Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Bļugers, Balcers, Girgensons – caur mazākumu uz izcilību

Bļugers, Balcers, Girgensons – caur mazākumu uz izcilību
Rūdolfs Balcers cīņā ar Maiku Hofmanu, Foto:AP/Scanpix

Latvijas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas pārstāvošie uzbrucēji Zemgus Girgensons, Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers šīs sezonas ievadā ir demonstrējuši ļoti dažādu sniegumu, taču viņiem visiem ir izdevies kļūt par atslēgas spēlētājiem savu vienību mazākuma komandās.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona ir sākusies un pamazām uzņem apgriezienus un, kad komandas jau ir aizvadījušas vairāk kā 15% no visiem ieplānotajiem mačiem, var sākt pētīt un vērtēt, kā tad šajos mačos ir gājis un kādas tendences ir iezīmējušās.

Runājot par Latvijas hokejistiem, tad sezonas ievads ir bijis negaidīts un atšķirīgs no tā ko bija ierasts redzēt iepriekšējos gados. Piemēram, "kaplis" Girgensons spēlē nevis pēdējās maiņās, lai dotu atpūtu līderiem, bet pats ir līderis, kura spēles laiks vairākumā ir lielāks par laiku, kas pavadīts spēlējot mazākumā.

Vai, piemēram, Rūdolfs Balcers, kurš Latvijas hokeja līdzjutējiem ir zināms kā augstas meistarības uzbrucējs-tehniķis, taču Sanhosē viņu izmanto mazākumā. Savukārt Teodors Bļugers, pēc karjeras sezonas gada pirmajā pusē, jaunajā kampaņā ir mazliet pieklusis, taču tikpat klusa ir visa Pitsburgas "pingvīnu" kolonija.

Sezona ir iesākusies diezgan raibi, taču mūsu hokejisti ir paspējuši pielikt roku arī pie lielu lietu paveikšanas, piemēram, Rūdolfs Blacers un Teodors Bļugers ir savu komandu fundamentālas vērtības mazākumā, bet šo komandu, Sanhosē un Pitsburgas, mazākumi ir starp labākajiem līgā. Kā ir veicies komandām un cik daudz tur ir mūsu hokejistu nopelns?

No puikas par vīru

Jāsāk ar komandu veikumu apskatu. Sanhosē "Sharks" šajā sezonā ir 39 reizes ir palikusi mazākumā (vidēji spēlē mazākumā pavadot 4:42 minūtes), taču ielaiduši tikai četrus vārtus. Papildus tam var minēt, ka viņi mazākumā divreiz ir spējuši ripu nogādā pretinieku komandas vārtos, kas viņiem dod arī labāko mazākuma vārtu bilanci līgā, "-2".

Rūdolfs Balcers, kurš laukumā atrodas 37.4% no visa savējo mazākuma laika, nav pēdējais cilvēks "Sharks" soda nositēju komandā, jo starp uzbrucējiem ir ar trešo lielāko spēles laiku šādās situācijās. Iemesls tam, ka Rūdolfam Sanhosē treneris Bobs Būgners uzticas arī nav nejaušs, jo Latvijas izlases uzbrucējs mazākumā savu darbu izdara.

No visiem gadījumiem, kad Rūdolfs ir bijis laukumā, bet tās kopumā ir 24:35 minūtes, pretiniekiem tikai vienu reizi ir izdevies raidīt ripu "Sharks" sargātajos vārtos. Tiesa, Rūdolfs pats mazākumā ar nav palicis tukšā, jo 4. novembra spēlē viņš asistēja Loganam Kutūram, kurš pārspēja Sentluisas "Blues" vārtsargu Džoelu Hoferu.

