Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Ovečkins panāk Makdeividu, "Canucks" Vašingtonā pārtrauc trīs neveiksmju virkni

Ovečkins panāk Makdeividu, "Canucks" Vašingtonā pārtrauc trīs neveiksmju virkni
Vankūveras "Canucks" hokejisti svin vārtu guvumu. Foto: Geoff Burke/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vakara vienīgajā spēlē trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā, pateicoties zviedra Elīasa Petešona diviem vārtu guvumiem, ar 4:2 pārspēja Vašingtonas "Capitals".

• Abām komandām pēdējais laika periods nebija izdevies diez ko veiksmīgs - "Capitals" iepriekšējās piecās spēlēs cieta četrus zaudējumus, tādu pašu bilanci uzrādot arī pēdējās piecās cīņas, kas tika aizvadītas savā laukumā.

Pirmajā periodā "Canucks" veica īstu uzbrukuma ofensīvu, izdarot 16 metienus pa vārtiem, tomēr nepārspējams vašingtoniešu cietoksnī bija krievs Iļja Samsonovs, savukārt uzbrukumā "Capitals" izmantoja līgas dalīti rezultatīvākā (26+28) hokejista Aleksandra Ovečkina potenciālu, vašingtoniešu snaiperim vairākumā metienā ar pirmo pieskārienu panākot 1:0.

• Pēc pārtraukuma viesi no Kanādas sodīja mājiniekus par iepriekšējā perioda izskaņā nopelnītu sodu, filigrānu plaukstas metienu izdarot zviedram Petešonam - 1:1. Turpinājumā Petešons izcēlās vēlreiz, savukārt 70 sekundes pirms otrā perioda beigām Bo Horvats ar skaistu metienu nostiprināja "Canucks" pārsvaru - 3:1.

• Noslēdzošajās 20 minūtēs salīdzinoši vairāk uzbruka "Capitals", 47. minūtē Tomam Vilsonam meistarīgi noslēdzot vairākuma izspēli (2:3). Tomēr laukuma saimniekiem atspēlēties patraucēja divi nevajadzīgi noraidījumi, kas dzēsa četras minūtes no laika. Vankūveriešu rindās vairākumā punktu "Capitals" centieniem varēja pielikt Metjū Haimors, tomēr viņš no asa leņķa ripu raidīja nedaudz garām tukšiem vārtiem.

• "Capitals" galvenais treneris Pīters Laviolets vārtsarga nomaiņu pret papildus laukuma spēlētāju izšķīrās veikt divas minūtes pirms pamatlaika izskaņas. Vašingtonai uzbrukumā gan neko ļoti bīstamu izveidot neizdevās, Džonatanam Taneram Milleram ripu metot tukšā mājinieku cietoksnī - 4:2.

• "Canucks" ar 38 mačos sakrātiem 35 punktiem Rietumu konferencē saglabāja 13. pozīciju, no "play-off" zonas atpaliekot par piecu punktu tiesu. Savukārt "Capitals" 39 spēlēs izcīnījusi 51 punktu, Austrumos ierindojoties sestajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/


, 2022-01-17 00:55, pirms 2 gadiem
Saņok molodčiks! Parādīja kurš ir saimnieks!
, 2022-01-17 00:57, pirms 2 gadiem
Sanok ne tikai molodchiks bet ari krasavchiks! Kanadci jau dreb, domaa kaa lokuoutu noorganizet, ar shmovidu par maz
, 2022-01-17 02:28, pirms 2 gadiem
Dingosuņu Asociācija rakstīja: Sanok ne tikai molodchiks bet ari krasavchiks! Kanadci jau dreb, domaa kaa lokuoutu noorganizet, ar shmovidu par maz
šmakcinācija būs jātaisa! visi raudās, ka roka sāp un varēs uz 2 dienām lokdownu uzbliezt!
, 2022-01-17 06:13, pirms 2 gadiem
un daži te pļūtija ka Makdeivids esot no citas galaktikas HA HA! Vecais Ovečkins ir no citas galaktikas!
, 2022-01-17 07:46, pirms 2 gadiem
Es tikai nesaprotu, kāpēc ir Pētešons, bet nav Avečkins???? Jābūt taču konsekvencei!
, 2022-01-17 08:09, pirms 2 gadiem
ZajacLV rakstīja: Es tikai nesaprotu, kāpēc ir Pētešons, bet nav Avečkins???? Jābūt taču konsekvencei!
Kāpēc ir Putins un nav Pūķins?!
, 2022-01-17 08:12, pirms 2 gadiem
ZajacLV rakstīja: Es tikai nesaprotu, kāpēc ir Pētešons, bet nav Avečkins???? Jābūt taču konsekvencei!
MK noteikumi saka, ka Ovečkins - skat. https://likumi.lv/doc.php?id=85209 . (skatīt sadaļu 5.1)
, 2022-01-17 08:17, pirms 2 gadiem
ZajacLV rakstīja: Es tikai nesaprotu, kāpēc ir Pētešons, bet nav Avečkins???? Jābūt taču konsekvencei!
SC autoriem patīk un viņi cenšās iemācīt savu auditoriju zviedru uzvārdus izrunāt zviedru mēlē.Tikai nesaprotu,kāpēc zviedri negrib latviešu uzvārdus izrunāt latviski,bet mūsu Pētersonus un Andersonus arī sauc par šoniemJa jau pieņēmam izmaiņas valodas likumā,tad valodnieki varētu braukt uz Zviedriju un paskaidrot viņiem kā izrunā latviešu uzvārdus,kuri līdzīgi zviedru uzvārdiem.Suveizdam lūdzu komandējumu un lai brauc skolot arī zviedrus.Manu paaudzi šie šoni vairs nepārmācīs,jaunatni ar laiku,varbūt.Kaut gan,kas zin,kas tuvākajā laikā notiks
, 2022-01-17 08:40, pirms 2 gadiem
Panāca, jo Makdeivids nemaz nespēlē + Oilers jau sakrājusies čupiņa ar mačiem, kurus pagaidān nav izspēlējuši. Tempi Ovečkinam ļoti svārstīgi. Sezonas sākuma daļā bija faktiski vārti vidēji spēlē, bet tagad pēdējā pusotra mēneša laikā tikai 7 gūti vārti
, 2022-01-17 12:57, pirms 2 gadiem
Vispār panāca nevis Makdeividu, bet Draizaitlu. Makdeivids jau bija panākts.
, 2022-01-17 14:19, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: un daži te pļūtija ka Makdeivids esot no citas galaktikas HA HA! Vecais Ovečkins ir no citas galaktikas!
Citās galaktikās vietas pietiek daudziem. Par to gan nebūtu jāsatraucas.
, 2022-01-17 14:28, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Kāpēc ir Putins un nav Pūķins?!
Par 'ū' tāpat skaidrs, jo nav nekāda iemesla lietot garo 'u', bet pat 'ķ' te:
Ministru kabineta noteikumi Nr.114
112.1. latviešu valodas izrunā un rakstībā saglabā to pašu līdzskani, kas tiek rakstīts krievu valodā:
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.
Ņikita Kučerovs (Nr. 86) ar komandas biedriem. Foto: Mike Carlson/AFP/Scanpix
4

Zvaigznes pirmās Rietumos, koijoti atvadās no tuksneša, "Canucks" uzzina pretinieci

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences kopvērtējumā pirmo vietu nodrošinājusi Dalasas "Stars" vienība, savukārt latviešiem aktuālā Vankūveras "Canucks" uzzinājusi, ka Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies pret Nešvilas "Predators".