Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Flerī 70. sausā spēle NHL, "Oilers" turpina grimt, otavietis iemet ar cita spēlētāja ķiveri

Flerī 70. sausā spēle NHL, "Oilers" turpina grimt, otavietis iemet ar cita spēlētāja ķiveri
Uzbrucējs Patriks Keins sveic vārtsargu Marku-Andrē Flerī. Foto: David Banks/USA Today Sports/Scanpix

Lielisku sasniegumu guvis 37 gadus vecais Čikāgas "Blackhawks" vārtsargs Marks-Andrē Flerī, kurš uzvarā ar 3:0 pār Anaheimas "Ducks" atvairīja visus 37 pretinieku metienus, aizvadot savu 70. sauso spēli pasaules spēcīgākajā līgā, kā arī kaldinot čikāgiešu ceturto panākumu pēc kārtas.

Flerī ir sausajām cīņām bagātākais pašreiz spēlējošais NHL vārtsargs, tuvākajam sekotājam Džonatanam Kvikam savas karjeras laikā iekrājot 56 šādas spēles. Līdz visu laiku labākajam rezultātam - 125 spēlēm -, ko savas karjeras laikā uzstādīja Martins Brodērs.

• Čikāgiešu rindās šonakt vārtus guva Patriks Keins, Brendons Heigels un Dominiks Kubalīks, komandai ar 38 mačos sakrātiem 35 punktiem gan saglabājot vien 14. vietu Rietumu konferencē.

Sesto zaudējumu pēc kārtas un 12. pēdējās 14 spēlēs cieta Edmontonas "Oilers", kas savā laukumā ielaida piecus vārtus trešajā periodā, ar 4:6 piekāpjoties Otavas "Senators". Divas ripas pretinieku cietoksnī raidīja "Senators" uzbrucējs Džošs Noriss, kurš vienus no vārtiem guva spēlējot ar spēlējot ar komandas biedra Dilana Gambrela ķiveri.

• Daudzsološās "Oilers" komandas klupšana turpinās - ar talanta bagāto uzbrukumu nav bijis gana, lai atsvērtu problēmas aizsardzībā, kā rezultātā Edmontonas klubs ar 38 punktiem 35 spēlēs Rietumu konferencē noslīdējis līdz 12. pozīcijai. Situācija gan nav traģiska - no "play-off" zonas komandu šķir četri punkti.

Pirmo sauso maču Kolorādo "Avalanche" kreklā nopelnīja 2021. gada pasaules čempions Kanādas izlases rindās Dārsijs Kempers, kurš atvairīja visus 20 metienus, palīdzot lavīnām izbraukumā ar 5:0 noslaucīt pastarīti Arizonas "Coyotes", kā arī ar 51 punktu 35 mačos kļūt par Rietumu konferences līderi.

• 12. uzvaru pēdējās 14 cīņās guvušās "Avalanche" sastāvā pa diviem vārtu guvumiem un vienai rezultatīvai piespēlei Miko Rantanena un Neitana Makinona kontā.

• Nakts rezultatīvākā spēle tika aizvadīta Sentluisā, kur vietējai "Blues" nepietika ar Raiena O'Railija diviem precīziem metieniem, komandai ar 5:6 atzīstot Toronto "Maple Leafs" pārākumu. Pa vārtu guvumam un rezultatīvai piespēlei sakrāja Toronto uzbrucēji Mičs Mārners un Ostons Metjūzs, kā arī "Blues" hokejisti Niko Mikola, Roberts Tomass un Brendons Sāds.

• Interesanti, ka Sentluisas vienība katrā no iepriekšējām trijām cīņām savos vārtos ielaida tikai vietu ripu.

Septīto zaudējumu pēc kārtas izbraukuma cīņās piedzīvoja Dalasas "Stars", šoreiz ar 1:3 piekāpjoties dalītai līgas līderei Tampabejas "Lightning". Sešās no šīm septiņām spēlēm dalasieši pretinieku vārtos nav iemetuši vairāk par vienu ripu...

Devīto zaudējumu pēc kārtas cieta līgas jaunpienācēja Sietlas "Kraken", šoreiz mājās ar 1:3 atzīstot ceturto uzvaru pēc kārtas svinējušās Losandželosas "Kings" pārākumu. Divi precīzi metieni Filīpa Dano rēķinā.

• Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay.

NHL spēles

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Bruins - Predators4:3 PHurricanes - Canucks4:1
Islanders - Capitals0:2Panthers - Blue Jackets9:2
Red Wings - Sabres4:0Flyers - Rangers2:3
Blues - Maple Leafs5:6Lightning - Stars3:1
Blackhawks - Ducks3:0Coyotes - Avalanche0:5
Oilers - Senators4:6Kraken - Kings1:3
Sharks - Penguins1:2 P

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/


, 2022-01-16 12:25, pirms 2 gadiem
Oilers katastrofa !Nez kam jānotiek lai atlaistu treneri ?
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
9

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.