Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Lundestrems paliek ''Ducks'', Hāgs pārvācas uz Detroitu, Dzingels atgriežas Karolīnā

Lundestrems paliek ''Ducks'', Hāgs pārvācas uz Detroitu, Dzingels atgriežas Karolīnā
Raiens Dzingels pie Tampabejas "Lightning" vārtiem. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) brīvo aģentu tirgus ir noklusis, taču dažas vienības joprojām paraksta līgumus ar apslēptajiem dārgumiem. Pie jaunām saistībām tikusi Anaheimas ''Ducks'', Detroitas ''Wings'' un arī Karolīnas ''Hurricanes''.

Zviedru centrs Īsaks Lundestrems noslēdzis jaunu līgumu ar Anaheimas ''Ducks'', kur pavadījis jau pēdējās četras sezonas. Līgums paredz saistības uz divām sezonām. Par katru sezonu viņš nopelnīs 1.8 miljonus ASV dolāru.

Aizvadītā sezona Aizekam bija pati sekmīgākā. 80 mačos viņš guva 16 vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles (29 punkti). 22 gadus vecais zviedrs pievienojās līgai 2018. gadā, kad viņu izvēlējās tieši Anaheima ar kopējo 23. piku.

Roberts Hāgs pēc saraustītas sezonas vienojies par saistībām ar Detroitas ''Red Wings''. Noslēgts līgums uz vienu sezonu par 800 tūkstošiem ASV dolāru.

Aizvadīto sezonu Hāgs pavadīja Bufalo ''Sabres'' un Floridas ''Panthers'' rindās. 64 pamatturnīra spēlēs viņš guva tikai vienus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles (deviņi punkti). Viņš nav pats rezultatīvākais aizsargs, taču viņa kontā ir 300 NHL spēļu liela pieredze.

27 gadus vecais zviedrs līgā ir jau kopš 2013. gada, kad viņu ar 41. kopējo izvēli draftēja Filadelfijas ''Flyers''. Klubā viņš pavadīja piecus gadus. Nākamā būs jau viņa septītā sezona.

Ilggadējais NHL uzbrucējs Raiens Dzingels parakstījis līgumu ar savu iepriekš pārstāvēto klubu Karolīnas ''Hurricanes''. Līgums paredz saistības uz vienu pilnu sezonu, kas viņam garantēs 750 tūkstošus ASV dolāru. Tas gan ir divvirzienu.

Viņš Karolīnā pavadīja 2019./2020. gada sezonu, kā arī nākamās sezonas ievaru. Pēcāk tika aizmainīts uz Otavas ''Senators'', bet pēdējo sezonu pavadīja Arizonas ''Coyotes'' un Sanhosē ''Sharks'' rindās. Saraustītā karjera viņam nebija pa prātam un četras komandas divos gados ne tik, tāpēc viņš atgriezās ''Hurricanes''.

Dzingela kontā ir 404 NHL spēles, kurās viņš paguvis iekrāt 87+101 (188 punkti). Individuāli sekmīgākā sezona viņam bija 2018. gadā, kad ''Senators'' rindās viņš 57 mačos guva 22 vārtus un atdeva tik pat rezultatīvas piespēles (44 punkti). Aizvadītajā sezonā viņš devās laukumā vien 32 spēlēs un izcēlās ar 5+3 (astoņi punkti).

Visu NHL spēļu un dažādu citu sporta veidu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/free-agency
https://www.tsn.ca/tradecentre/trad...


Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.