Lai arī Latvijas izlasē Rūdolfs ir uzbrukuma veidotājs un diezgan radošs čalis, NHL laukumos viņš, kā izskatās, sev ir atradis citu pielietojumu, jo piekopj ātru un aktīvu spiediena hokeju. Viņš ir komanda aktīvākais spēka paņēmienu izpildītājs starp uzbrucējiem (26) un nebīstas gulties arī ripas ceļā (8 bloķēti metieni, 3. vieta komandā). Protams, šāda spēle sev līdzi nes arī ne tik pozitīva blaknes – zaudētās ripas, garām aizmestos metienus, kuru Rūdolfam ir visvairāk komandā, taču, no otras puses, viņam ir ceturtais lielākais metienu skaits "Sharks" rindās, lielākais izdarīto metienu skaits mazākumā (un septītais visā līgā), kā arī neviens cits Sanhosē komandas uzbrucējs nav mēģinājis mest pa vārtiem biežāk kā Rūdis – 187 reizes (viņš arī ir viens no diviem "Sharks" uzbrucējiem, kuram ir pozitīva mēģināto metienu bilance - "+11").

Protams, ka te var kādam rasties doma – nu, sanāca puisim šāds sezonas sākums, tas jau neko nenozīmē!

Patiesībā nozīmē gan, jo, lai arī Sanhosē mazākumā Rūdolfs tiešām spēlē salīdzinoši nesen, tā kā iepriekš tika pārbaudītas viņa spējas vairākumā, citos spēles aspektos Balcers jau iepriekšējos gados bija tikpat veiksmīgs. 2021. gada NHL sezonu viņš noslēdza kā otrais produktīvākais Sanhosē komandas "čekeris" un otrais labākais ripu atņēmējs.

Tāpēc, nez vai var teikt, ka šī Rūdolfa spēles transformācija ir nejauša. Protams, ka viņa uzbrukuma spējas, gaišā galva un veiklās rokas nekur nav pazudušas un reizi pa reizei viņš to arī nodemonstrē, taču lielajā līgā viņš noderīgāks ir tieši spēles jaukšanā, ne veidošanā. Tieši spēka spēle, spēle bez ripas, aizsardzība pret vadošajām maiņā, bija tie, ko Ziemeļamerikas hokeja apskatnieki minēja kā vājos punktus viņa nākotnes NHL plānos. Var redzēt, ka pie tiem ir strādāts un Rūdolfa vieta NHL, par kuru sezonas sākuma intervijās viņš nemaz tik pārliecināts nebija pat neskatoties uz nesen noslēgto līgumu, kļūst aizvien drošāka.

Labs aizsargs ir tas, kuru neredz

Pitsburgas "Penguins", kuri šajā sezonā mokās gan ar spēlētāju savainojumiem, gan Covid-19, kopumā rāda visnotaļ viduvēju hokeju, taču vēl pagājušās nedēļas nogalē viņi ierindojās starp trim labākajiem mazākumiem (vienu brīdi bija arī pirmajā vietā). Pēc pirmdienas nakts mača, kurā Vašingtonas "Capitals" vienus vārtus vairākumā spēja gūt, pitsburgieši atkrita uz septīto pozīciju, taču nevar teikt, ka viņi pēkšņi palika slikti.

Jāsāk ar to, ka, lai spēlētu mazākumā, tas vispirms ir jānopelna, t.i., jāpārkāpj noteikumi un šajā aspektā Pensilvānijas komandai galīgi "nesokas" – 14 spēlēs viņi mazākumā bija tikai 36 reizes, kas ir ceturtais labākais rādītājs līgā, t.i., "Penguins" mazākuma komandai nemaz nav tik daudz iespēju parādīt ko viņi prot.

No šiem 36 vairākumiem pretinieki prata gūt piecus vārtus (dalīta otrā vieta līgā), jeb 0.35 vārtus vidēji spēlē, kas arī ir otrais labākais rādītājs visā NHL.

