Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Kapanens paliek Pitsburgā un noslēdz līgumu ar ''Penguins'' uz divām sezonām

Kapanens paliek Pitsburgā un noslēdz līgumu ar ''Penguins'' uz divām sezonām
Kaspari Kapanens (#42). Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Pitsburgas ''Penguins'', kuru pārstāv arī latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, aizvadītajā naktī pagarināja līgumu ar vienu no komandas uzbrucējiem.

Pitsburgas ''Penguins'' noslēdza jaunu līgumu ar 25 gadus veco somu uzbrucēju Kasperi Kapanenu. Tas paredz saistības uz divām sezonām, par kurām hokejists kopā nopelnīs 6.4 miljonus ASV dolāru.

Kasperi līgai pievienojās 2014. gadā, kad ar kopēju 22. izvēli viņu draftēja tieši Pitsburga. Pirmās piecas sezonas gan tika aizvadītas Toronto ''Maple Leafs'' rindās. Tikai pēcāk spēlētājs atgriezās Pitsburgā, kur tagad aktīvi progresē. Vieta pamatsastāvā jau ir garantēta.

Aizvadītajā sezonā viņš devās laukumā 79 ''Penguins'' spēlēs, kurās guva 11 vārtus un atdeva 21 rezultatīvu piespēli (32 punkti). NHL ietvaros viņš aizvadījis 321 regulārās sezonas spēli, kurā paguvis iekrāt 63+89 (152 punkti).

Pingvīni aizvadīto sezonu noslēdza septītajā vietā Austrumu konferencē, izcīnot 103 punktus 82 mačos. Sezona gan noslēdzās priekšlaicīgi jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, kad tika izsēts 3:1 pārsvars sērijā un septiņās spēlēs atzīts Ņujorkas ''Rangers'' pārākums. Nākamā sezona noteikti būs ļoti principiāla šī iemesla dēļ.

NHL čempione Kolorado ''Avalanche'' tikmēr izlēma paturēt rezerves aizsargu Kītonu Midltonu. 24 gadus vecajam hokejistam jauns līgums ar klubu uz sezonu par 750 tūkstošiem ASV dolāru.

Kītons NHL ietvaros devies laukumā vien trīs mačos - visi aizvadītajā sezonā. Punktus tajos viņš nav guvis, taču ir nopelnījis četras soda minūtes, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1.

Detroitas ''Red Wings'' komandai tāda pati situācija radusies ar rezerves uzbrucēju Čeisu Pīrsonu. Arī trīs spēles NHL karjerā, visas aizvadītajā sezonā. Visās statistikas ailītēs mājo nullītes. Laukumā viņš pavadījis vidēji nepilnas septiņas minūtes spēlē. Saistības uz vienu gadu, kas viņa maciņu papildinās par nepilniem 920 tūkstošiem.

Visu NHL spēļu un dažādu citu sporta veidu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/free-agency
https://www.tsn.ca/tradecentre/trad...


, 2022-07-22 08:50, pirms 2 gadiem
Kā vienmēr būs vieni no pretendentiem uz kausu
, 2022-07-22 09:02, pirms 2 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Kā vienmēr būs vieni no pretendentiem uz kausu
Protams, viss ir atkarīgs no tā ko saprot ar to "vieni no pretendentiem", taču faktiski PIT nav nopietni pretendenti uz kausu jau labu laiku. Tb nevar komandu, kas 4x pēc kārtas krīt ārā no plejofiem pirmajā kārtā (un 5 gadus pēc kārtas nav tikuši tālāk par otro PO kārtu) saukt par lieliem pretendentiem uz kausu.
, 2022-07-22 10:02, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Protams, viss ir atkarīgs no tā ko saprot ar to "vieni no pretendentiem", taču faktiski PIT nav nopietni pretendenti uz kausu jau labu laiku. Tb nevar komandu, kas 4x pēc kārtas krīt ārā no plejofiem pirmajā kārtā (un 5 gadus pēc kārtas nav tikuši tālāk par otro PO kārtu) saukt par lieliem pretendentiem uz kausu.
Kā to ņem. Būšana PO jau ir stabilitātes pazīme un viņiem ir sastāvs, kuram ir pieredze un ir arī duka iekšā. Es domāju tu nenoliegsi, ka Letangs, Malkins un Krosbijs arī konkrēti šobrīd ir ļoooooti augsta līmeņa spēlētāji savās pozīcijās. Atliek visam saslēgries kā tas salīdzinoši nesen saslēdzās tai pašai Blues un aidā.
, 2022-07-22 10:17, pirms 2 gadiem
Šogad play off neatradās džokeris azotē trešā vārtsarga sakarā. Šogad play off īpatnība, ka pamata vārtsargus sita laukā.
, 2022-07-22 12:41, pirms 2 gadiem
Pit ar tādu vārtsargu līniju par pretendentiem uz kausu nosaukt var tikai sapņotājs..
, 2022-07-22 12:53, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Pit ar tādu vārtsargu līniju par pretendentiem uz kausu nosaukt var tikai sapņotājs..
Jā, ak šī drausmīgā vārtsargu līnija, kura pagājušajā sezonā tādā pašā sastāvā bija 5. vietā līgā pēc vismazāk ielaistajiem vārtiem. Džarijs kā pamatvārtsargs 6. vietā līgā gan pēc sv% gan gaa. Drausmīgi, ne?
, 2022-07-22 13:01, pirms 2 gadiem
edzinss rakstīja: Jā, ak šī drausmīgā vārtsargu līnija, kura pagājušajā sezonā tādā pašā sastāvā bija 5. vietā līgā pēc vismazāk ielaistajiem vārtiem. Džarijs kā pamatvārtsargs 6. vietā līgā gan pēc sv% gan gaa. Drausmīgi, ne?
Paskaties ākst kā viņš ir spēlējis pēdējos gadus play-off pirmajā kārtā. Ākst un tad te komentē idi.. pilnīgi neseko līdzi bet kko pļergt par regulāroo sezonu..
, 2022-07-22 14:04, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Paskaties ākst kā viņš ir spēlējis pēdējos gadus play-off pirmajā kārtā. Ākst un tad te komentē idi.. pilnīgi neseko līdzi bet kko pļergt par regulāroo sezonu..
Viņš šosezon principā nespēlēja play-off.
Aprīļa vidū guva traumu. Pēc mēneša, kad sākās play-off cerēja, ka "uz špricēm" varēs stāvēt, bet nospēlējot vienu spēli bija skaidrs, ka nebūs.

Bet tā jau ir, ja seko līdzi tikai virsrakstu līmenī (un pat tik daudz nespēj izsekot).
Ja gribi nokārtoties, būtu vismaz bikses novilcis, citādi sanāk apd...ties.
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
10

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.