Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Golden Knights'' ar otro piegājienu aizmaina Dadonovu uz Monreālu

''Golden Knights'' ar otro piegājienu aizmaina Dadonovu uz Monreālu
Jevgēņijs Dadonovs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Lasvegasas ''Golden Knights'' aizmainījusi uzbrucēju Jevgēņiju Dadonovu uz Monreālas ''Canadiens'', pretī iegūstot 37 gadus veco Šeju Vēberu, kurš kājas traumas dēl šajā sezonā nespēlēja. Jau sezonas laikā Lasvegasa centās atbrīvoties no Dadonova, taču toreiz maiņu bloķēja NHL.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Lasvegasas ''Golden Knights'' paziņojusi, ka aizmainījusi Jevgēņiju Dadonovu uz Monreālas ''Canadiens'', pretī saņemot Šeju Vēberu. Šīs sezonas laikā ''Golden Knights'' jau reizi bija aizmainījusi Dadonovu, bet uz Anaheimas ''Ducks'', taču pēc divu dienu izpētes NHL maiņu nobloķēja.

Dadonovs 2020. gada oktobrī ar Otavas ''Senators'' noslēdza trīs gadu līgumu par 15 miljoniem dolāru, taču komanda 2022. gada drafta laikā aizmainīja uzbrucēju uz Lasvegasas ''Golden Knights''. Pēc nākamās sezonas hokejists var kļūt par neierobežoti brīvo aģentu. Vienīgajā sezonā Lasvegasā spēlētājs 78 mačos guva 20 vārtus un atdeva 23 piespēles, bet klubs pirmo reizi četru gadu laikā nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai.

''Šī ir maiņa, kura palīdzēs abām komandām. Lasvegasai tā dod nepieciešamo brīvību algu budžetā. Mums tā dod lielāku izvēles brīvību nākotnei. Pie tam, esam piesaistījuši spēlētāju, kurš prot spēlēt uzbrukumā. Sagaidu, ka meklēsim vēl veidus, kā atbrīvot algu budžetu zem esošajiem algu griestiem, taču uzskatu, ka Dadonovs mums var palīdzēt,'' pēc notikušā darījuma izteicās ''Canadiens'' ģenerālmenedžeris Kents Hjūzs, kura pārvaldītā komanda 2021./2022. gada sezonu noslēdza Austrumu konferences pēdējā vietā.

37 gadus vecais Šejs Vēbers 2021./2022. gada sezonā potītes traumas dēļ nespēlēja un nav izslēgts, ka spēlētāja karjera viņam ir noslēgusies. Kopš 2018. gada hokejists pildīja Monreālas ''Canadiens'' kapteiņa pienākumus, kopā ar to 2020./2021. gadā aizspēlējoties līdz Stenlija kausa finālam. Lasvegasas ''Golden Knights'' jau paziņojusi, ka Vēbers arī šī kluba rindās šobrīd paliks savainoto spēlētāju sarakstā. Hokejistam vēl atlikušas piecas sezonas no iepriekš noslēgtā 14 gadus ilgā līguma ar Nešvilas ''Predators'', kura laikā ik sezonu viņa alga ir 7.85 miljoni dolāru.

Vēbers karjeras laikā bez Monreālas bija spēlējis arī Nešvilas ''Predators'', regulārās sezonas 1038 spēlēs sakrājot 589 punktus (224 vārti un 365 piespēles). Savukārt 97 Stenlija kausa izcīņas mačos Vēberam 18 vārti un 24 piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/montreal-a...


, 2022-06-17 08:47, pirms 2 gadiem
Vēberam izcils aģents! Vēl pieci gadi līgumā ar astronomisku summu tādā vecumā..
, 2022-06-17 10:34, pirms 2 gadiem
vegasa tāpat ieguvēji
, 2022-06-17 10:49, pirms 2 gadiem
Kādi ieguvēji? viņiem cap hit ir pāri kā parasti, bet Webers visdrīzāk vairs nespēlēs hokejus kur ieguvums?
, 2022-06-17 11:00, pirms 2 gadiem
@hockeyekspert2 viņu ieliks LTIR un tas palīdzēs iegūt papildua naudu cap space
, 2022-06-17 11:47, pirms 2 gadiem
Spēlētāji kas noslēdz karjeru vai atrodas LTIR (savainoto spēlētāju sarakstā), algas neskaitās pie cap space, līdz ar to viņa lielais līgums nebūs pieskaitīts pie Vegasas algu griestiem, tādējādi viņi atbrīvojas no 5mil kas bija Dadonova līguma. Nashivilai gan jāsatraucas, lai Webers nebeidz karjeru, jo tad viņiem būs cap penalty par to ka aizmanija spēlētāju kurš beidza karjeru pirms līguma beigām.
, 2022-06-17 15:10, pirms 2 gadiem
Tā tad vīri. Ja nemaldos, PHI savulaik deva to lielo līgumu Weber, bet viņš bija RFA, so, NSH pielīdzinājās
, 2022-06-17 15:24, pirms 2 gadiem
Number 0 rakstīja: Vēberam izcils aģents! Vēl pieci gadi līgumā ar astronomisku summu tādā vecumā..
Visi lielie dolāri jau izmaksāti, viņam palikuši ''tikai'' 6M līdz līdz līguma beigām.
Ne jau ka tā būtu maza summa
https://www.capfriendly.com/players...
, 2022-06-17 16:06, pirms 2 gadiem
Tas ka viņa kontā šobrīd ieripo daudz mazāka summa nenozīmē ka viņa cap hit mainās. Un ja viņš tagad beigs karjeru, NSH būs ja nemaldos 4m cap penalty dēļ mainas darījuma Montrealu. Jo vairāk gadi palikusi spēlētāja līguma jo lielāks tas cap penalty ir.
, 2022-06-19 07:36, pirms 2 gadiem
Number 0 rakstīja: Vēberam izcils aģents! Vēl pieci gadi līgumā ar astronomisku summu tādā vecumā..
Artūrs Kalnītis
Arī Dāvim Wašingtonā lielisku līgumu sarunāja
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.