Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Merzļikina un Balcera NHL komandas rudenī spēlēs Eiropā

Merzļikina un Balcera NHL komandas rudenī spēlēs Eiropā
Elvis Merzļikins. Foto: Gaelen Morse/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālā hokeja līga pavēstījusi, ka nākamā regulārā sezona oktobrī sāksies ar Nešvilas "Predators" un Sanhosē "Sharks" spēlēm Prāgā, bet Kolorādo "Avalanche" un Kolumbusas "Blue Jackets" novembrī tiksies Tamperē.

Nacionālās hokeja līgas komisārs Gerijs Betmens jau februārī atklāja, ka līga plāno pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezties Eiropā un aizvadīt pārbaudes spēles Šveicē un Vācijā, bet regulārās sezonas spēles – Somijā un Čehijā. Tobrīd konkrētas detaļas, pilsētas, komandas un datumus ieskaitot, vēl nebija zināmas, bet nu līga ir tās atklājusi.

3. oktobrī Šveices galvaspilsētā Bernē viesosies Nešvilas "Predators", kas pārbaudes spēlē tiksies ar Šveices otro titulētāko klubu "Bern", kas ar Kasparu Daugaviņu šosezon gan nekvalificējās pat pārspēlēm un samierinājās ar 11. vietu. Savukārt Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" dienu vēlāk Vācijas galvaspilsētā Berlīnē aizvadīs pārbaudes spēli pret Berlīnes "Eisbaren", kas šosezon uzvarēja Vācijas regulārajā sezonā un pašlaik aizvada pusfinālsēriju. Pēc tam "Sharks" dosies uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu, kur 7. un 8. oktobrī sāks regulāro sezonu pret "Predators". Sanhosē rindās ir čehi Tomāšs Hertls un Radims Simeks.

Nepilnu mēnesi vēlāk 4. un 5. novembrī regulāro sezonu uzņems arī Somijas pilsēta Tampere, kur maijā pasaules čempionāta spēles aizvadīs Latvijas izlase. Tamperē viena no NHL šīs sezonas līderēm Kolorādo "Avalanche" spēkosies pret Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets". Kolumbusas sastāvā pašlaik ir divi somi Patriks Laine un Jonass Korpisalo, kuram vasarā gan beigsies līgums, bet ģenerālmenedžeris ir soms Jarmo Kekeleinens – pirmais Eiropā dzimušais ģenerālmenedžeris līgas vēsturē. "Avalanche" uz nākamo sezonu ir līgums ar Miko Rantanenu.

Merzļikinam vasarā sāksies jaunais piecu gadu līgums par 27 miljoniem ASV dolāru, bet Balceram sāksies otrā sezona divu gadu līgumā par 3,1 miljonu. Daugaviņam ir līgums ar "Bern" arī uz nākamo sezonu, taču komanda vēlas veikt pārbūvi un nevar izslēgt sadarbības pārtraukšanu.

Pandēmijas dēļ NHL spēles ārpus ASV un Kanādas nav aizvadījusi kopš 2019. gada. "Sharks", "Blue Jackets" un "Avalanche" agrāk ir viesojušās Stokholmā (Zviedrijā), bet "Sharks" ir spēlējusi arī Tokijā (Japānā). "Predators" ir spēlējusi citā Japānas pilsētā Saitamā. No 2007. līdz 2011. un no 2017. līdz 2019. gadam Nacionālā hokeja līga Eiropā aizvadīja 32 pārbaudes spēles un 28 regulārās sezonas spēles.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/2022-nhl-g...


, 2022-04-21 15:21, pirms 2 gadiem
Ja Kolumbusas sastāvā nākamsezon vairs nebūs somu vārtsarga, tad Elvim lielas iespējas spēlēt Tamperē... ja tomēr būs somu vārtsargs (Korpisalo vai kāds cits), tad gan īsti neredzu iespēju Elvim spēlēt Tamperē... ja nu vienīgi spēles vidū nomainīt otru vārtsargu...
, 2022-04-21 15:24, pirms 2 gadiem
Hehe, būs jābrauc, ja Elvis būs CBJ
, 2022-04-21 16:12, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Ja Kolumbusas sastāvā nākamsezon vairs nebūs somu vārtsarga, tad Elvim lielas iespējas spēlēt Tamperē... ja tomēr būs somu vārtsargs (Korpisalo vai kāds cits), tad gan īsti neredzu iespēju Elvim spēlēt Tamperē... ja nu vienīgi spēles vidū nomainīt otru vārtsargu...
Nu jā, tad jau drīzāk jāplāno brauciens uz Prāgu.
, 2022-04-21 16:25, pirms 2 gadiem
Bļāviens, tur jau Korpi liks kastē vismaz vienā no mačiem. Cerams Elvis arī tiks pie spēlēšanas.
, 2022-04-21 16:33, pirms 2 gadiem
Kāds NHL, būs karš ...
, 2022-04-21 16:33, pirms 2 gadiem
blu3 rakstīja: Bļāviens, tur jau Korpi liks kastē vismaz vienā no mačiem. Cerams Elvis arī tiks pie spēlēšanas.
Pirms viņu likt kastē, grozā vai maisiņā, vispirms CBJ vajag ar Korpisalo noslēgt jaunu līgumu.
, 2022-04-21 18:03, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Nu jā, tad jau drīzāk jāplāno brauciens uz Prāgu.
Biļešu cenas tādas, ka pie labas veiksmes par gandrīz to pašu naudu var aizbraukt apskatīt hokeju viņpus dīķim
, 2022-04-21 20:02, pirms 2 gadiem
Un kur tad LHF? Par grūtu norganizēt vienu maču Latvijā ar latviešu hokejistu līdzdalību?Teiksim Pitsburga pret Kolombusu.
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Šilovs pirms ''Canucks'' mača nosūtīts atpakaļ uz AHL

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''. Šilovs gan nosūtīts atpakaļ uz AHL.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
137

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.