Īsāk sakot, mazākumā Pitsburgas "Penguins" spēlēt prot un Teodors Bļugers, kā jau pēdējās sezonās ir ierasts, ir Pitsburgas galvenais mazākuma speciālists, jo jau trešo sezonu pēc kārtas ir starp diviem visvairāk spēlējošajiem uzbrucējiem mazākuma situācijās. Šosezon viņš vidēji spēlē uz ledus "atsitoties" pavada 2:14 minūtes (32. vieta līgā), kas ir lielākais spēles laiks komandā starp uzbrucējiem.

Kā viņam šajā laikā ir veicies? Protams, ka tāda uguņošana kā pirms gada, kad sezona tika noslēgta ar trīs mazākumā gūtajiem vārtiem (dalīta 4. vieta līgā) pagaidām nav sagaidīta un patiesībā Teodors vēl ne reizi nav metis pa vārtiem situācijās, kad pretinieku uz laukuma ir vairāk kā savējo, taču centra uzbrucējam tas, varbūt, nav pats svarīgākais pēc kā vērtēt viņa paveikto un te noteikti var atsaukt atmiņā teicienu par aizsargiem un attiecināt uz mazākumā spēlējošajiem hokejistiem – viņus sāk pamanīt tad, kad viņi jau ir savārījuši sūdus.

Zaudētie vārti gan varētu būt raksturojošais faktors un tādus "Pens", ar Latvijas uzbrucēju uz ledus, mazākumā piedzīvoja divus, kas, protams, nav tik pozitīvi, taču atkal, pie šāda spēles laika tā drīzāk ir neizbēgamība.

Visādi citādi Bļugers rāda sev ierasto un savam ampluā tipisko spēli – otrais labākais spēka paņēmienus izpildošais uzbrucējs "Penguins" rindās, trešais labākais metienu bloķētājs un ripu atņēmējs.

Lai arī šīs sezonas sākums Teodoram, kā minēts, nav tik spožs kā iepriekšējā kampaņa, tam nevajadzētu kalpot par iemeslu satraukuma, jo pati "Penguins" komanda pārdzīvo diezgan smagu sezonas startu. Bļugers, kurš vēl 2021. gada sākumā intervijās stāstīja, ka viņš grib nostiprināties "Penguins" sastāvā, ir parādījis, ka ir šīs komandas "Šveices nazis", kurš var spēlēt jebkurā no uzbrukuma pozīcijām, kas patiesībā ir galvenā laba uz aizsardzību tendēta centra īpašība – būt noderīgam un būt pieejamam.

Ko no šī visa var secināt? Nu, pirmā un acīmredzamā, ka divi Latvijas hokejisti ir starp labākajiem mazākumā spēlējošajiem uzbrucējiem NHL komandās. Jā, katrs no viņiem ir pilnīgi cita profila spēlētājs. Rūdolfs ir kā atspere, kas, jo uz to spiež vairāk, jo spēcīgāk pēc tam viņš mēģina "izšaut", kamēr Teodors ir visa Pitsburgas mazākuma centrs un var teikt, ka arī līderis, kurš organizē savu vārtu aizsardzību saspringtākajos momentos.

Otrā lieta, ka vēl pavisam nesen, pirms kovidnieka sabojātajām sezonām, abi šie censoņi atradās NHL ceļa sākumā. Viens jau atvēris durvis, taču tālāk par priekšnamu nebija ticis, otrs – vēl tikai pavēris durvis, bet kāju tajās nebija ielicis. Tagad abi ne tikai spēlē NHL, aizvietojot kādu no aprites izkritušo, bet paši ir šajā aptverē un, ja, nedod dies’, viņi nevar spēlēt, komandām jau rodas diezgan lielas problēmas.

Ir arī jāatceras, ka ir arī trešais, mazākuma speciālists, Zemgus Girgensons. Viņš vēl aizvien ir otrais mazākuma spēles minūtēm bagātākais uzbrucējs Bufalo, taču šosezon Zemgus ir ticis pie iespējas spēlēt arī vairākumā, kur spēlē vēl vairāk kā aizstāvot savus vārtus.

