Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Ovečkins noslēdz jaunu līgumu ar ''Capitals'', ''Golden Knights'' aizmaina Flerī

Ovečkins noslēdz jaunu līgumu ar ''Capitals'', ''Golden Knights'' aizmaina Flerī
Aleksandrs Ovečkins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Gatavojoties jaunajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai, komandas sākušas komplektēt sastāvus. Vašingtonas ''Capitals'' noslēgusi jaunu piecu gadu līgumu par 47.5 miljoniem ASV dolāru ar savu ilggadējo līderi Aleksandru Ovečkinu, kamēr Lasvegasas ''Golden Knights'' naudas atbrīvošanai algas griestos aizmainījusi vārtsargu Marku Andrē Flerī uz Čikāgas ''Blackhawks''. Vārtsargs gan apsverot beigt karjeru.

Viens no visu laiku labākajiem vārtu guvējiem Nacionālās hokeja līgā (NHL) krievs Aleksandrs Ovečkins trešdien varēja kļūt par neierobežoti brīvo aģentu, taču viņa pārstāvētā Vašingtonas ''Capitals'' parūpējās par pretējo, paziņojot par jauna piecu gadu līguma noslēgšanu par kopējo summu 47.5 miljoniem ASV dolāru.

Iepriekš abas puses noslēdza līgumu 2008. gadā, kad puses panāca 13 gadu vienošanos par kopējo summu 124 miljoniem ASV dolāru. Gan toreiz, gan tagad Ovečkins sarunas veica bez aģenta starpniecības. ''Aleksandrs ir mūsu franšīzes seja un ir uzticīgs šai organizācijai un komūnai. Viņš iemieso visu, par ko mēs iestājamies, un esam priecīgi, ka Aleksandrs valkās mūsu formu vēl nākamos piecus gadus,'' citēts ''Capitals'' ģenerālmenedžeris Braiens Maklelans.

2008., 2009. un 2013. gadā Ovečkins atzīts par NHL vērtīgāko spēlētāju. 2018. gadā spēlētājs palīdzēja ''Capitals'' izcīnīt savu pirmo Stenlija kausu. Vašingtona Ovečkinu izvēlējās 2004. gada draftā ar kopējo pirmo numuru. 1197 spēlēs spēlētājs izcīnījis 1320 rezultativitātes punktus. Iepriekšējā sezonā hokejists 45 regulārās spēlēs guva 24 vārtus, bet izslēgšanas piecās spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Par interesantu soli izšķīrusies Lasvegasas ''Golden Knights'', kura aizmainījusi savu pirmo vārtsargu Marku Andrē Flerī uz Čikāgas ''Blackhawks'' pret uzbrucēju Mikaelu Hakarainenu. 2018. gada vasarā ar ''Golden Knights'' Flerī noslēdza trīs gadu līgumu par 21 miljonu ASV dolāru un gaidāmā sezonu būtu pēdējā šī līguma ietvaros. Par šādu soli ''Golden Knights'' izšķīrās, lai atbrīvotu naudu algu griestos, jo arī otrs vārtsargs Robins Lenērs saņem pienācīgu atalgojumu.

Flerī kļuva par iepriekšējās sezonas NHL regulārās sezonas labāko vārtsargu, 36 spēlēs izcīnot 26 uzvaras ar vidēji ielaistiem tikai 1.98 vārtiem un vidēji atvairītiem 92.8 % pretinieku metieniem. 16 izslēgšanas spēlēs Flerī vidēji spēlē ielaida 2.04 vārtus un atvairīja 91.8% pretinieku metienus. ''Golden Knights'' aizkļuva līdz NHL pusfinālam, kur sešās spēlēs zaudēja Monreālas ''Canadiens''. Savukārt Hakarainens, kuru ''Blackhawks'' izvēlējās 2018. gada drafta piektajā raundā, vēl nav aizvadījis nevienu maču NHL, un spēlējis ECHL un AHL līgās.

