Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Lamoriello otro reizi pēc kārtas atzīts par NHL labāko ģenerālmenedžeri

Lamoriello otro reizi pēc kārtas atzīts par NHL labāko ģenerālmenedžeri
Lū Lamoriello. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga balsojumā noteikusi sezonas labāko ģenerālmenedžeri, un atzinība otro gadu pēc kārtas tikusi Lū Lamoriello no Ņujorkas "Islanders". Viņa komanda pašlaik cīnās Stenlija kausa pusfinālā, kurā atrodas iedzinējos ar 2-3.

Sezonas labāko ģenerālmenedžeri balsojumā nosaka visi līgas ģenerālmenedžeri, vairāki NHL cilvēki un izvēlēti žurnālisti. Balsojums notiek pēc Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas, nevis pēc regulārās sezonas noslēguma, kā tas ir ar citiem apbalvojumiem. Lū Lamoriello ir pirmais, kurš titulu ieguvis otro reizi karjerā. Viņš atzinību izpelnījās arī pirms gada, kad Ņujorkas "Islanders" pēc vairāk nekā 25 gaidīšanas gadiem pārvarēja play-off otro kārtu.

"Islanders" ieņēma ceturto vietu Austrumu divīzijā, bet tas neliedza pirmajā kārtā izslēgt Pitsburgas "Penguins". Turpinājumā izdevās tikt galā ar Bostonas "Bruins". Pašlaik norisinās trešā kārta jeb Stenlija kausa pusfināli, un "Islanders" atrodas iedzinējos ar 2-3 pret pērno čempioni Tampabejas "Lightning".

Sezonas gaitā "Islanders" ceļgala savainojuma dēļ zaudēja uzbrucēju Andersu Lī, kurš spēlēja pirmajā maiņā. Viņa nonākšana savainoto spēlētāju sarakstā deva komandai lielāku finansiālo brīvību, un Lamoriello to izmantoja, lai no Ņūdžersijas "Devils" iemainītu uzbrucējus Kailu Palmjeri un Trevisu Zeidžaku. Palmjeri ar septiņiem vārtiem dala komandas play-off labākā snaipera godu.

Lamoriello par ģenerālmenedžeri strādā jau 34 sezonas. Viņš trīs reizes izcīnījis Stenlija kausu – 1995., 2000. un 2003. gadā ar Ņūdžersijas "Devils".

Balsojumā otro vietu ieņēma Marks Berževins no Monreālas "Canadiens". Viņa komanda regulārajā sezonā nespēja rādīt labāko sniegumu, bet Stenlija kausā pārsteidza, vispirms izslēdzot Toronto "Maple Leafs", bet pēc tam ar 4-0 sakaujot Vinipegas "Jets". Tagad "Canadiens" atrodas uzvaras attālumā no fināla, jo aizvadītajā naktī izdevās panākt 3-2 pret Lasvegasas "Golden Knights". Berževins balsojumā saņēma vairāk pirmās vietas nekā Lamoriello, taču "Islanders" ģenerālmenedžeris tika iekļauts vairāk biļetenos un uzvarēja, pateicoties stabilitātei.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/islanders-...


Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Panthers" lūkos dubultot pārsvaru Floridas sērijā

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.