Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Somijas izlases treneris Jalonens - kandidāts uz "Panthers" vadīšanu

Somijas izlases treneris Jalonens - kandidāts uz "Panthers" vadīšanu
Juka Jalonens. Foto: IIHF

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas uzvarētāja Floridas "Panthers", kas Stenlija kausā netika tālāk par otro kārtu, turpina galvenā trenera meklējumus. Starp kandidātiem atrodams arī Juka Jalonens, kurš Somiju šogad aizveda līdz olimpiskajam un pasaules zeltam.

Aizvadītā sezona kļuva par pirmo Floridas "Panthers" vēsturē, kurā komandai izdevies triumfēt regulārajā sezonā, saņemot Prezidenta trofeju. Stenlija kausu izdevās sākt ar 4-2 pret Vašingtonas "Capitals", pirmo reizi kopš 1996. gada tiekot tālāk par pirmo kārtu, bet titula cerības nodzisa jau nākamajā raundā – 0-4 pret iepriekšējo divu gadu čempioni Tampabejas "Lightning".

Sezonu galvenā trenera amatā sāka Džoels Kvenvils, bet jau oktobra beigās viņš bija spiests atkāpties sakarā ar Čikāgas "Blackhawks" izmeklēšanu par 2010. gadā noklusētajiem seksuāla rakstura uzbrukumiem. Viņa vietā stājās asistents Endrjū Brunets, kuram tā bija pirmā pieredze galvenā trenera amatā.

Nav izslēgts, ka Brunets saglabās krēslu, taču pirms tam "Panthers" izskata vēl vairākus variantus. Starp potenciālajiem treneriem izskanējuši Berijs Trocs, Treviss Grīns, Riks Tokets, iespējams, arī Pols Morīss. Tagad starp kandidātiem parādījies arī 59 gadus vecais Juka Jalonens, Somijas izlases galvenais treneris.

Jalonena vadībā Somija trīs reizes pēc kārtas spēlējusi pasaules čempionāta finālā (zelts 2019. gadā, sudrabs pērn, zelts šogad), kā arī triumfēja Pekinas olimpiskajās spēlēs. Pagaidām līgums uz nākamo sezonu ir tikai vienam "Panthers" trenerim – amatu saglabāja Bruneta asistents soms Tuomu Rūtu.

Starp Floridas līderiem ir vairāki somi, ieskaitot komandas kapteini un pirmās maiņas centru Aleksandru Barkovu.

NHL vēsturē bijuši tikai divi galvenie treneri no Eiropas – šī gadsimta sākumā trenēja soms Alpo Suhonens un čehs Ivans Hlinka.


Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).