''Iespēja iegūt Vezinas balvas ieguvēju ir reta un tā ir jāizmanto. Viņš uzlabos mūsu vārtsarga līniju un stiprinās aizsardzību. Ar šādu vārtsargu mēs varēsim sasniegt vairāk. Visa organizācija esam ļoti priecīgi, ka mums pievienosies šāds vārtsargs,'' citēts ''Blackhawks'' ģenerālmenedžeris Stens Boumens. Lai arī ''Blackhawks'' ir priecīgi par maiņu, Flerī aģents ''Twitter'' informējis, ka viņa klientu no ''Golden Knights'' par maiņu neviens nav informējis un spēlētājs nākamajās dienās rūpīgi izsvērs, vai turpināt hokejista karjeru.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/marc-andre...
https://www.nhl.com/news/alex-ovech...


, 2021-07-27 21:52, pirms 3 gadiem
Viens no visu laiku rezultatīvākajiem? Ovie nav pat top 25. Nemaz nerunājot par top10 vai ko vēl vairāk. Ja būtu rakstīts viens no visu laiku labākajiem snaiperiem, vārtu guvējiem - jā, viennozīmigi. Bet no rezultatīvākajiem - pagaidām, tomēr, pārspīlēti.
Savukārt, par Flerī - pat ja Flerī beidz karjeru Čikāga neko nezaudē.
P.s. Jandls uz Fīliju un Makdermids uz Kolorādo.
, 2021-07-27 22:13, pirms 3 gadiem
Man principā ir viedoklis, ka bez pašiem Capitals nevienam citam viņš īsti nebūtu vajadzīgs...
Un es nesaku, ka viņš nemāk iemest ripu vārtos.. māk, un principā novēlu arī veselību, lai pārspētu to golu rekordu...
Bet reāli, to ka uz viņu spēlē visa maiņa/komanda, tas nevienam nav noslēpums, to, ka viņš regulāri svarīgos brīžos nelej aizsardzību, tāpat... tātad, nepakārtotā sistēmā viņš nav lietderīgs... gadi ar ir pietiekami... tad nu, kam viņš kādam citam NHL klubam ir vajadzīgs?
, 2021-07-27 22:19, pirms 3 gadiem
Forša bilde ar semeiku 😄
, 2021-07-27 23:06, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Man principā ir viedoklis, ka bez pašiem Capitals nevienam citam viņš īsti nebūtu vajadzīgs...
Un es nesaku, ka viņš nemāk iemest ripu vārtos.. māk, un principā novēlu arī veselību, lai pārspētu to golu rekordu...
Bet reāli, to ka uz viņu spēlē visa maiņa/komanda, tas nevienam nav noslēpums, to, ka viņš regulāri svarīgos brīžos nelej aizsardzību, tāpat... tātad, nepakārtotā sistēmā viņš nav lietderīgs... gadi ar ir pietiekami... tad nu, kam viņš kādam citam NHL klubam ir vajadzīgs?
Ovečkins ir vajadzīgs JEBKURAI NHL komandai, taču galīgi ne jebkura komanda būtu gatava maksāt Ovečkinam tik cik viņš saņems WSH.
, 2021-07-27 23:08, pirms 3 gadiem
Nu Flerī tomer bija viens no Vegasas "cornerstone" spēlētājiem, kas gan vilka, gan glāba komandu. Cik saprotu Čikāgā viņš absolūti negrib spēlēt un ta drīzāk pat apsver beigt karjeru...
, 2021-07-27 23:16, pirms 3 gadiem
Ovečkins jau gaalīgi sirmgalvis
, 2021-07-27 23:22, pirms 3 gadiem
als rakstīja: Nu Flerī tomer bija viens no Vegasas "cornerstone" spēlētājiem, kas gan vilka, gan glāba komandu. Cik saprotu Čikāgā viņš absolūti negrib spēlēt un ta drīzāk pat apsver beigt karjeru...
Jā un nē.

