Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Merzļikinam pirmās zvaigznes gods, Girgensonam piespēle uzvarā pār čempioni

Merzļikinam pirmās zvaigznes gods, Girgensonam piespēle uzvarā pār čempioni
Elvis Merzļikins atvairot metienu spēlē pret Dalasas "Stars". Foto: Russell LaBounty/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ceturto uzvaru četrās ar Elvi Merzļikinu vārtos aizvadītajās spēlēs izcīnīja Kolumbusas "Blue Jackets", kas savā laukumā ar 4:1 sakāva Dalasas "Stars". Negaidīti pārliecinošu panākumu guva arī Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", mājās ar 5:1 saraujot gabalos iepriekšējo divu Stenlija kausa izcīņu čempioni Tampabejas "Lightning", latvietim tiekot pie piektā (2+3) rezultativitātes punkta sezonā.

# Elvis Merzļikins šonakt tika galā ar 31 no 32 "Stars" hokejistu veiktajiem metieniem, vairākkārt glābjot kolumbusiešus no vārtu zaudējuma. Tādējādi latvietis pelnīti ieguva cīņas pirmās zvaigznes godu. 27 gadus vecā vārtsarga rēķinā šosezon teicams 95,2% atvairīto metienu rādītājs.

# Eiropiešu Olivera Bjorkstranda un Gregorija Hofmana, kā arī Zaka Verenska vārtu guvumi līdz trešā perioda sākumam "Blue Jackets" komandai ļāva iegūt 3:0 vadību. Šāds rezultāts saglabājās līdz pat 58. minūtei, kad pēc "Stars" aizsarga Esas Lindela spēcīga raidījuma ripa no aiz vārtiem esošās laukuma apmales ļoti veiksmīgi atlēca pie Tailera Segīna, kurš izmantoja to, ka Merzļikins vēl nebija paguvis nosegt sava cietokšņa kreiso stūri - 1:3. Vēl pēc 30 sekundēm francūzis Aleksandrs Teksjē intrigu dzēsa, raidot ripu tukšā viesu cietoksnī.

# "Blue Jackets" ar sešās cīņās iekrātiem astoņiem punktiem pakāpās uz septīto vietu Austrumu konferencē. Turpinājumā Kolumbusas komanda dosies sezonas pirmajā garākajā izbraukuma sērijā, no 30. oktobra līdz 4. novembrim viesojoties pie Ņujorkas "Rangers", Ņūdžersijas "Devils" un Kolorādo "Avalanche".

beigt tīrs kods;

# Uz ceturto pozīciju Austrumos ar sešās spēlēs nopelnītiem deviņiem punktiem pacēlās Zemgus Girgensona "Sabres", šonakt pārtraucot divu neveiksmju sēriju. 27 gadus vecais latviešu uzbrucējs nopelnīja rezultatīvu piespēli, uzvarot iemetienā un asistējot Robertam Hegam, kad zviedrs piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām no savas laukuma puses raidīja ripu tukšos "Lightning" vārtos, panākot 4:1. Girgensons uz ledus pavadītajās 17:02 minūtēs (1:18 minūtes mazākumā, kā arī 25 sekundes vairākumā) izdarīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja lietderības koeficientu +2, bija pārāks 13 no 18 (72%) iemetieniem, bloķēja vienu sāncenša raidījumu un vienreiz atņēma ripu pretiniekam.

# Vēl otrās trešdaļas pēdējā minūtē rezultāts uz tablo bija 1:1, mājiniekiem atlikušajā laikā "Lightning" cietoksnī iemetot četras bezatbildes ripas, divām no tām tajā nokļūstot, kad Tampabejas vārtsargs Braiens Eliots tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Divi precīzi metieni zviedru uzbrucēja Viktora Ulofsona rēķinā. "Lightning" šonakt dominēja raidījumu pa vārtiem skaita ziņā (36-25), taču nevainojams bija 40 gadus vecais "Sabres" vārtsargs Kreigs Andersons.

