Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Foksam un Rīvzam pa diviem vārtiem, "Rangers" iemet sešus pret Toronto

Foksam un Rīvzam pa diviem vārtiem, "Rangers" iemet sešus pret Toronto
Ņujorkas "Rangers" hokejisti Raiens Lindgrens (Nr. 55), Raiens Rivzs (Nr. 75) un Ādams Fokss (Nr. 23) svin vārtu guvumu. Foto: Brad Penner/USA Today Sports/Scanpix

Rezultatīvu panākumu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) svinējusi Ņujorkas "Rangers" vienība, kas savā laukumā, pateicoties uzbrucēja Raiena Rīvza un aizsarga Ādama Foksa diviem precīziem metieniem, ar 6:3 sakāva Toronto "Maple Leafs".

• "Maple Leafs" komanda pirmajā periodā divreiz ieguva divu vārtu pārsvaru (2:0 un 3:1), pa reizei krievu Igoru Šestjorkinu Ņujorkas cietoksnī pārspējot tautietim Iļjam Mihejevam, kā arī Mičelam Mārneram un Maiklam Bantingam.

Turpinājumā "Rangers" atbildēja ar pieciem bezatbildes vārtiem, pa divām reizēm izceļoties minētajiem Rīvzam un Foksam, kurš arī iedeva vienu rezultatīvu piespēli. Pa vienai reizei Džeku Kempbelu Toronto cietoksnī apspēlēja Kriss Kraiders un Raiens Stroums.

• Toronto hokejisti izdarīja par 11 metieniem pa vārtiem vairāk (38-27), tomēr cīņas pēdējās 40 minūtēs nevainojams "Rangers" cietoksnī bija Šestjorkins.

"Rangers" izcīnīja trešo panākumu pēc kārtas, ar 40 mačos sakrātiem 56 punktiem pakāpjoties uz trešo vietu Austrumu konferencē. Savukārt "Maple Leafs" ar 51 punktu 37 cīņās Rietumos ir sestā.

Ceturto uzvaru pēc kārtas un 14. panākumu pēdējās 16 spēlēs guva Rietumu konferences līdere Kolorādo "Avalanche" (55 punkti 37 mačos), izbraukumā ar 2:0 pieveicot Anaheimas "Ducks".

Pīles iekrājušas četru zaudējumu virkni, kā arī kopumā pēdējās 11 cīņās cietusi deviņas neveiksmes, Rietumos ar 45 punktiem 42 spēlēs saglabājot septīto vietu. Tuvākajām sekotājām Sanhosē "Sharks", Kalgari "Flames" un Vinipegas "Jets" ir par dažiem punktiem mazāk, tomēr tām arī ir vairākas spēles rezervē.

Sauso spēli "Avalanche" vārtos šorīt aizvadīja 31 gadu vecais čehs Pāvels Francouzs, kurš neitralizēja 34 pretinieku metienus. Otrās un trešās trešdaļas izskaņā pa reizei Anaheimas vārtus iekaroja aizsargs Semjuels Žirārs un uzbrucējs Nazems Kadri.

NHL spēles 20. janvārī

KomandasRezultāts
Devils - Coyotes1:4
Rangers - Maple Leafs6:3
Ducks - Avalanche0:2

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/


Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).