Flerī jau no pirmās sezonas bija vislabāk zināmais un SC tituliem bagātākais spēlētājs, tāpēc, protams, no viņa gaidīja. Viņš arī spēlēja. Taču spēlēja ne sliktāk un ne labāk kā komanda.

Vegasa pa šiem 4 gadiem bija stabila PO komanda, TOP-10 komanda uzbrukumā (PP pašvaks gan), bet aizsardzībā - 3. mazākais metienu skaits līgā, 1. vieta pretiniekiem atņemtajās ripās utt.

Tai pat laikā - Flerī nevienā atslēgas momentā nepavilka komandu. Šur tur pat noraka.
, 2021-07-28 00:17, pirms 3 gadiem
Par Marku bēdīgi, nekā personīga - tikai bizness.
, 2021-07-28 00:38, pirms 3 gadiem
Divejādi uz Flerī situāciju skatos.
No vienas puses pats fakts, ka Flerī nepaliks nav absolūti nekāds pārsteigums jau kopš brīža, kad Lēners parakstīja extension un Vegasa parakstīja Pietrangelo, jo gluži vienkārši pie flat cap divi labi apmaksāti vārtsargi ir pārāk liela ekstra. Vai citi teiks ka pat iespējams jau agrāk modelējot situāciju- ne velti bija slavenais flerī aģenta tvīts ar dunci mugurā
No otras puses tomēr ir vairāki faktori, kas tomēr pat paredzamam notikumam iedod nepatīkamu pēcgaršu.
- Primāri jau pats formāts- cik cilvēciski nesmuki tas tika nomenedžēts Galāna atlaišanā, tik pat nesmuki tas izdarīts arī tagad, kad Flerī statusa spēlētājam par to jāuzzin no twittera. Izskatās, ka šajā ziņā tā organizācija tomēr ir vāja un no kļūdām nemācās.
- Protams, saprotu, ka Vegasa lēmumus pieņem skatoties tālākā perspektīvā, bet tas ir fakts, ka Flerī šosezon diezgan pārliecinoši izkonkurēja Lēneru.
- Esmu domājis, ka spēju orientēries salary cap ēras NHL virtuvē, saprast cap space vērtību utt. Buy-outs, nesmuko līgumi atmešana uz mazbudžeta vai pārejas posmu komandām, lai pretī dabūtu assetus, LITR iespējas utt. ir ļoti saprotami un pierasti. Bet situācija, kad tikko Vezinas balvu ieguvis spēlētājs ar spēkā esošu līgumu tiek aizmainīts pret ne īpaši perspektīvu minor līgas spēlētāju, ir jauns līmenis un pārsteigums arī man.
, 2021-07-28 06:34, pirms 3 gadiem
Nekāds algas paaugstinājums jau šim nav. Tie paši 9,5 miljoni USD vidēji jau ir.
, 2021-07-28 10:28, pirms 3 gadiem
Baigi milzīgais piķis spēlētājam, kurš faktiski jau šobrīd ir veterāns. Jā, Ovečkins joprojām māk dabūt ripu vārtos, bet reāli skatoties, viņš šobrīd ir patālu no uzbrucēju elites līgā. Negribu sameloties, bet šķiet, ka jau kādas kā minimums 6 sezonas pēc kārtas viņš nav ticis rezultatīvāko spēlētāju TOP 10.
, 2021-07-28 10:56, pirms 3 gadiem
kino rakstīja: Baigi milzīgais piķis spēlētājam, kurš faktiski jau šobrīd ir veterāns. Jā, Ovečkins joprojām māk dabūt ripu vārtos, bet reāli skatoties, viņš šobrīd ir patālu no uzbrucēju elites līgā. Negribu sameloties, bet šķiet, ka jau kādas kā minimums 6 sezonas pēc kārtas viņš nav ticis rezultatīvāko spēlētāju TOP 10.
Tā jau, laikam, ir, taču šo sešu sezonu summā viņš ir 11. rezultatīvākais un pārliecinoši labākais vārtu guvējs, tuvāko sekotāju apsteidzot par 52 goliem, kas ir vienas labas sezonas norma.