# "Sabres" no 29. oktobra līdz 5. novembrim gaidāms četru spēļu izbraukums - vienība Kalifornijā viesosies pie Anaheimas "Ducks", Losandželosas "Kings" un uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētās Sanhosē "Sharks", pēcāk dodoties uz ziemeļiem un eksaminējot līgas jaunpienācēju Sietlas "Kraken".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/


, 2021-10-26 05:26, pirms 2 gadiem
Tam vienam Stars fanam gan visus zobus vajadzētu izdauzīt.
, 2021-10-26 05:56, pirms 2 gadiem
Vixx rakstīja: Tam vienam Stars fanam gan visus zobus vajadzētu izdauzīt.
maigi sacits
, 2021-10-26 06:10, pirms 2 gadiem
Elvis nocementē sevi #1 pozīcijā. 4 spēlēs, 4 uzvaras. Jācer, ka veselība turēsies un tad jau Korpi uzmainīs tikai kad kāds garāks spēļu maratons.
, 2021-10-26 06:23, pirms 2 gadiem
Vixx rakstīja: Tam vienam Stars fanam gan visus zobus vajadzētu izdauzīt.
Spēli diemžēl neredzēju... kas bija ar to fanu?
, 2021-10-26 07:03, pirms 2 gadiem
janioss rakstīja: Spēli diemžēl neredzēju... kas bija ar to fanu?
https://twitter.com/Aportzline/stat...

Svobodas twiterī sīkāk

https://twitter.com/JacketsInsider?...
, 2021-10-26 07:45, pirms 2 gadiem
pavisam maz pietrūka līdz sausajam.
Kolumbusa un Bufalo pagaidām izskatās solīdi. redzēs kā vēlāk ies.
Slēpts komentārs: Artemons A-Burts
, 2021-10-26 08:01, pirms 2 gadiem
budamank rakstīja: https://twitter.com/Aportzline/stat...

Svobodas twiterī sīkāk


https://twitter.com/JacketsInsider?t=4MpAnIptKsjMhYCEBi8f0w&s=09
Droši vien kāds Birojam līdzīgs frīks
Tikai nav rakstīts, ko konkrēti viņš izteica
Slēpts komentārs: Artemons A-Burts
, 2021-10-26 08:11, pirms 2 gadiem
Vixx rakstīja: Tam vienam Stars fanam gan visus zobus vajadzētu izdauzīt.
Jeņķos labāk neko tādu nedarīt Vari droši nokļūt čokā uz ilgu laiku plus vēl ķerpila iesūdzēs tiesā uz vairākciparu skaitli un tev būs visu atlikušo mūžu jāvergo lai norēķinātos Izņēmums varētu būt vienīgi tad, ja to izdara kāds mellais BLM aktīvists, bet stulbais Funis ir Baltais, taču tas ir mazticami
, 2021-10-26 08:14, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Būtu jau labi, tikai daži SC lieleksperti apgalvo, ka NHL vērtība ir nevis varotčiki kā tādi, bet gan varotčiku dueti
bļin čurbans pamodās un jau eksporta satekterējies tā agrāk no rīta.
, 2021-10-26 09:15, pirms 2 gadiem
Joprojām kādam nepielec, ka svarīgi, cik labs ir arī otrais vārtsargs, kas atpūtina to izteikti pirmo numuru. Ja atpūta jādod uz vismaz 20 spēlēm, tad nedrīkst tajās ierēķināt zaudējumus . Arī pirmā vārtsarga traumas gadījumā, ar otro numuru vārtos nedrīkst norakstīt sezonu. Tāpēc svarīgi ir abi vārtsatgi. Bet te jau visi dzīvo Irbes un Hašeka laikos, kad nezināja, kas ir komandas otrais numurs. RD jau tas pats. Ja neskaita komandas krīzi, tad, manuprāt, bez Matsona Rīga var notakstīt sezonu. Arī izteikta viena vārtsarga komanda.
, 2021-10-26 09:33, pirms 2 gadiem
Varbūt ir reāli redzēt Elvi all star game?
, 2021-10-26 10:14, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Joprojām kādam nepielec, ka svarīgi, cik labs ir arī otrais vārtsargs, kas atpūtina to izteikti pirmo numuru. Ja atpūta jādod uz vismaz 20 spēlēm, tad nedrīkst tajās ierēķināt zaudējumus . Arī pirmā vārtsarga traumas gadījumā, ar otro numuru vārtos nedrīkst norakstīt sezonu. Tāpēc svarīgi ir abi vārtsatgi. Bet te jau visi dzīvo Irbes un Hašeka laikos, kad nezināja, kas ir komandas otrais numurs. RD jau tas pats. Ja neskaita komandas krīzi, tad, manuprāt, bez Matsona Rīga var notakstīt sezonu. Arī izteikta viena vārtsarga komanda.
Irbe - jā, viņš spēlēja daudz, trīs sezonaas pa 70+ mačiem aizvadot (77, 75, 74), taču Hašeks nekad nav bijis tāds izteikts "darba zirgs". Tikai vienreiz tiekot pāri 70 maču robežai, 97./98. gadā nospēlējot 72 mačus.

