Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vakara agrajā spēlē Bļugers un "Penguins" mēģinās nostiprināt vadību sērijā

Vakara agrajā spēlē Bļugers un "Penguins" mēģinās nostiprināt vadību sērijā
Teodors Bļugers. Foto: Andy Marlin-USA TODAY Sports/Scanpix

Šovakar 22:00 pēc Latvijas laika sāksies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijas spēle starp Ņujorkas "Islanders" un Pitsburgas "Penguins" vienībām. Rezultāts sērijā pagaidām ir 2-1 "Penguins" labā.

Teodora Bļugera pārstāvētā "Penguins" vienība sēriju sāka ar zaudējumu, bet pēc tam uzvarēja divās nākamajās spēlēs, atgūstot mājas laukuma priekšrocības. Visas trīs spēles gan beigušās ar minimālu vārtu starpību, apliecinot abu komandu sīksto cīņu, kāda sagaidāma arī šovakar, kad komandas vēlreiz tiksies Ņujorkā.

"Penguins" vakardienas treniņā iespēlēja tādu pašu sastāvu kā sērijas trešajā spēlē, kurā laukumā atgriezās Jevgeņijs Malkins. Bļugers bija ceturtajā maiņā kopā ar Zeku Estonu-Rīsu un Brendonu Tanevu, taču tieši šī maiņa kļuva par izšķirošo vārtu autori, Tanevam sērijas trešajā mačā iemetot uzvaras ripu, un uzbrukuma veidošanā piedalījās arī Bļugers, kurš pats gan šajā sērijā rezultativitātes punktus vēl nav guvis.

"Islanders" sastāvā tikmēr varētu tikt sagaidīta vārtsargu maiņa. Semjons Varlamovs iepriekšējā mačā ielaida piecus vārtus, atvairot 22 no 27 metieniem, un komandas galvenais treneris Berijs Trocs sarunā ar medijiem atzina, ka Varlamova sniegums sērijas trešajā spēlē lielā mērā ietekmēs trenera lēmumu par sastāvu. Varlamovs šajā sērijā uzvaru vēl nav guvis, jo izlaida tieši pirmo maču, kurā pie uzvaras tika debitants Iļja Sorokins. Tiek prognozēts, ka "Islanders" varētu drīz atgriezties pie Sorokina kā sava pamatvārtsarga.

Tikmēr Pitsburgai ļoti lielu lomu nospēlējusi sezonas gaitā veiktā maiņa, kuras rezultātā tika iegūts centra uzbrucējs Džefs Kārters. Tieši viņš bijis vērtīgākais spēlētājs līdzšinējā sērijas gaitā, izceļoties ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Veiksmīga gan izdevās arī Malkina atgriešanās sastāvā, viņam nopelnot divas rezultatīvas piespēles.

Gan šī, gan nākamā "Penguins" spēle būs pieejama Latvijas līdzjutējiem teorētiski piemērotākā laikā, proti, tās sāksies vēl pirms pusnakts pēc Latvijas laika.

"Penguins" un "Islanders" sērijas kalendārs

DatumsLaiksMājiniekiViesiRez.
16. maijs19:00PenguinsIslanders3:4 P
19. maijs2:30PenguinsIslanders2:1
21. maijs2:00IslandersPenguins5:4
22. maijs22:00IslandersPenguins
24. maijs23:00PenguinsIslanders
27. maijsIslandersPenguins
28. maijsPenguinsIslanders

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2021-05-22 14:04, pirms 3 gadiem
Izcils hokejaja vakars....uzreiz pēc Latvijas spēles....uz Bļugeru paskatīties. Cerams ka punktiņus kādus sāks krāt
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
16

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.