Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bijušais Merzļikina treneris Tortorella oficiāli pārņēmis Filadelfijas "Flyers" stūri

Bijušais Merzļikina treneris Tortorella oficiāli pārņēmis Filadelfijas "Flyers" stūri
Džons Tortorella. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Filadelfijas "Flyers" par 23. galveno treneri organizācijas vēsturē iecēlusi amerikāņu speciālistu Džonu Tortorellu, kuram drīzumā apritēs 64 gadu. 2004. gadā Tortorella ar Tampabejas "Lightning" izcīnīja Stenlija kausu.

Pagājušo sezonu pagaidu galvenā trenera lomā pabeidza Maiks Jeo, bet decembrī no amata tika atbrīvots Alēns Viņo, kurš komandu vadīja kopš 2019. gada aprīļa. Filadelfijas "Flyers" ar 61 punktu 82 spēlēs palika priekšpēdējā vietā Austrumu konferencē un otro sezonu pēc kārtas netika Stenlija kausā.

Tortorella bija Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris laikā, kad NHL ienāca Elvis Merzļikins un debiju piedzīvoja Matīss Kivlenieks. 2019. gadā "Blue Jackets" pirmo reizi vēsturē pārvarēja Stenlija kausa pirmo kārtu, ar 4-0 sasitot Tampabejas "Lightning", kas turpinājumā trīs reizes pēc kārtas sasniegusi finālu. Ar 226 uzvarām Tortorella ir rekordists starp Kolumbusas treneriem, un viņa vadībā playoff spēlēts četras reizes. Pirms šīs sezonas viņš pameta savu posteni.

Tortorella divas reizes atzīts par NHL gada labāko treneri, saņemot Džeka Adamsa trofeju. 2004. gadā viņš aizveda "Lightning" līdz kluba vēsturē pirmajam Stenlija kausam. Tortorella kļuva par pirmo treneri no ASV, kurš aizsniedzies līdz 500 uzvaru robežai. Bez "Lighting" un "Blue Jackets" viņš trenējis arī Ņujorkas "Rangers" un Vankūveras "Canucks".

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/flyers/news/sta...


, 2022-06-17 23:03, pirms 2 gadiem
Interesants pagrieziens, lai izdodas izveidot labu komandu , kas zin iespējams tajā kādreiz parādās arī Elvis.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.
Ņikita Kučerovs (Nr. 86) ar komandas biedriem. Foto: Mike Carlson/AFP/Scanpix
4

Zvaigznes pirmās Rietumos, koijoti atvadās no tuksneša, "Canucks" uzzina pretinieci

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences kopvērtējumā pirmo vietu nodrošinājusi Dalasas "Stars" vienība, savukārt latviešiem aktuālā Vankūveras "Canucks" uzzinājusi, ka Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies pret Nešvilas "Predators".