Un nevar teikt, ka Stīvs Šīldss, Martins Bīrons, Dveins Rolosons bija nezināmi dublieri. Detroitā viņš vispār dalīja laiku ar n-tajiem TOP vārtsargiem - Legasī, Džozefu (gadījās, ka pat vienā sezonā), Osgūdu (divos pēdējos gados).

Ja jāsauc kādi "darba zirgi", tad tie būs Brodērs, Luongo, Kiprusofs.

Nu, tas tā, par tiem daudz spēlējušajiem.

Par duetiem - komandai ir viena bēda, lai viņu vārtos ripas ielido retāk nekā pretinieku. Ja to var paveikt viens vārtsargs, brīnišķīgi, ja vajag divus, lai iet divi. Mūsdienu hokejā gan tādu, kas vienatnē var vilkt komandas ir DAUDZ mazāk kā pirms gadiem +/- 20. Un NHL arī atzīmē šos duetus, ar atsevišķām balvām.
, 2021-10-26 10:29, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Ovi arī divas bankas
žēl
, 2021-10-26 10:42, pirms 2 gadiem
Bufalo pārsteidz, varbūt tiešām izdosies nostiprināties playoff zonā ar šādu spēli!

Jācer tikai, ka ar šiem nenotiks tas pats, kas ar viņu KHL analogu Динамо Рига, jo Sabres īpašnieks arī ir tendēts uz visādu dīvainu gājienu veikšanu.
, 2021-10-26 11:06, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Būtu jau labi, tikai daži SC lieleksperti apgalvo, ka NHL vērtība ir nevis varotčiki kā tādi, bet gan varotčiku dueti
Jā, tā ir liela vērtība, ja spēlējot komandas otrajam vārtsargam esi konkurētspējīgs. Un šis strādā visur, sākot no dīķa līdz NHL un arī citos sporta veidos, kur ir profesija vārtsrgs.
, 2021-10-26 11:06, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Būtu jau labi, tikai daži SC lieleksperti apgalvo, ka NHL vērtība ir nevis varotčiki kā tādi, bet gan varotčiku dueti
Vārot čiku, divi čiki neizvārās ...
, 2021-10-26 11:31, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Jā, tā ir liela vērtība, ja spēlējot komandas otrajam vārtsargam esi konkurētspējīgs. Un šis strādā visur, sākot no dīķa līdz NHL un arī citos sporta veidos, kur ir profesija vārtsrgs.
Dīķa Hoķī pilnvērtīgi varotčiki vispār ir liels retums, kur nu vēl veseli divi vienā blicē
Pārsvarā laukuma spēlmaņi savstarpēji rotējās vai arī velk lozi, kurš kastē kādu brīdi stāvēs
, 2021-10-26 11:41, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Dīķa Hoķī pilnvērtīgi varotčiki vispār ir liels retums, kur nu vēl veseli divi vienā blicē
Pārsvarā laukuma spēlmaņi savstarpēji rotējās vai arī velk lozi, kurš kastē kādu brīdi stāvēs
un tak ir labi ja jebkurš ierotētais sargā labi, ne?
, 2021-10-26 12:27, pirms 2 gadiem
Ai, nostaļğija par dīķu hokeju. Tagad tās ziemas ir tik šķidras, ka nepaspēj savākties. Manā pagastā arī vairs kuro ziemu nelej ledu, jo vējā izmests laiks un resursi. Atceros, ka vienu gadu piedalījos vietējā rajona AllStars spēlē starp spēcīgu rajona vecmeistaru blici un vietējām pagasta zvjozdām. Īstens Winter classic ar skatītājiem, karstajiem dzērieniem un televīziju. Kā vārtsrags tajā spēlē dabūju pasildīt beņķi. Sīkums, bet patīkami.
, 2021-10-26 12:30, pirms 2 gadiem
Vixx rakstīja: Tam vienam Stars fanam gan visus zobus vajadzētu izdauzīt.
Tieši to viņš arī grib. lol
Nevis kaut ko izdauzīt, bet pilnībā ignorēt.
, 2021-10-26 13:02, pirms 2 gadiem
Vixx rakstīja: Tam vienam Stars fanam gan visus zobus vajadzētu izdauzīt.
Lielais sitējs
, 2021-10-26 13:03, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Ai, nostaļğija par dīķu hokeju. Tagad tās ziemas ir tik šķidras, ka nepaspēj savākties. Manā pagastā arī vairs kuro ziemu nelej ledu, jo vējā izmests laiks un resursi. Atceros, ka vienu gadu piedalījos vietējā rajona AllStars spēlē starp spēcīgu rajona vecmeistaru blici un vietējām pagasta zvjozdām. Īstens Winter classic ar skatītājiem, karstajiem dzērieniem un televīziju. Kā vārtsrags tajā spēlē dabūju pasildīt beņķi. Sīkums, bet patīkami.
