Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Canucks" līderi Petešons un Hjūzs turpina kaulēties par līgumiem un izlaiž nometnes sākumu

"Canucks" līderi Petešons un Hjūzs turpina kaulēties par līgumiem un izlaiž nometnes sākumu
Elīass Petešons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Vankūveras "Canucks" vakar uzsāka pirmssezonas treniņnometni, veicot fiziskās formas pārbaudes, taču ierindā nebija vienības vadošā centra uzbrucēja Elīasa Petešona un arī vadošā aizsarga Kvina Hjūza. Ar ierobežoti brīvajiem aģentiem arvien nav panākta vienošanās par sadarbības turpinājumu.

"Esmu sarūgtināts, ka viņu nav nometnes sākumā, bet turpinu runāt ar spēlētāju aģentiem un centīsimies pēc iespējas drīzāk rast kopsaucēju. Nedomāju, ka pušu prasības ir pārāk atšķirīgas, un uzskatu, ka tuvojamies kopsaucējam, taču šie ir kompleksi, unikāli darījumi. Viņi ir jauni un ļoti labi spēlētāji – svarīga mūsu komandas daļa," pauda "Canucks" ģenerālmenedžeris Džims Benings, kurš nav pārāk optimistisks par līgumu parakstīšanu līdz pirmajam ledus treniņam, kas paredzēts šodien. Pirmo pārbaudes spēli "Canucks" aizvadīs 26. septembrī pret debitanti Sietlas "Krakken", bet sezonu sāks 13. oktobrī pret Edmontonas "Oilers". Nometnes 54 spēlētāju pulkā starp pieciem vārtsargiem iekļauts arī 20 gadus vecais Artūrs Šilovs, kurš pagājušajā sezonā ar vienu spēli debitēja Amerikas Hokeja līgā un tika izsaukts arī uz Nacionālo hokeja līgu.

Zviedru uzbrucējs Petešons, kuram novembrī apritēs 23 gadu, plaukstas savainojuma dēļ pagājušajā sezonā aizvadīja tikai 26 spēles un sakrāja 21 (10+11) punktu, sešas soda minūtes un neitrālu lietderību, bet amerikāņu aizsargs Hjūzs, kuram oktobrī apritēs 22 gadu, 56 spēlēs izcēlās ar 41 (3+38) punktu, 22 soda minūtēm un negatīvu lietderību -24. Petešonam ir beidzies trīs sezonu līgums par 11,325 miljoniem ASV dolāru, bet Hjūzam – trīs sezonu līgums par 4,8 miljoniem.

Vankūveras "Canucks" 2017. gadā Petešonu draftēja ar piekto numuru, bet Hjūzu gadu vēlāk izvēlējās ar septīto numuru. Petešons 2019. gadā tika atzīts par līgas labāko debitantu, savukārt Hjūzs 2020. gadā balsojumā finišēja otrais. Petešons Nacionālajā hokeja līgā ir aizvadījis 165 spēles, sakrājot 153 (65+88) punktus, 36 soda minūtes un pozitīvu lietderību +19, bet Stenlija kausā 17 spēlēs ticis pie 18 (7+11) punktiem, divām soda minūtēm un pozitīvas lietderības +2. Hjūzam regulārajā sezonā 129 spēlēs ir 97 (11+86) punkti, 46 soda minūtes un negatīva lietderība -34, bet Stenlija kausā 17 mačos nopelnījis 16 (2+14) punktus, divas soda minūtes un negatīvu lietderību -2.

Iepriekšējā sezonā Vankūveras "Canucks" ar 50 punktiem 56 spēlēs ieņēma pēdējo vietu Ziemeļu divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/canucks-pe...


, 2021-09-23 13:23, pirms 3 gadiem
Hjūzu sencītim bijušas baigi labas patronas. trīs brāļi četru gadu laikā, tagad šķiet visi kapās NHL. Kvins ir ļoti labs, labāki stati nekā vidējam bračkam, kurš ir uzbrucējs.
''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
5

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.