Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

NHL drafta pirmais numurs Slafkovskis savainojuma dēļ nespēlēs trīs mēnešus

NHL drafta pirmais numurs Slafkovskis savainojuma dēļ nespēlēs trīs mēnešus
Jurajs Slafkovskis. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Monreālas "Canadiens" informējusi par piecu spēlētāju savainojumiem. Ilgākais atlabšanas laiks paredzēts pagājušās vasaras drafta pirmajam numuram Jurajam Slafkovskim.

18 gadus vecais slovāks iedzīvojies ķermeņa apakšdaļas savainojumā. Kaut arī operācija nebūs nepieciešama, Slafkovskim būs jāizlaiž trīs mēneši. Praktiski tas nozīmē, ka šī regulārā sezona viņam visdrīzāk ir beigusies un, ļoti iespējams, arī sezona – ja "Canadiens" neizraus vietu Stenlija kausā. Neskatoties uz drafta spīdekļa godu, Slafkovskim debijas sezona nav izdevusies – 39 spēlēs tikai 10 (4+6) punktu. Iepriekšējās trīs sezonas viņš pavadīja Somijas TPS sistēmā.

Citam uzbrucējam Džeikam Evansam, kuram 43 spēlēs ir 11 (2+9) punkti, ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ būs jāizlaiž 8-10 nedēļas. Arī viņam operāciju nevajadzēs. Līdz Zvaigžņu spēles pārtraukumam lazaretē būs uzbrucēji Joels Armija un Žonatans Druēns, bet vārtsargam Džeikam Alenam jāizlaiž vismaz nedēļa.

Monreālas "Canadiens" ar 41 punktu 45 spēlēs atrodas pēdējā vietā Atlantijas divīzijā un ir otrā vājākā komanda Austrumu konferencē, taču Kolumbusas "Blue Jackets" apsteidz par 13 punktiem un no konferences astotās vietas atpaliek 10 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canadiens/news/...


, 2023-01-19 16:03, pirms gada
Eiropiešu pirmajiem drafta numuriem grūtāk adaptēties NHL. Pirmās zezonas tādas slinkākas. Gan jau ieskriesies kā Hišīrs.
, 2023-01-19 17:52, pirms gada
guntis86 rakstīja: Eiropiešu pirmajiem drafta numuriem grūtāk adaptēties NHL. Pirmās zezonas tādas slinkākas. Gan jau ieskriesies kā Hišīrs.
neveikls salīdzinājums. Hišīrs tikai vienā sezonā guvis vairāk vārtus un vairāk punktus kā debijas sezonā. Debijas sezina viņam joprojām ir otra rezultatīvākā karjerā. Jā, pēc šīs potenciāli varētu noslīdēt uz trešo. Tobišs Hiširam bija tīri solīda debijas sezona, vnk ne pārāk iespaidīga tieši kā drafta pirmajam numuram un turpinājumā +/- tajā pašā līmenī viņš arī muļļājās.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
4

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.