Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Tkačaks: "Es ienīstu "Oilers", bet tagad vairāk ienīstu Tampu"

Tkačaks: "Es ienīstu "Oilers", bet tagad vairāk ienīstu Tampu"
Metjū Tkačaks spēlē pret ''Lightning". Foto: AFP/Scanpix

Iepriekšējā nedēļā vērienīgā maiņas darījumā komandas mainīja vairākas NHL zvaigznes - uz Floridas "Panthers" pārcēlās Metjū Tkačaks, pretējā virzienā - uz Kalgarī "Flames" - dodoties Žonatanam Iberdo un Makenzijam Vīgaram. Hokejisti snieguši pirmās intervijas savu jauno komandu rindās.

"Sašaurināju vēlamo komandu loku līdz trim-četrām, un pie tā arī turējos visa procesa gaitā. Izvēlējos Floridas "Panthers", pirmkārt, tādēļ, cik tā ir lieliska komanda un cik tai ir labas izredzes uzvarēt. Iepriekšējās sezonās viņi sevi ir nostādījuši labās pozīcijās, bet kaut kā ir pietrūcis, un ceru, ka varēšu palīdzēt tikt pāri šim slieksnim," izteicās Metjū Tkačaks.

Pievienojoties komandai, ko šovasar papildināja arī Rūdolfs Balcers, latviešu uzbrucēja vienaudzis Tkačaks (1997. dz. g.) uzreiz parakstīja astoņu gadu un 76 miljonu dolāru vērtu līgumu. "Protams, ņēmu vērā arī to, ka ārpus hokeja tā ir lieliska vieta, kur dzīvot. Pavadīju sešus neticamus gadus Kalgarī, un tobrīd tā bija labākā vieta, kur man būt. Skatoties uz priekšu - parakstīju astoņu gadu līgumu, bet manā prātā tie ir astoņi ar plusu. Lai cik tas arī būtu, vēlos šeit pavadīt visu karjeru. Un, treškārt, "Panthers" ir daudz elites līmeņa hokejistu, ar kuriem varu spēlēt kopā," izteicās amerikāņu uzbrucējs, kuram aiz muguras labākā sezona karjerā - neizlaižot nevienu regulārās sezonas spēli, sakrāti 104 (42+62) punkti.

Floridas "Panthers" aizvadītajā sezonā ieņēma pirmo vietu NHL regulārajā turnīrā, taču izslēgšanas spēlēs apstājās jau otrajā kārtā, ciešot bezierunu sakāvi pret sīvāko konkurenti - otru Floridas štata komandu Tampabejas "Lightning". "Es ienīstu "Oilers", bet tagad vairāk ienīstu Tampu," pajokoja Tkačaks, atsaucoties uz Albertas provinces derbija cīņām starp "Flames" un Edmontonas vienību.

Tkačaks, kurš NHL aizvadījis jau sešas sezonas, Floridā ieradies franšīzes visu laiku rezultatīvākā spēlētāja Žonatana Iberdo vietā. 24 gadus vecais uzbrucējs gan apgalvoja, ka nejūtoties kā kanādieša aizvietotājs: "Esmu cita tipa spēlētājs. Neizjūtu spiedienu. Esmu šeit, lai uzvarētu. Visādus personīgos rādītājus var izmest ārā - par tiem man ir vienalga. Nepielīdzinu sevi nevienam."

29 gadus vecajam Žonatanam Iberdo un gadu jaunākajam Makenzijam Vīgaram, pievienojoties "Flames", vēl atlicis pēdējais gads iepriekš Floridā noslēgtajā līgumā, taču abi izteicās, ka būtu gatavi vienoties ar jauno komandu arī par ilgtermiņa sadarbību. "Esmu atvērts palikšanai Kalgarī uz ilgu laiku. Atstāšu to ģenerālmenedžera un sava aģenta ziņā, un viņi par to jau ir sākuši runāt," teica uzbrucējs Iberdo, kuram piebalsoja arī aizsargs Vīgars: "Vai mēs esam uzvaroša? Kāda ir pilsēta? Kādi ir komandas biedri, treneri? Šīs ir sadaļas, kas jāņem vērā, parakstot līgumu ar komandu. Kalgarī par šīm lietām esmu dzirdējis labas atsauksmes."

Līdzīgi kā Tkačaks, arī Iberdo aizvadīja rezultatīvāko sezonu karjerā, 80 spēlēs ar 115 (30+85) punktiem ierindojoties otrajā vietā visā NHL. Uzbrucējs atzina, ka pēc desmit aizvadītām sezonām Floridā maiņa nākusi negaidīti: "Vēlu piektdienas vakarā neviens negaida, ka saņems šādu zvanu, bet mēs saņēmām. Domāju, ka tā ir daļa no hokeja biznesa. Biju Floridā ilgu laiku - tur mani draftēja, tāpēc maiņa bija liels šoks man un manai ģimenei."

Kalgarī kļuva par pirmo komandu NHL vēsturē, kas vienas starpsezonas laikā zaudējusi divus hokejistus, kas iepriekšējā sezonā guvuši vismaz 100 punktus - bez Tkačaka prom devās arī Džonijs Gudro, pievienojoties Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets". "Saprotams, ka šī ir bijusi emocionāla nedēļa ar daudzām augšām un lejām, zaudējot divus lieliskus spēlētājus. Taču man nešķiet, ka šī ir pārbūve. Mēs ar Žonatanu esam ieradušies šeit, lai uzvarētu. Gan ģenerālmenedžeris, gan komanda grib uzvarēt tagad, tāpēc, es domāju, ka mums ir diezgan labas iespējas izcīnīt Stenlija kausu," vērtēja Vīgars. Šosezon aizsargs sakrāja 44 (8+36) punktus 80 spēlēs, un, tāpat kā Iberdo, arī visu līdzšinējo karjeru bija pavadījis Floridā.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...
https://www.tsn.ca/salim-valji-jona...


, 2022-07-26 09:44, pirms 2 gadiem
29 gadus vecais Žonatans Iberdo un gadu jaunākais Makenzijs Vīgars, pievienojoties "Flames", noslēdza tikai viena gada līgumus, taču abi izteicās, ka būtu gatavi vienoties arī par ilgtermiņa sadarbību.

Var jau vismaz paskatīties, ka abiem bija jau noslēgti līgumu ar Panthers un bija palicis līgums uz šo sezonu tikai, nevis rakstīt muļķības.
, 2022-07-26 09:52, pirms 2 gadiem
RZ1990 rakstīja: 29 gadus vecais Žonatans Iberdo un gadu jaunākais Makenzijs Vīgars, pievienojoties "Flames", noslēdza tikai viena gada līgumus, taču abi izteicās, ka būtu gatavi vienoties arī par ilgtermiņa sadarbību.

Var jau vismaz paskatīties, ka abiem bija jau noslēgti līgumu ar Panthers un bija palicis līgums uz šo sezonu tikai, nevis rakstīt muļķības.
Labots, paldies.
, 2022-07-26 14:35, pirms 2 gadiem
Īsts tēva dēls
, 2022-07-26 16:31, pirms 2 gadiem
Tad jau Latvijas pārstāvim beidzot atkal cerības uz kausu 😉🤔
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.