Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Stenlija kauss sākas ar "Capitals" uzvaru pagarinājumā un vārtsarga savainojumu

Stenlija kauss sākas ar "Capitals" uzvaru pagarinājumā un vārtsarga savainojumu
Vašingtonas "Capitals" atzīmē vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas izslēgšanas spēles sākušās ar Vašingtonas "Capitals" uzvaru pagarinājumā – 3:2 savā laukumā pret Bostonas "Bruins". Mājinieku vārtsargs Vīteks Vanēčeks iedzīvojās savainojumā un tika nomainīts.

Vašingtonas "Capitals" rezultātu atklāja septītajā minūtē, un tas notika ne bez veiksmes palīdzības. Sāncenšu aizsargam Čārlijam Makavojam neīstajā brīdī salūza nūja, un sekoja laukuma saimnieku pretuzbrukums, kuru ar metienu no kreisās malas pabeidza Toms Vilsons – 1:0. Taču pirmās trešdaļas turpinājumā Bostonas "Bruins" atguvās un panāca izlīdzinājumu, pēc iemetiena precīzi metot Džeikam Debraskam.

Turklāt ielaisto vārtu epizodē savainojumā iedzīvojās "Capitals" vārtsargs Vīteks Vanēčeks, kurš maču nevarēja turpināt. Viņa vietā laukumā nāca veterāns Kreigs Andersons, kuram tā bija karjeras 47. izslēgšanas spēle. Andersons tika galā ar 21 no 22 metieniem un palīdzēja Vašingtonai izvirzīties sērijas vadībā.

Arī otrajā trešdaļā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet izšķirošie notikumi risinājās pagarinājumā. "Capitals" aizsargs Brendens Dilons, kurš guva komandas otros vārtus, bloķēja metienu, tādējādi ievadot pretuzbrukumu. Tīdžejs Ošī meta no zilās līnijas, bet ripas trajektoriju pielaboja Niks Dauds, panākot 3:2. Tādējādi sērijā rezultāts ir 1-0 "Capitals" labā.

Šī bija Stenlija kausa izcīņas pirmā spēle. Šodien gaidāmas trīs cīņas, un jau pulksten 19:00 laukumā dosies Teodors Bļugers un viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas savā laukumā uzņems Ņujorkas "Islanders".

Stenlija kausa kalendāra ievads

DatumsLaiksKomandasRez.
16.05.2:15Capitals-Bruins3:2 P
16.05.19:00Penguins-Islanders
16.05.22:00Golden Knights-Wild
17.05.2:30Panthers-Lightning
18.05.2:30Capitals-Bruins
18.05.3:00Hurricanes-Predators
18.05.5:00Avalanche-Blues

, 2021-05-16 08:58, pirms 3 gadiem
Līdzīga spēle,kur nedaudz vairāk paveicās Vašingtonai.
, 2021-05-16 12:01, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Līdzīga spēle,kur nedaudz vairāk paveicās Vašingtonai.
Nedaudz paveicās WSH? Bruins visu maču tika vilkti. Vai nu zebras darīja fufeli vai vārtu konstrukcija izglāba 3x vismaz. Bruins 2.gols tìra veiksme
, 2021-05-16 13:07, pirms 3 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Nedaudz paveicās WSH? Bruins visu maču tika vilkti. Vai nu zebras darīja fufeli vai vārtu konstrukcija izglāba 3x vismaz. Bruins 2.gols tìra veiksme
Vispār jau vārtu konstrukcija neko neglābj. Metiens pa stabu principā ir vienkārši metiens garām.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
17

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Mirklis pēc Frenka Nazara pirmā vārtu guvuma NHL. Foto: Michael Reaves/AFP/Scanpix

NCAA un U20 PČ uzvarētājs Nazars iemet debijā NHL, Vegasa trešajā cēlienā atgūstas no 0:3

Pirmo spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt aizvadīja 2022. gada drafta 13. izvēle Frenks Nazars, kurš iemeta Čikāgas "Blackhawks" pirmos vārtus spēlē pret Karolīnas "Hurricanes".