Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Arī Krosbijs pārsteigts par ģenerālmenedžera atkāpšanos, "Penguins" uzrunājuši 20 kandidāti

Arī Krosbijs pārsteigts par ģenerālmenedžera atkāpšanos, "Penguins" uzrunājuši 20 kandidāti
Sidnijs Krosbijs. Foto: Zuma Press/Scanpix

Latviešu centra uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas “Penguins” negaidīti palika bez ģenerālmenedžera, jo Džims Raterfords negaidīti pavēstīja par amata pamešanu. Tūdaļ sākušies jauna ģenerālmenedžera meklējumi.

“Man šķiet, ka pārsteigti bija pilnīgi visi. Uzskatu, ka mūsu klubā tāpat palikuši vēl daudzi lieliski cilvēki, kuri pildīs savus pienākumus pēc labākās sirdsapziņas,” pēc 1:4 zaudējuma pret Bostonas “Bruins” kluba vadībā notikušās izmaiņas komentēja Pitsburgas “Penguins” kapteinis Sidnijs Krosbijs.

“Mēs visi esam cilvēki - laika gaitā izveidojas tuvākas saiknes. Es un Džims kļuvām par draugiem, un nevaru vārdos aprakstīt to, cik ļoti viņu respektēju kā savas jomas profesionāli. Viņš ir arī labs draugs. Smags brīdis,” sacīja Maiks Salivans, “Penguins” galvenais treneris, kuru Raterfords nolīga 2015. gadā. Pitsburga 2016. un 2017. gadā izcīnīja Stenlija kausu.

Par ģenerālmenedžera vietas izpildītāju kļuvis Patriks Alvins. Viņš ir pirmais zviedrs, kurš NHL klubā strādājis šajā amatā. Arī Alvins būs starp tiem cilvēkiem, kuriem būs iespēja aprunāties ar kluba īpašniekiem un prezentēt savu vīziju, cerot, ka viņš tiks apstiprināts amatā. Taču konkurence solās būt liela.

Jau pirmajās dienās interesi par amatu pauduši aptuveni 20 cilvēki, piemēram, Džeisons Boterils, kurš bija Raterforda asistents pirms vairākiem gadiem, bet tad kļuva par Bufalo “Sabres” ģenerālmenedžeri. Starp izskanējušajiem vārdiem atrodams arī Kriss Drūrijs, Rons Hekstāls, Marks Hanters, Toms Ficdžeralds, Pīters Čiareli, Skots Melanbijs, Maiks Giliss, Lorenss Gilmens, Džons Fērgusons un Maiks Futa.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/pittsburgh-pengu...
https://www.tsn.ca/insider-trading-...


Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
3

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
7

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.