Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Merzļikins savainojuma dēļ laukumā nevarēs doties vairākas nedēļas

Merzļikins savainojuma dēļ laukumā nevarēs doties vairākas nedēļas
Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas “Blue Jackets” paziņojis, ka latviešu vārtsargam Elvim Merzļikinam pēc padziļinātām pārbaudēm konstatēts ķermeņa augšdaļas savainojums, kura dēļ viņš laukumā nevarēs doties vairākas nedēļas. Merzļikins traumas dēļ nepabeidza iepriekšējo maču.

Sestdienas spēlē Kolumbusas “Blue Jackets” ar 2:4 piekāpās Nešvilas “Predators”. Elvis Merzļikins atvairīja 35 no 39 metieniem, taču trešās trešdaļas ievadā bija spiests pamest laukumu savainojuma dēļ. Viņš akrobātiskā stilā liedza izcelties pretinieku centram Metam Dušeinam, bet atvairījuma laikā cieta vārtsarga kreisā roka vai kreisais plecs. “Blue Jackets” savā paziņojumā norādījusi, ka Merzļikins no ierindas izsists ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ, konkrētāku atbildi nesniedzot.

Pēc svētdien veiktajām pārbaudēm konstatēts, ka Merzļikins laukumā nevarēs doties vairākas nedēļas. Tas nozīmē, ka “Blue Jackets” tuvākajā laikā būs jāpaļaujas uz somu Jonasu Korpisalo un citu latvieti - vakar no fārmkluba Klīvlendas “Monsters” tika izsaukts Matīss Kivlenieks. Viņš pagājušajā sezonā Kolumbusas rindās aizvadīja sešas spēles, bet šajā sezonā nav aizvadījis vēl nevienu maču.

Februāra ievadā Merzļikinam treniņa laikā pa galvu trāpīja ripa, un šīs traumas dēļ viņam nācās palikt malā aptuveni nedēļu. Toreiz bija plānots, ka iespēja vārtos tiks dota arī Kivleniekam, taču viņš treniņā iedzīvojās savainojumā, un visu nastu uz saviem pleciem nācās iznest Korpisalo. Soms šosezon piedalījies 13 spēlēs un atvairījis 88,9% metienu. Merzļikina kontā deviņi mači un 91,7%.

“Blue Jackets” ieņem piekto vietu Centrālās divīzijas kopvērtējumā. Aiz muguras esošā Dalasas “Stars” iepaliek sešus punktus, taču ir ar septiņām spēlēm rezervē. Stenlija kausa izcīņai kvalificēsies katras divīzijas četras labākās komandas. Priekšā esošās vienības - Karolīnas “Hurricanes”, Floridas “Panthers”, Čikāgas “Blackhawks” un Tampabejas “Lightning” - neatrodas pārāk tālu.


, 2021-02-22 08:48, pirms 3 gadiem
Vai tik nav atsvaidzinājis iepriekšējo traumu. Tajā epizodē nekas sevišķs nebija saskatāms - ne parāk spēcīgs kontakts ar pretinieku. Šķita, ka drīzāk varētu būt plaukstas savainojums - pretinieks ar nūju iebrauca Elvim lavenē. Cerams, ka vismaz Kivleniekam būs iespēja sevi apliecināt.
Slēpts komentārs: Dzimmiy
, 2021-02-22 08:59, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Neveicas šosezon ar tām traumām, būs kādu kļūdu pieļāvis gatavojoties sezonai!
Tu nopietni? 😁
, 2021-02-22 09:42, pirms 3 gadiem
Nu traumatisks čalis
, 2021-02-22 09:57, pirms 3 gadiem
Varbūt Kivlinieks tiek kādā mačā laukumā?
, 2021-02-22 09:58, pirms 3 gadiem
Makleins rakstīja: Nu traumatisks čalis
Ja Tev kāds iespertu pa olām, tad mēs arī varētu teikt - ka esi dikti traumatisks čalis!
Nu kā var rakstīt tādus mēslus, ja acīmredzami Elvi savainoja! Elvis lika laveni uz ledus un ar svaru gulās tai virsū, bet uzbrucējs ar nūju iebrauca rokā un to iestūma pretējā virzienā! Tur var būt vesela virkne ar savainojumiem, sākot ar pirktiem, plaukstu, locītavu, līdz pat elkonim un plecam! Tā ir smaga epizode!
, 2021-02-22 11:41, pirms 3 gadiem
Plecs traumēts (neesmu insaideris, bet viss par to liecina)... tik nezin, saišu vai muskuļa trauma.
, 2021-02-22 11:44, pirms 3 gadiem
Heilijs rakstīja: Ja Tev kāds iespertu pa olām, tad mēs arī varētu teikt - ka esi dikti traumatisks čalis!
Nu kā var rakstīt tādus mēslus, ja acīmredzami Elvi savainoja! Elvis lika laveni uz ledus un ar svaru gulās tai virsū, bet uzbrucējs ar nūju iebrauca rokā un to iestūma pretējā virzienā! Tur var būt vesela virkne ar savainojumiem, sākot ar pirktiem, plaukstu, locītavu, līdz pat elkonim un plecam! Tā ir smaga epizode!
Jebkura šāda veida trauma ir apstākļu sakritība, taču ir faktori, kurus var trenēt, lai organisma iespējas būtu lielākas un dažādās situācijās traumu risks mazinātos.

Elvja gadījumā neizskatījās, ka pie vainas ir tieši tas sitiens, kur jau neko padarīt nevarētu, bet gan tas, ka situācijas dinamikā tika zaudēts līdzsvars utt.
, 2021-02-22 12:24, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Neveicas šosezon ar tām traumām, būs kādu kļūdu pieļāvis gatavojoties sezonai!
Kā pats Elvis teica, nostiprināja "pahu"(stakli) , tur viss ir kārtībā
, 2021-02-22 16:34, pirms 3 gadiem
Nu,ko ... diemźèl atkàrtojas pagàjušà gada scenàrijs.
Tikai šoreiz nav tik daudz izcili nospèlētu maču.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
22

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.