Un no otras puses - to kas ir Ovečkins visi zina, zina arī to ko viņš var vai nevar.

Atdot šamo konkurentiem WSH nez vai bija gatavi (un komandai arī būtu tīri prestiža jautājums, ja šams spēlētu visu karjeru pie viņiem), pats Ovi gan jau arī negribēja mainīt komandu, jo saprot, ka to ko šams var darīt WSH, citur var arī līdz galam nenovērtēt.

Tas ir tāds ārpus tirgus gadījums, kur īsti vērtēt pēc punktiem un tīrās sportiskās tirgus vērtības nav vērts.
, 2021-07-28 12:16, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tā jau, laikam, ir, taču šo sešu sezonu summā viņš ir 11. rezultatīvākais un pārliecinoši labākais vārtu guvējs, tuvāko sekotāju apsteidzot par 52 goliem, kas ir vienas labas sezonas norma.

Un no otras puses - to kas ir Ovečkins visi zina, zina arī to ko viņš var vai nevar.

Atdot šamo konkurentiem WSH nez vai bija gatavi (un komandai arī būtu tīri prestiža jautājums, ja šams spēlētu visu karjeru pie viņiem), pats Ovi gan jau arī negribēja mainīt komandu, jo saprot, ka to ko šams var darīt WSH, citur var arī līdz galam nenovērtēt.

Tas ir tāds ārpus tirgus gadījums, kur īsti vērtēt pēc punktiem un tīrās sportiskās tirgus vērtības nav vērts.
tas viss ir skaidrs, bet nemaina faktu, ka Caps pa liekam pārmaksās. Un ja uz kādu trešo vai ceturto sezonu Ovi sāks mest tikai ap 30 goliem, tad gandrīz 10 citroni sezona par šādu pakalpojumi ir oi oi oi. Vispār ironiski, jo Ovečkins ir tāds diezgan mutīgs esošā savas dzimtenes režīma atbalstītājs, bet kādus 20 gadus būs nospēlējis "ienaidnieku" galvaspilsētā. Un vēl visi tie izteicieni, ka obligāti spēlēs OS. Tāda sajūta, ka viņš masīvi sprauž batonus.
, 2021-07-28 12:56, pirms 3 gadiem
Mani mazāk uztrauc tā summa, bet vairāk tas līguma ilgums proti 5 gadi.
Bet nu man galīgi nav pretenziju, ja viņš pārspēj Grecki.
Ap 35 goliem sezonā vajag samest un 5 gadu laikā rekordu pārsitīs.
, 2021-07-28 15:27, pirms 3 gadiem
Te dažs laikam nesaprot, ka NHL ir bizness
, 2021-07-28 23:01, pirms 3 gadiem
kino rakstīja: tas viss ir skaidrs, bet nemaina faktu, ka Caps pa liekam pārmaksās. Un ja uz kādu trešo vai ceturto sezonu Ovi sāks mest tikai ap 30 goliem, tad gandrīz 10 citroni sezona par šādu pakalpojumi ir oi oi oi. Vispār ironiski, jo Ovečkins ir tāds diezgan mutīgs esošā savas dzimtenes režīma atbalstītājs, bet kādus 20 gadus būs nospēlējis "ienaidnieku" galvaspilsētā. Un vēl visi tie izteicieni, ka obligāti spēlēs OS. Tāda sajūta, ka viņš masīvi sprauž batonus.
Viss tā, taču šis līgums tiek slēgts ar vienu mērķi/uzdevumu - pārspēt Grecka rekordu. Kad tas tiks izdarīts, WSH varēs "atsist" visus savus nepamatotos tēriņus un pelnīt uz to vēl gadu desmitiem.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
7

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
30

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.