Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Panthers" izpērk 979 spēles pēc kārtas aizvadījušā Jendla līgumu

"Panthers" izpērk 979 spēles pēc kārtas aizvadījušā Jendla līgumu
Kīts Jendls. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas klubs Floridas "Panthers" paziņojis par 34 gadus vecā Kīta Jendla līguma, kurā vēl bija palikušas divas sezonas, izpirkšanu. Tādējādi aizsargs būs starp tiem hokejistiem, kuri 28. jūlijā kļūs par brīvajiem aģentiem.

Kīts Jendls karjeras laikā aizvadījis 979 spēles pēc kārtas, bet sērija pārtrūka aizvadītās sezonas Stenlija kausa izcīņas laikā. Viņš tika nosēdināts rezervē, kad Floridas "Panthers" aizvadīja pirmās kārtas trešo dueli pret Tampabejas "Lightning". Iepriekšējo maču pieredzējušais aizsargs bija izlaidis 2009. gada martā. Jendla 979 spēles, ieskaitot regulāro čempionātu un izslēgšanas mačus, par divām atpaliek no rekorda, kas pieder Arizonas "Coyotes" uzbrucējam Filam Keselam.

2016. gada vasarā "Panthers" ieguva Jendlu maiņas darījumā no Ņujorkas "Rangers" un trīs dienas vēlāk parakstīja septiņu gadu līgumu par 44,45 miljoniem dolāru. Tagad pieņemts lēmums izpirkt līguma pēdējos divus gadus. "Šādi lēmumi nekad nav viegli, bet mēs ticām, ka ir nepieciešamas pārmaiņas, gaidot nākamās sezonas," pauda Floridas ģenerālmenedžeris Bils Zito.

Ja kopējā sērija pārtrūkusi, tad regulārās sezonas ietvaros Jendla sērija turpinās – viņš aizvadījis 922 spēles pēc kārtas. NHL vēsturē tā ir otra garākā sērija, atpaliekot tikai no Daga Džērvisa, kura kontā ir 964 spēles. Jendls 28. jūlijā kļūs par brīvo aģentu, un viņam jāatrod jauna komanda, lai turpinātu ceļu pretī rekorda labošanai.

Karjeras griezumā Jendls 1032 regulārās sezonas spēlēs guvis 600 punktus. Aizvadītajā sezonā viņš 56 mačos izcēlās ar trim vārtiem un 24 piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/keith-yand...


Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).