Te arī nonākam pie trešās idejas, kas, no vienas puses, ir pašsaprotama, bet no otras – daudziem to gribas ignorēt. NHL arī mazākuma speciālisti un pēdējo maiņu "kapļi" ir augstas klases uzbrucēji, kā arī katram augstas klases un meistarības uzbrucējam bez pamatīga darba savu vārtu tuvumā NHL klāsies ļoti grūti. Galvenā īpašība, ko novērtē lielajā līgā – spēja būt noderīgam komandai tādā veidā, kādā to konkrētajā brīdī vajag. Latvijas uzbrucēju Girgensona, Bļugera un Balcera līdzšinējās karjeras tam ir visspilgtākais pierādījums.


, 2021-11-15 22:45, pirms 2 gadiem
Ko vēl varētu pieminēt svētdienas aizdīķa hokeja skatītājiem - šie puiši spēlējot mazākumā, stājas pretim līgas komandu labākajiem uzbrucējiem un līdz niansēm iestrādātām sistēmām, spēli no spēles, un to dara, esot acīmredzami sliktākā situācijā, sasodīti labi. Tedim Salivans regulāri uztic savas zonas iemetienus spēles nozīmīgākajos momentos, kur zaudēts iemetiens var nozīmēt vārtu zaudēšanu spēles izskaņā. Rūdim pie slidām ir raķetes piesietas un Zemgu var uzskatīt par uzticamu un pārbaudītu vērtību, kurš vienmēr, kā saka amerikāņi "ierodās uz spēli". Jā, punktu situācija varētu būt labāka, bet šobrīd mazrezultatīvi spēlē arī daudzas zvaigznes. Galvenais, ka puiši ir stabili sastāvos un dara darbu kvalitatīvi, dienu no dienas. Taipus jūriņai, ĢM un treneri to novērtē un uz plov'u laiku, labi aizsardzības spēles meistari ir augstu novērtēti.
, 2021-11-16 12:54, pirms 2 gadiem
Nevaru izturēt šito kapļu slavināšanu un smaidīšanu, kad mūsu džekus pataisa par čekeriem. Zinu arī tavu nostāju Juri, kur tu ar putām uz lūpām aizstāvi un saki, cik svarīgi ir kapļi komandās. Bet būsim reāli - visas komandas meklē nākamo superzvaigzni, kurš spēj gūt punktus nevis cer, ka ar pirmo numuru draftēs kādu, kurš var nokaplēt mazākumā. Protams komandā jābūt kkādam balansam, bet tādus kapļus vienmēr būs vieglāk pielasīt, jo tur apakšā ir vajadzīgs raksturs un fizuha, nevis augstas klases tehniskie skili. Jā, forši, ka mums ir savi hokejisti NHL, bet man ir žēl, ka tagad tāds Balcers ir "pataisīts" par čekeri.

Don't @ me.

P.s. Stirnpirdi, cik aizsardzības spēles meistari ir apmaksāto spēlētāju Topā?
, 2021-11-16 15:58, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nevaru izturēt šito kapļu slavināšanu un smaidīšanu, kad mūsu džekus pataisa par čekeriem. Zinu arī tavu nostāju Juri, kur tu ar putām uz lūpām aizstāvi un saki, cik svarīgi ir kapļi komandās. Bet būsim reāli - visas komandas meklē nākamo superzvaigzni, kurš spēj gūt punktus nevis cer, ka ar pirmo numuru draftēs kādu, kurš var nokaplēt mazākumā. Protams komandā jābūt kkādam balansam, bet tādus kapļus vienmēr būs vieglāk pielasīt, jo tur apakšā ir vajadzīgs raksturs un fizuha, nevis augstas klases tehniskie skili. Jā, forši, ka mums ir savi hokejisti NHL, bet man ir žēl, ka tagad tāds Balcers ir "pataisīts" par čekeri.

Don't @ me.