Ko tu sapņo? Kāds all star, nu vienīgi ja pagastā ir tikai 10 hokejisti tad protams visi 10 tiks all star, sasapnojies mudaks
, 2021-10-26 13:17, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: un tak ir labi ja jebkurš ierotētais sargā labi, ne?
Vispār jau uz dīķa ir pilnīgi PO BARABANU, kurš uzvar, kurš zāģē, tur galvenais ir sevi parādīt uz ko tu personiski esi spējīgs Nekādas čekerēšanas komandas labā nenotiek, visi vai nu bliež pa kasti pie pirmās izdevības vai arī mēģina individuāli kaut ko filigranu nodemonstrēt Tieši tāpēc arī varotčiku loma tur nav tik aktuāla, galvenais lai KAUT KAS tur būtu, tīri formāli, jo tā vajag
, 2021-10-26 13:27, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Vispār jau uz dīķa ir pilnīgi PO BARABANU, kurš uzvar, kurš zāģē, tur galvenais ir sevi parādīt uz ko tu personiski esi spējīgs Nekādas čekerēšanas komandas labā nenotiek, visi vai nu bliež pa kasti pie pirmās izdevības vai arī mēģina individuāli kaut ko filigranu nodemonstrēt Tieši tāpēc arī varotčiku loma tur nav tik aktuāla, galvenais lai KAUT KAS tur būtu, tīri formāli, jo tā vajag
Nu nav arī tā, cik reizes esmu bijis klāt dīķī, kad emocijas pārņem vilni un pat līdz nelielam kautiņam viss aizgājis, jo uzvarēt ir bijis pats pats svarīgākais visā tajā pasākumā īpaši, ja uz uzvaru ir stafka, piemēram grādīgā stikla butele vai nauda
, 2021-10-26 13:33, pirms 2 gadiem
Dīķeniekā kastē lika parasti tos, kuriem uz laukuma nekas nesanāk vārtos vismaz kaut kāds tolks, a tā tik ripu patiršs nemitīg
, 2021-10-26 13:38, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: pavisam maz pietrūka līdz sausajam.
Kolumbusa un Bufalo pagaidām izskatās solīdi. redzēs kā vēlāk ies.
Sabres parasti izsauj pirmajas sezonas speles un pectam ir totala lejupslide,pasties pedejas 3 sezonas.
, 2021-10-26 14:12, pirms 2 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Nu nav arī tā, cik reizes esmu bijis klāt dīķī, kad emocijas pārņem vilni un pat līdz nelielam kautiņam viss aizgājis, jo uzvarēt ir bijis pats pats svarīgākais visā tajā pasākumā īpaši, ja uz uzvaru ir stafka, piemēram grādīgā stikla butele vai nauda
Varbūt kas ir mainījies ar komerciālu interešu ēras pienākšanu, bet manā laikā bieži gadījās tā, ka vienkārši sapināmies rezultātā un īsti neviens nezināja kas ir vadībā un ar kādu sčotu
Ai, kāda šķirba, maucam tik tālāk
, 2021-10-26 14:12, pirms 2 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Dīķeniekā kastē lika parasti tos, kuriem uz laukuma nekas nesanāk vārtos vismaz kaut kāds tolks, a tā tik ripu patiršs nemitīg
Tam gan piekrītu
, 2021-10-26 14:48, pirms 2 gadiem
Akd šitie lomiki kuri kko cepjas par Merzļikina cieņu un mīlestību pret draugu... Jūs esat tiešām nesaprotami cilvēki ar savām domām. Viņš izrāda mīlestību un cieņu pret Matīsu,ne Jūs esat viņa vietā.
Tā vien liekas,ka lielai daļai šeit tas sagādā prieku un gandarijuma sajūtu kko pretīgu iedir$t šeit par abiem minējatiem cilvēkiem.
, 2021-10-26 14:55, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Varbūt kas ir mainījies ar komerciālu interešu ēras pienākšanu, bet manā laikā bieži gadījās tā, ka vienkārši sapināmies rezultātā un īsti neviens nezināja kas ir vadībā un ar kādu sčotu
Ai, kāda šķirba, maucam tik tālāk
Nē nu jā ir aizvien reizes ka visi vnk mauc priekam un pa rezultātu pajāt, bet ir reizes ka sadalās 3-4 mazās komandās un taisa miniturnīru, tad nu gan ir sacensības gars
, 2021-10-26 15:24, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Izņēmums varētu būt vienīgi tad, ja to izdara kāds mellais BLM aktīvists, bet stulbais Funis ir Baltais, taču tas ir mazticami
A no kurienes tu vienmēr šitās teorijas izrauj, ka tas varētu būt izņēmums?

