerus, oilerus!
Uz maniem favorītiem lāčiem nebūs, tas ar garantiju!
Bet vispār dziļi vienalga, galvenais, lai tiek pie spēlēšanas un kārtīgi nostiprinās NHL!
, 2021-04-02 22:22, pirms 3 gadiem
BVV rakstīja: Oilers
Šiem akūti nepieciešams pirmais numurs rāmī.
Un ir ko dot pretī uzbrukuma līnijā
Nebūtu slikti Elvis vienā comandā ar Draisaitlu un McDavidu. Bet laikam jāaizver acis, kad sapņo.
, 2021-04-02 22:27, pirms 3 gadiem
rihardilio rakstīja: Nebūtu slikti Elvis vienā comandā ar Draisaitlu un McDavidu. Bet laikam jāaizver acis, kad sapņo.
Tie nav nekādi sapņi! Tas ir reāls scenārijs
, 2021-04-02 22:31, pirms 3 gadiem
ja notiek maiņa uz Kanādas divīziju, tad tikai uz Toronto! reāli pretendenti paņemt bleķi un Elvim būt pirmajam numuram īstā hokeja pilsētā! viņam patiktu pilsēta un pilsētai patiktu Elvis!

oilers ir province, bomži un Stenliju nepaņems!
, 2021-04-02 22:38, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: ja notiek maiņa uz Kanādas divīziju, tad tikai uz Toronto! reāli pretendenti paņemt bleķi un Elvim būt pirmajam numuram īstā hokeja pilsētā! viņam patiktu pilsēta un pilsētai patiktu Elvis!

oilers ir province, bomži un Stenliju nepaņems!
+
Nav tā, ka īstermiņa mērķiem viņiem tā vārtsargu līnija ir švaka, kā te dažs jau čīkst. Maiks Smits šobrīd vispār ir ar nomināli labākiem cipariem kā Merzļikins, bet Koskinens un Korpisalo apmēram vienā līmenī.

Turklāt, pēc vidēji spēlē ielaistajiem goliem EDM ir par 0.22 goliem mazāk kā CBJ.
, 2021-04-02 22:46, pirms 3 gadiem
KOLORADOOOO!!
Spekulēt var daudz, bezjēcīgi tēlot ekspertus
, 2021-04-02 22:52, pirms 3 gadiem
EUcerin rakstīja: KOLORADOOOO!!
Spekulēt var daudz, bezjēcīgi tēlot ekspertus
Jā, COL vispār galīgi čābīgi iet - Grubauers šosezon aizvada Vezinas sezonu.
Tikko no BUF šamie arī iemainījuši vārtsargu un Francouzs, kas faktiski ir otrais numurs, arī kaut kad atgriezīsies sastāvā.
, 2021-04-02 23:02, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jā, COL vispār galīgi čābīgi iet - Grubauers šosezon aizvada Vezinas sezonu.
Tikko no BUF šamie arī iemainījuši vārtsargu un Francouzs, kas faktiski ir otrais numurs, arī kaut kad atgriezīsies sastāvā.
Tautā runā daudz un dažādi par treidiem. Nereāliem un mazāk nereāliem. Bet tu tīri skaties, kuram būs vezins un entie gadi colorado utt. Tad jau manīs kā būs! Ko tu zini kas darās tiem menedžeriem galvās. Spekulēt var daudz. Ok, jauku atlikušo vakaru un priecīgas Lieldienas
, 2021-04-02 23:02, pirms 3 gadiem
visstulbākā maiņa būtu uz Vašingtonu vai uz peņiem
ceru, ka tas nenotiks, tad labāk uz bomžiem oilers , ja jau maina

p.s. pašam nez kāpēc pārliecība, ka Elvi nekur neaizmainīs tagad! diezgan tukšas baumas!
, 2021-04-02 23:13, pirms 3 gadiem
EUcerin rakstīja: Tautā runā daudz un dažādi par treidiem. Nereāliem un mazāk nereāliem. Bet tu tīri skaties, kuram būs vezins un entie gadi colorado utt. Tad jau manīs kā būs! Ko tu zini kas darās tiem menedžeriem galvās. Spekulēt var daudz. Ok, jauku atlikušo vakaru un priecīgas Lieldienas
Protams, ka viss var būt un notikt, taču ir reālākie un mazāk reālie varianti.

