Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Merzļikins stāsies "Blue Jackets" vārtos ceturtajā mačā pēc kārtas

Merzļikins stāsies "Blue Jackets" vārtos ceturtajā mačā pēc kārtas
Elvis Merzļikins. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā Kolumbusas "Blue Jackets" 2:00 aizvadīs vēl vienu spēli pret Stenlija kausa īpašnieci Tampabejas "Lightning", un vēlreiz vārtos stāsies Elvis Merzļikins.

Elvis Merzļikins stājās vārtos jau trīs iepriekšējās Kolumbusas spēlēs, visas aizvadot veiksmīgi, tiesa, pārējai komandai gan sekmes bija dažādas. Spēlēs pret divīzijas pastarīti Detroitu tika ciesti bezzobaini zaudējumi ar 1:3 un 1:4, taču pirms divām dienām "Lightning" tika pārspēta ar 3:1. Šajā spēlē galvenais varonis bija Merzļikins, kurš vienīgo reizi tika pārspēts ar ripas rikošeta palīdzību, bet kopumā atvairīja 37 no 38 pretinieku metieniem. Kolumbusai izdevās iemest divus vārtus otrajā periodā, taču kopumā uzbrukums savus uzdevuma augstumos joprojām nebija – pa pretinieku vārtiem veikts tikai 21 metiens.

Vidēji spēlē šosezon "Blue Jackets" izdarījusi 28 metienus pa vārtiem, kas ir 26. labākais rādītājs līgā. Tikmēr pa tās vārtiem raidīti 31.4 metieni vidēji spēlē, kas ir astotais augstākais rādītājs, un tas atspoguļojas arī turnīra tabulā, kur "Blue Jackets" šobrīd ir sestajā vietā. Divīzijas trešā vieta – "Hurricanes" – aizbēgusi jau 13 punktu attālumā, kamēr cīņā par ceturto vietu un dalību izslēgšanas spēlēs gaidāma konkurence ar Čikāgu un Nešvilu, kuras abas ir trīs punktus priekšā.

Kolumbusai šobrīd jāiztiek bez Jonasa Korpisalo palīdzības, kurš guvis nelielu traumu. Tas toties devis Merzļikinam nelielu stabilitāti, un šonakt viņš stāsies vārtos ceturtajā mačā pēc kārtas. Korpisalo gan tuvojas brīdim, kad atkal varēs atgriezties laukumā, un jau šonakt viņš varētu būt iekļauts spēles pieteikumā kā rezerves vārtsargs. Par to gan tiks lemts tikai īsi pirms spēles.

Citā spēlē Pitsburgas "Penguins" sacentīsies pret Bostonas "Bruins", un brīdim, kad varētu atgriezties laukumā, tuvojas Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers. Viņš atgriezies komandas treniņos pēc divu nedēļu pauzes, tiesa, vakardien vēl slidoja piesardzības režīmā, proti, bez kontakta cīņas. Attiecīgi viņa dalība "Penguins" spēlē jau šonakt vēl nav gaidāma, taču Pitsburgai tas nav liedzis uzņemt lielisku tempu – Bļugera komanda uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas, šajā laikā ielaižot tikai sešus vārtus.

NHL spēles

KomandasSākumsKomandasSākums
Bruins-Penguins2:00Sabres-Rangers2:00
Panthers-Red Wings2:00Islanders – Capitals2:00
Senators-Canadiens2:00Lightning – Blue Jackets2:00
Blackhawks-Hurricanes3:00Predators-Stars3:00
Golden Knights-Wild5:30

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2021-04-01 21:17, pirms 3 gadiem
Reāla iespēja kļūt par pirmo numuru
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".