Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Kraken" pārsteidz līderi, Šilovs Covid-19 dēļ netiek pie NHL debijas

"Kraken" pārsteidz līderi, Šilovs Covid-19 dēļ netiek pie NHL debijas
Sietlas "Kraken" gūst vārtus. Foto: Steven Bisig/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē negaidītu panākumu izcīnījusi kopvērtējuma apakšgalā esošā jaunpienācēja Sietlas "Kraken", kas savā laukumā ar 5:3 pārspēja turnīra līdervienību Floridas "Panthers". Citā spēlē Covid-19 dēļ pie debijas NHL netika Artūrs Šilovs, bet viņa pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' novājinātā sastāvā ar 1:3 zaudēja Sentluisas ''Blues''.

• Pēc rezultatīva otrā perioda, kad komandas kopā iemeta piecus vārtus, "Kraken" iegūstot 3:1 pārsvaru, taču pēc tam pazaudējot vadību, rezultāts bija 3:3. Noslēdzošajā trešdaļā salīdzinoši vairāk (11-6) sāncenšu cietoksni apdraudēja Floridas hokejisti, tomēr savas iespējas teicami izmantoja "Kraken", Meisonam Epltonam jau perioda 26. sekundē gūstot uzvaras vārtus, savukārt zviedram Kallem Jarnkrukam nostiprinot vadību ar metienu tukšos vārtos.

• 42 spēlēs 61 punktu ieguvušo "Panthers" vienību neglāba Žonatana Iberdo vārtu guvums un divas rezultatīvās piespēles. Tikpat punktu 43 mačos iekrājusi arī Austrumu konferences vicelīdere Tampabejas "Lightning".

Jāmin, ka līdz Gordija Hova "hat-trick" viena rezultatīva piespēle pietrūka "Kraken" uzbrucējam Janī Gurdam, kurš otrajā periodā guva vārtus, kā arī pēc tam izkāvās ar "Panthers" čehu aizsargu Radko Gudāšu.

• Villes Huso atvairītie 38 metieni kaldināja Sentluisas "Blues" uzvaru ar 3:1 izbraukumā pār Covid-19 dēļ novājināto Vankūveras "Canucks". 26 gadus vecajam somu vārtsargam šī bija otrā sausā spēle sezonā.

"Blues" spēles laikā izdarīja par 22 metieniem mazāk (17-39), Džastinam Folkam, Breidenam Šenam un Džastinam Kairu visus vārtus iemetot 19 minūšu intervālā. "Blues" ar 55 punktiem 41 cīņā pakāpās uz Rietumu konferences vicelīderes pozīciju.

• Vankūveras ‘’Canucks’’ Covid-19 dēļ iestājās arī vārtsargu krīze un pastāvēja liela iespēja, ka debitēt vārtos varētu Artūrs Šilovs. Covid-19 pozitīvas analīzes liedza latvietim stāties vārtos. To darīja Maiks Dipjetro, kurš gan neaizvadīja to spožāko maču – vārtsargs tika galā vien ar 14 no pretinieku izdarītajiem 17 metieniem.

• Savukārt ar 42 mačos nopelnītiem 47 punktiem uz sesto vietu Rietumos pacēlās Losandželosas "Kings", kas izbraukumā divreiz atspēlējās, ar 3:2 pārspējot Ņūdžersijas "Devils" un tādējādi pārtraucot trīs neveiksmju sēriju. Izšķirošie vārti 52. minūtē zviedra Karla Grundstrema rēķinā.

NHL spēles

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Penguins - Jets3:2 PMBlue Jackets - Senators1:2
Devils - Kings2:3Kraken - Panthers5:3
Canucks - Blues1:3

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2022-01-24 09:22, pirms 2 gadiem
Visus no LV drāž ar Covidu !
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
6

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.