Tāds Kolorado variants ir tikpat kā nereāls. Tāda Edmontona vai pat Vašingtona... nu, tā.
Pitsburga gan visu sezonu mēģina atrast savu PO vārtsargu (no LAK Kviku jau medīja, bet nesanāca) un tikpat kā garantēti viņi meklēs to līdz dedlainam (vai izdosies darījums - tā ir cita dziesma).

Neņemos gan vērtēt tagad cik katras komandas kontekstā aktuāls ir Elvis.

NHL tirgū, lai arī daudz kas notiek, taču ir savas likumsakarīgas, kuras gadu no gada pierādās, tāpēc par galīgi trakiem treidiem (kurus es, protams, neizslēdzu) ir zināma skepse.
, 2021-04-02 23:58, pirms 3 gadiem
Galvenais ja maina, tad uz komandu kas cinās par trofeju, vai komandu ar jaudīgu aizsardzību!
, 2021-04-03 08:45, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: +
Nav tā, ka īstermiņa mērķiem viņiem tā vārtsargu līnija ir švaka, kā te dažs jau čīkst. Maiks Smits šobrīd vispār ir ar nomināli labākiem cipariem kā Merzļikins, bet Koskinens un Korpisalo apmēram vienā līmenī.

Turklāt, pēc vidēji spēlē ielaistajiem goliem EDM ir par 0.22 goliem mazāk kā CBJ.
Diez vai maiņu mērķis ir paņemt spēlētāju uz pāris spēlēm
Bet citādi - Smitam jau ir 39.gadi, Koskinens arī nav nekāds jauneklis...
, 2021-04-03 10:01, pirms 3 gadiem
BVV rakstīja: Diez vai maiņu mērķis ir paņemt spēlētāju uz pāris spēlēm
Bet citādi - Smitam jau ir 39.gadi, Koskinens arī nav nekāds jauneklis...
Ir ļoti dažādi. Protams, gadās, ka komandas tiek pie saviem nākotnes glābējiem sezonas laikā, taču arī prakse iemainīt spēlētāju priekš PO skrējiena ir ļoti izplatīta un normāla.

Pafilozofējot par pārējām lietām - Smits ir veterāns, taču spēlē labi, karjeras laikā sevi ir pierādījis kā, varbūt, ne pats spožākais vārtsargs, taču kārtīgs darba zirgs, kurš lielas lažas nepieļauj. Pašlaik, atkopies no savainojuma, kas viņam bija sezonas sākumā, spēlē vienu no karjeras labākajām sezonām. Turklāt, viņam vasarā līgums beigsies, tāpēc kkur mainīt prom viņu nav lielas jēgas (neviens par viņu neko daudz nedos, t.i., tas nozīmē atdot vārtsargu par sviestmaizi).

Koskinens - nav pirmais numurs ilgtermiņam, taču spēlēt var. Turklāt, viņam ir līgums uz 4.5 miljoniem un vēl vienu sezonu, t.i., lielāks nekā Elvim, bet spēlē... nu, ok, bet pa to naudu var dabūt labākus kadrus (tas nozīmē, ka baigi populārs un pieprasīts kadrs šams nez vai būs).

Abiem diviem vārtsargiem ir arī NTC, kas nozīmē, ka bez viņu pašu piekrišanas gluži uz jebkuru komandu prom viņus neaizmainīsi.
Savukārt Edmontonai ir tikai 2.3 brīvie miljoni algu budžetā.

Īsāk sakot - protams, ka viss var notikt un fantāzijām arī var ļaut vaļu, taču nevajag šajā procesā aizmirst par praktisko šādu darījumu pusi.
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".