Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Miris Bufalo "Sabres" vēsturē slavenākās maiņas uzbrucējs

Miris Bufalo "Sabres" vēsturē slavenākās maiņas uzbrucējs
Renē Robērs. Foto: NHL

72 gadu vecumā aizsaulē devies kanādiešu uzbrucējs Renē Robērs, kurš karjeras zenītā pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas klubu Bufalo "Sabres" un veidoja slaveno Franču saiknes virknējumu.

Franču saikni veidoja labās malas uzbrucējs Renē Robērs, centrs Žilbērs Pero un kreisās malas uzbrucējs Rišārs Martēns. Visi nāca no Kvebekas provinces Kanādā. Martēns nomira 2011. gadā, būdams 59 gadus vecs. Visiem trim hokejistiem ir statujas pie Bufalo "Sabres" arēnas.

1975. gadā Bufalo "Sabres" sasniedza Stenlija kausa finālu, kurā piedzīvoja zaudējumu pret Filadelfijas "Flyers", kas izcīnīja otro titulu pēc kārtas. Robērs tika atzīts par savas komandas MVP. Viņš aizvadīja karjeras labāko sezonu, tiekot pie 100 punktiem – 40 vārti un 60 piespēles.

NHL aizvadot 12 sezonas, Robērs piedalījās 744 spēlēs un guva 702 punktus (284+418). Viņš pārstāvēja Toronto "Maple Leafs", Pitsburgas "Penguins", Bufalo "Sabres" un Kolorado "Rockies" komandas.

Robērs pagājušajā nedēļā piedzīvoja sirdstrieku, pēc kuras neatkopās. Pēc karjeras beigām viņš kļuva par NHL veterānu asociācijas prezidentu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/buffalo-sa...


''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
5

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.