Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kolumbusa tikko iegūto Kviku aizmaina uz "Kings" sāncensi un Bļugera jauno komandu

Kolumbusa tikko iegūto Kviku aizmaina uz "Kings" sāncensi un Bļugera jauno komandu
Džonatans Kviks. Foto: AP/Scanpix

Jau ceturto maiņas darījumu dažu dienu laikā veikusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets", un trijos no šiem četriem darījumiem figurējuši vārtsargi.

Kolumbusas "Blue Jackets" vienojusies ar Teodora Bļugera jauno komandu Lasvegasas "Golden Knights", šķiroties no vakar iegūtās Losandželosas "Kings" leģendas Džonatana Kvika un pretī saņemot citu vārtsargu Maiklu Hačinsonu un drafta septītās kārtas izvēli. Kolumbusai arī jāsaglabā puse no Kvika palikušās algas. "Kings" izmestais veterāns Kviks tādējādi nonācis tiešās konkurentes rindās – "Golden Knights" ar 78 punktiem 61 spēlē ir Klusā okeāna divīzijas līdere, bet "Kings" ar 76 punktiem 62 spēlēs ir otrā. Pēc mēneša gaidāma komandu savstarpējā cīņa.

"Blue Jackets" vakar uz Losandželosu aizmainīja Vladislavu Gavrikovu un Jonasu Korpisalo, bet pretī ieguva Kviku, nosacītu pirmās kārtas izvēli un trešās kārtas izvēli. Divu Stenlija kausu ieguvējs aizvada vāju sezonu (31 spēlē atvairīti 87,6% metienu un ielaistas vidēji 3,50 ripas), un 37 gadus vecajam Kvikam šī ir pēdējā sezona 10 gadu līgumā par 58 miljoniem ASV dolāru.

Savukārt 33 gadus vecais kanādietis Hačinsons, kuram ir viena gada līgums par 750 tūkstošiem, šosezon spēlējis vienīgi fārmklubā, septiņos mačos atvairot 89,7% metienu un ielaižot vidēji 2,74 ripas. Pārstāvot "Bruins", "Jets", "Panthers", "Maple Leafs" un "Golden Knights", Hačinsons NHL karjerā aizvadījis 137 spēles, atvairījis 90,5% metienu un ielaidis vidēji 2,79 ripas. AHL karjerā viņam ir 209 spēles, 91,7% atvairītu metienu un ielaistas vidēji 2,58 ripas.

"Blue Jackets" šajās dienās šķīrusies arī no savainotajiem uzbrucējiem Jakuba Vorāčeka un Gustava Nīkvista, saņemot piektās un sestās kārtas izvēles un AHL vārtsargu Džonu Gilīsu, kuram arī ir viena gada līgums par 750 tūkstošiem. Bļugers par "Golden Knights" spēlētāju kļuva iepriekšējā naktī – Pitsburgas "Penguins" pretī saņēma aizsargu Pīteru Diliberatori un drafta trešās kārtas izvēli. Bļugeram vasarā beigsies divu gadu līgums par 4,4 miljoniem.

NHL maiņu periods beigsies rītvakar plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/goldenknights/n...


, 2023-03-02 22:45, pirms gada
Tagad Kolumbusai pilns ar AHL vārtsargiem. Nodrošinās, lai Tarasovs var atlikušo sezonu spēlēt NHL. Prieks, ka ar Elvi rēķinās.
, 2023-03-02 22:48, pirms gada
Perfekts back-up varočiks Vegasai! izredzes uz finālu paliek lielākas.
, 2023-03-02 23:01, pirms gada
Nu re, un pat nevajadzēja pievienot Verenski vai Činakovu un vēl kādu prospektu lai aizmainītu Kviku, kā te dažs labs teica.
, 2023-03-02 23:19, pirms gada
marcco rakstīja: Perfekts back-up varočiks Vegasai! izredzes uz finālu paliek lielākas.
Bekaps, kura sezonas alga ir lielāka nekā visu trīs VGK pašlaik aktīvo vārtsargu algas kopā ņemtas. Nedomāju, ka viņu ņem tieši šādai dziļai bekapa lomai. Iespējams, ka cer uz kko vairāk/.
, 2023-03-02 23:34, pirms gada
Jei, bogu, nesaprotu šitos visus pigorus Kāda hrena pēc tas Kviks ir tik traki jāterorizē, vai tiešām viņš ir to pelnījis, lai karjeras nobeigumā tiktu spārdīts turpu šurpu, kā bumbiņa? Vai tad nevarētu viņu vienkārši penzijā pavadīt ar godu, ja reiz nevienam pa īstam viņš vairs vajadzīgs nav?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2023-03-03 06:29, pirms gada
Nez, Kviks paspēja aizlidot uz Kolumbusu?
, 2023-03-03 08:25, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Jei, bogu, nesaprotu šitos visus pigorus Kāda hrena pēc tas Kviks ir tik traki jāterorizē, vai tiešām viņš ir to pelnījis, lai karjeras nobeigumā tiktu spārdīts turpu šurpu, kā bumbiņa? Vai tad nevarētu viņu vienkārši penzijā pavadīt ar godu, ja reiz nevienam pa īstam viņš vairs vajadzīgs nav?
Kā reiz doties uz Vegasu Kvikam jau varētu būt arī kāda sportiska interese. KKā palīdzēt un izcīnīt vēl vienu kausu karjeras noslēgumā motivāciju vajadzētu atrast. Pie reizes LA iegriezt par izmešanu pēdējā gadā.
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".