Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Krejčī paziņo par NHL pamešanu un atgriešanos Čehijā

Krejčī paziņo par NHL pamešanu un atgriešanos Čehijā
Dāvids Krejčī. Foto: Zumapress.com/Scanpix

35 gadus vecais čehu centra uzbrucējs Davids Krejčī, kurš ilgus gadus pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas klubu Bostonas "Bruins", paziņojis par atgriešanos mājās.

"Kopš sezonas beigām esmu domājis par savu nākotni, un kļuvis skaidrs, ka man un manai ģimenei jāpieņem grūts lēmums. Šajā karjeras un dzīves posmā man nepieciešams agriezties Čehijā un spēlēt savas ģimenes priekšā. Viņi upurēja tik daudz, lai es varētu piepildīt savu NHL sapni. Gribu spēlēt savu vecāku, brāļa un draugu priekšā. Gribu, lai mani bērni dzīvotu tur, kur es izaugu, lai viņi pavada laiku ar manu ģimeni, lai veido neaizmirstamas atmiņas," paziņojumā par atgriešanos mājās pauda Davids Krejčī.

Viņam pēc sezonas beidzās sešu gadu ilgais un 43,5 miljonu dolāru vērtais līgums, un kļuva skaidrs, ka Bostonas "Bruins" neplāno paturēt centra uzbrucēju. Par Krejčī atgriešanos Čehijā tika baumots jau jūnijā, piesaucot viņa dzimto "Olomouc" komandu, kas spēlē spēcīgākajā līgā, bet nekad nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu.

Krejčī kopā ar "Bruins" 2011. gadā izcīnīja Stenlija kausu, turklāt tieši viņš bija play-off labākais vārtu guvējs un rezultatīvākais spēlētājs. Arī divus gadus vēlāk, kad Bostona piedzīvoja zaudējumu finālā, tieši Krejčī bija izslēgšanas spēļu sekmīgākais punktu vācējs.

Karjeras 962 spēlēs Krejči izcēlās ar 215 vārtiem un 730 punktiem. Čehu vidū viņš ir septītais rezultatīvākais, priekšā atrodoties tikai Jaromīram Jāgram, Patrikam Eliāšam, Milanam Hejdukam, Vāclavam Prospalam, Bobijam Holīkam un Jakubam Vorāčekam.

Krejčī pārstāvējis Čehijas izlasi trīs pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.


, 2021-07-30 22:55, pirms 3 gadiem
jāpaceļ cepure šī vīra priekšā.
, 2021-07-30 23:14, pirms 3 gadiem
"Viņam pēc sezonas beidzās sešu gadu ilgais un 43,5 miljonu dolāru vērtais līgums, un kļuva skaidrs, ka Bostonas "Bruins" neplāno paturēt centra uzbrucēju."

Kur tu šo izdzemdēji? Viņam piedāvāja gan Bruins, gan citas, bet jau bija sen izlēmis, ka atgriezīsies dzimtenē ģimenes dēļ. Kārtējo reizi slima suņa murgi hokeja rakstos.
, 2021-07-30 23:18, pirms 3 gadiem
Vēl tagad atceros kā šamējais Vankūverā papildlaikā mums iemeta.
, 2021-07-31 08:27, pirms 3 gadiem
Karsuma korišs! Savā laikā kā jaunie brekši pa AHL vienā maiņā ņēmās tik beigās Kreici tā NHL karjera krietni labāka izvērtās...
, 2021-07-31 09:26, pirms 3 gadiem
als rakstīja: Karsuma korišs! Savā laikā kā jaunie brekši pa AHL vienā maiņā ņēmās tik beigās Kreici tā NHL karjera krietni labāka izvērtās...
Nu tā, bišķi
, 2021-07-31 09:56, pirms 3 gadiem
als rakstīja: Karsuma korišs! Savā laikā kā jaunie brekši pa AHL vienā maiņā ņēmās tik beigās Kreici tā NHL karjera krietni labāka izvērtās...
Nu, lai pavisam godīgi, arī AHL Krejči bija daudz labāks.
, 2021-07-31 10:05, pirms 3 gadiem
als rakstīja: Karsuma korišs! Savā laikā kā jaunie brekši pa AHL vienā maiņā ņēmās tik beigās Kreici tā NHL karjera krietni labāka izvērtās...
Arī draftā Bostonai bija divi otrā raunda piki, un Krejči ar Karsumu izvēlējās tieši vienu aiz otra ar #63 un #64.
, 2021-07-31 10:05, pirms 3 gadiem
Bruins ziedu laiki ir beigušies!
, 2021-07-31 10:53, pirms 3 gadiem
kino rakstīja: Nu tā, bišķi
Tik pašu mazumiņu!
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.