Ķipa tiesas pret nigeriem ir īpaši draudzīgas ASV?
, 2021-10-26 15:26, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Vispār jau uz dīķa ir pilnīgi PO BARABANU, kurš uzvar, kurš zāģē, tur galvenais ir sevi parādīt uz ko tu personiski esi spējīgs Nekādas čekerēšanas komandas labā nenotiek, visi vai nu bliež pa kasti pie pirmās izdevības vai arī mēģina individuāli kaut ko filigranu nodemonstrēt Tieši tāpēc arī varotčiku loma tur nav tik aktuāla, galvenais lai KAUT KAS tur būtu, tīri formāli, jo tā vajag
bet vārtus tāpat grib nosargāt
nelokies nost no tēmas
, 2021-10-26 15:27, pirms 2 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Nu nav arī tā, cik reizes esmu bijis klāt dīķī, kad emocijas pārņem vilni un pat līdz nelielam kautiņam viss aizgājis, jo uzvarēt ir bijis pats pats svarīgākais visā tajā pasākumā īpaši, ja uz uzvaru ir stafka, piemēram grādīgā stikla butele vai nauda
nu tak, es to pašu, uzdīķa ir dīķa "taktika" bet uzvarēt tāpat gribās
čurbans vnk nodzēris atmiņu un neatceras kā tas ir
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
5

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
26

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.