P.s. Stirnpirdi, cik aizsardzības spēles meistari ir apmaksāto spēlētāju Topā?
Es piekrītu, it kā likās, ka Girgensons ļoti labi iesāka NHL, bet tad padzisa. Skaidrs, ka var, bet treneri redz savādāk. Šogad ir labākais vecums un izskatās, ka savu vietu būs atguvis.
Balcers ir ļoti talantīgs hokejists un pilnīgi iespējams, ka šogad strādā pie viņa vājajām vietām un pēc gada vai diviem viņš arī būs NHL top maiņu spēlētājs.
Bļugeram viss ok, viņš savu vietu atradis un arī ar gadiem jau tiks pie lielākas lomas komandā, tieši uzbrukuma veidošanā.

Ne velti visi Šipačovi utt cik reizes mēģina izsisties līdz NHL, bet nevienam tur viņi nav vajadzīgi. Ir jāmāk spēlēt abos laukuma galos. Tas pats Jaškins NHL izskatās nožēlojami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-16 17:05, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nevaru izturēt šito kapļu slavināšanu un smaidīšanu, kad mūsu džekus pataisa par čekeriem. Zinu arī tavu nostāju Juri, kur tu ar putām uz lūpām aizstāvi un saki, cik svarīgi ir kapļi komandās. Bet būsim reāli - visas komandas meklē nākamo superzvaigzni, kurš spēj gūt punktus nevis cer, ka ar pirmo numuru draftēs kādu, kurš var nokaplēt mazākumā. Protams komandā jābūt kkādam balansam, bet tādus kapļus vienmēr būs vieglāk pielasīt, jo tur apakšā ir vajadzīgs raksturs un fizuha, nevis augstas klases tehniskie skili. Jā, forši, ka mums ir savi hokejisti NHL, bet man ir žēl, ka tagad tāds Balcers ir "pataisīts" par čekeri.

Don't @ me.

P.s. Stirnpirdi, cik aizsardzības spēles meistari ir apmaksāto spēlētāju Topā?
Te ir 2 momenti.
Protams, ka komandas meklē jaunos superstārus, kas tās aizvedīs līdz Stenlija kausam un, varbūt, pat vairākiem, taču cik šādu hokejistu ir? Ja par labās spēles atskaites punktu paņem robežu punkts/spēlē, tad šīs un 3 iepriekšējo sezonu nogrieznī ir 24 hokejisti. Pat pa vienam uz komandu nesanāk. Pārējie tātad ir feileri?

Tā Stenlija kausa čempionu komandas būvēšana nenotiek tikai savācot TOP uzbrucējus. Patiesībā, šādi mēģinājumi parasti beidzas ar nolažošanu. Tiek veidota komanda un jau sākotnēji tiek meklēti konkrēta ampluā, arī aizsardzības, spēlētāji.

Tas pats Zemgus - ok, viņam ļoti optimsitiskākajā gadījumā, projicēja 60 punktu sezonas, taču jau tad viņa scouting report viss bija skaidri sarakstīts un viņa spēlētāja profils bija zināms - kvalitatīvs kaplis, kurš laukumā atstrādā no un līdz. Arī Bļugers vēl no Šetukas skolas laikiem tika saukts par izteiktu divvirziena centru.

Vai NHL komandas viņus ņemot draftā cerēja, ka, vot, tūlīt šitie būs lielie golu metēji un uzbrukuma veidotāji? Nez vai.

Viņi tika ņemti konkrētam darbam un šo darbu arī gana veiksmīgi dara. Ok, no Zemgus, varbūt, tika gaidīts vairāk un pirmās sezonas, kurās viņam tika dots liels spēles laiks, daudziem arī lika tam noticēt, taču atkal - viņam bija karjerā arī tāds nogrieznis, kad, šķiet, Hauslijs, viņu lika tādās maiņās, ka spēlējot ar saviem regulārajiem maiņas partneriem viņš guva mazāk punktu nekā ar tiem, ar kuriem bija uz ledus "nejauši". Arī gan šajā, gan 19./20. gada sezonā, kad Zemgum bija prātīgāki maiņas partneri, viņš rādīja pilnīgi citu rezultativitāti. Tā tiešām nav nejaušība.

