Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

36 gadus vecais "Bruins" kapteinis Beržerons lemj turpināt karjeru

36 gadus vecais "Bruins" kapteinis Beržerons lemj turpināt karjeru
Patrīss Beržerons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bostonas "Bruins" kapteinis Patrīss Beržerons, kuram pēc sezonas iztecēja līgums un kurš apsvēra iespēju noslēgt karjeru, tomēr lēmis par labu turpināšanai un tuvākajā laikā parakstīs jaunu līgumu ar "Bruins".

Pēc aizvadītās sezonas, ko Bostonas "Bruins" noslēdza ar zaudējumu Stenlija kausa pirmās kārtas sērijā pret Karolīnas "Hurricanes", centra uzbrucējam Patrīsam Beržeronam beidzās astoņu gadu un 55 miljonu dolāru līgums. 36 gadus vecais hokejists apsvēra karjeras noslēgšanu, tomēr izšķīries par labu turpināšanai un tuvākajā laikā parakstīs viena gada līgumu ar "Bruins", vēstī Ziemeļamerikas mediji.

Aizvadītajā sezonā Beržerons 73 spēlēs izcēlās ar 25 vārtiem un 65 punktiem, bet playoff septiņās cīņās pievienoja trīs vārtus un septiņus punktus. Beržerons jau piekto reizi karjerā saņēma Selkes trofeju, kas tiek pasniegta labākajam NHL uzbrucējam aizsardzībā. No 195 balsotājiem viņam pirmo vietu savā anketā deva 160. Beržerona piecas trofejas ir rekords.

Uzbrucējs, kurš pēc Zdeno Hāras došanās prom kļuva par "Bruins" kapteini, visu karjeru pavadījis Bostonā. 1216 spēlēs viņš izcēlies ar 400 vārtiem un 982 punktiem, un 2011. gadā Beržerons virs galvas cēla Stenlija kausu. Ar Kanādas izlasi viņš 2010. un 2014. gadā ticis pie olimpiskā zelta, tāpat viņam ir 2004. gada pasaules čempionāta zelts, tobrīd Beržeronam esot 18 gadu vecumā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/report-patrice-b...


''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
10

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.