Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Tampas treneris uzskata, ka izšķirošie vārti nebija jāskaita, un pamet preses konferenci

Tampas treneris uzskata, ka izšķirošie vārti nebija jāskaita, un pamet preses konferenci
Džons Kūpers. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Iepriekšējo divu sezonu Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa ieguvēja Tampabejas "Lightning" mājās divreiz izlaida vadību un pagarinājumā piekāpās Kolorādo "Avalanche", finālsērijā nokļūstot iedzinējas lomā ar 1-3. Mājinieku galvenais treneris Džons Kūpers emociju dēļ nolēma preses konferencē atbildēt tikai uz vienu jautājumu un aicināja ar viņu runāt rīt.

Kūpers divu minūšu sakāmo sāka ar Nacionālās hokeja līgas – labākās līgas pasaulē – slavināšanu un pauda, ka "Lightning" trofeju gājiens viņam ir kā sapņa piepildījums, taču atzina, ka šis zaudējums viņam smeldz daudz vairāk par citiem: "Tas ir smagi. Man būs smagi runāt – runāšu ar jums rīt. Jūs paši redzēsiet, ko domāju, kad noskatīsieties uzvaras vārtus. Un mana sirds lūst spēlētāju dēļ, jo mums droši vien pašlaik vēl vajadzēja turpināt spēli. Būšu pieejams rīt."

Kaut arī tieši to nepateica, Kūpers izdarīja skaidru mājienu, ka Nazema Kadri vārti pagarinājumā, viņaprāt, nebija jāskaita. Iemesls acīmredzot ir iespējamais skaitliskā sastāva pārkāpums – vārtu guvuma laikā uz ledus bijuši seši Kolorādo "Avalanche" spēlētāji. Nacionālā hokeja līga pēcāk oficiālā paziņojumā pauda, ka skaitliskā sastāva pārkāpums ir traktējams pārkāpums, ko nevar skatīties video atkārtojumā, un ka to fiksēt var jebkurš no četriem tiesnešiem, taču neviens no viņiem, kā arbitri atzinuši ierastajā pēcspēles sarunā ar līgu, epizodes laikā nav redzējuši skaitliskā sastāva pārkāpumu. Par šo epizodi preses konferencē tika vaicāts arī uzvaras vārtu guvējam Kadri: "Lāga nezinu, kādēļ treneris domā, ka tie nebija jāskaita. Tas mani nedaudz mulsina. Ripa trāpīja vārtu tīklā – punkts!"

Stenlija kausa fināls

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērija
Avalanche – Lightning4:3 P7:02:63:2 P25.06.27.06.*29.06.*3-1

* - gadījumā, ja nepieciešams

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.


Slēpts komentārs: Miguelkk
, 2022-06-23 11:54, pirms 2 gadiem
Intervijā viņš drīzāk izklausījās pēc kāda, kurš apzinājās to, ka sērija ir zaudēta. Paspēja vēl iemest akmeni NHL Salary cap dārziņā, kuru TBL ir gadiem apgājusi un, kopumā, vienkārši paraudāja publiski, lai iežēlinātu par labu sev. Pašiem tajā mirklī, kad laukumā uznāk Kadri, bija 7 ripuļa stūmēji, tāpēc neredzu pamatu raudām. Šī vienīgi varētu būt uzskatāma kā maiga, pašu citiem dotās sulas, jau gandrīz 3 gadus pēc kārtas, nogaršošana. Tā jau Gerijs un līga viņus visu šo laiku vilka aiz ausīm un līga pievēra acis, gadu no gada.
Visa sērija ir bijusi pilna ar strīdīgām situācijām, kaut vai šajā spēlē tie paši TBL vārti no paaugstu paceltās nūjas, situācija ar COL vārtsarga ķiveri, kuru nosita TBL spēlētāja nūja, pārkāpums pret Kadri 3. periodā, liedzot vārtu gūšanas iespēju. Tas ir sports. Ja jau TBL ir tik vareni, tad lai paņem atlikušās 3 spēles un beidz čīkstēt.
, 2022-06-23 11:59, pirms 2 gadiem
Tampa nesen sērijā pret Islanders arī guva vārtus ar vairāk kā 5 spēlētājiem uz laukuma (toreiz bija pat 7 spēlētāji vienlaicīgi uz laukuma), un tos vārtus ieskaitīja. Varbūt šī bija karma?
, 2022-06-23 15:44, pirms 2 gadiem
Pa raudāja, jo saprot ka sērija beidzās un Avs ņems kausu 5dien. Tiem kas skatījās spēli bija skaidrs, ka noraidījums netiks piešķirts un uzvarētājs tiks noskaidrots 5 pret 5, jo uz abām pusēm tiesneši lava spēlēt rupji, klupinart, keksket, bloķēt un grūst muguras jau kopš 2. Periodam beigām.
Uz Coopers laikam nesaprot to, ka darbojas on the fly line change. Paši visas sērijas šādi ir mainījusies A te pēkšņi Avs pārkāpusi noteikumus. Te arī parādās tā tampas pretīga komanda, kuri čīkst par visu un visiem, bet paši balti un pūkaini. Un tādā ir visa komanda, gan spēlētāji gan treneri. Pirmo reizi Tampa spēlē pret kārtīgu play off komandu, un katru spēli avs ir labāki statistiski.
, 2022-06-23 21:36, pirms 2 gadiem
Miguelkk rakstīja: Jāsaka gan, ka taisnība ir. Zem tā paša twitter ieraksta ir atrodami video no citām pozīcijām.. diezgan skaidri redzams, ka Kadri paspēja uzlekt laukumā, ieslidoties, saņemt ripu un iemest, kamēr otrs džeks pa to laiku vēl tikai slidoja uz soliņa pusi.
Nav viņam taisnība un par saviem izteikumiem viņš tikko atvainojās.

https://fb.watch/dQr2mrT9EO/
, 2022-06-24 13:30, pirms 2 gadiem
Visdrīzāk 1. Tampas vārti nebija jāskaita, bet asariņa notecēja, lūpiņa paraustijās.
''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
8

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.