Arī tas, ka ar 14. numuru izvēlētais Zemgus no sava drafta gada, pat neskatoties uz pilnībā izlaistu iepriekšējo sezonu, ir 11. mačiem bagātākais spēlētājs, 14. labākais golu metējs un 22. piespēlētājs arī parāda, ka konkrētajā kontekstā viņš ir bijusi tīri laba izvēle.

Un par tiem kapļiem - ne visi kapļi ir vienādi. Te salīdzinājumam der Latvijas izlases pēdējo gadu censoņi. Teiksim, paņemam, Bļugeru, Ķēniņu un Mareni. Viņi visi ir kapļi. Spēlētāji, kuriem karjeras attīstību daudz vairāk ir noteicis darbs, nevis kaut kāda supertalanta esamība. Taču viņi ir MAKSIMĀLI atšķirīgi spēlētāji.

Un te jau arī ir stāsts, ka NHL kontekstā Bļugers un Balcers kļūst par censoņiem ar kuriem komandas rēķinās pirmām kārtām, nevis ar kuriem tiek aizpildīti kaut kādi caurumi.

Savukārt tie līgumi. Var atrast čaļus, kas kaplē pa 6 miljoniem/sezonā. Tas pats Zemgus komandas biedrs Okposo. Taču šis piemērs nebūs baigi precīzs, jo līgumu viņš parakstīja citā brīdī un jau sen.
Taču labs aizsardzības spēlētājs no kura uzbrukumā negaida lielus varoņdarbus un kurš līgumu paraksta brīvā tirgū, mūslaiku NHL saņem ap 3 miljoniem par sezonu. Pie vidējās algas ap 2.5 miljoniem, galīgi nav iemesla saskumt.
, 2021-11-16 17:43, pirms 2 gadiem
Elvis nobriedis gūt savus pirmos vārtus. šonakt bija pirmais mēģinājums pret sarkanajiem spērniem. kāds metrs pietrūka trāpīt pa tukšu kasti.
, 2021-11-16 17:44, pirms 2 gadiem
Gribu Noģērēt Ozerinski rakstīja: Labs raksts
Šādus biežāk vajadzētu
kas tur ir labs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-16 18:03, pirms 2 gadiem
Gribu Noģērēt Ozerinski rakstīja: Normāli noanalizēja
Visām šīm statistikām nesekoju līdz tāpēc bija interesanti palasīt
Juris ir labs. bet ko tādu tur viņš ir pateicis jaunu vai nezināmu ?
komentāros viņš tādu dzen katru katru reizi kad kāds pajolis izceļ viņu no ierakuma.
atbilde raksta veidā nevis komenta?
es no Jura kaut ko citu gaidu.
, 2021-11-16 18:09, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: Juris ir labs. bet ko tādu tur viņš ir pateicis jaunu vai nezināmu ?
komentāros viņš tādu dzen katru katru reizi kad kāds pajolis izceļ viņu no ierakuma.
atbilde raksta veidā nevis komenta?
es no Jura kaut ko citu gaidu.
Ko?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-16 18:14, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ko?
tu te raksti par jau zināmiem kadriem. tie uz delnas NHL laukumos, kaut kāda analīze protams vajadzīga špirtacentra āmuriem, bet man tas nav interesanti.
man vairāk patika kā iepriekš /gadus 10 iepriekš/ par prospektiem. man tas ir daudz intersantāk, nekā apspriest NHL spēlētājus.
cerams atbildēju uz jautājumu.
, 2021-11-16 18:21, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: tu te raksti par jau zināmiem kadriem. tie uz delnas NHL laukumos, kaut kāda analīze protams vajadzīga špirtacentra āmuriem, bet man tas nav interesanti.
man vairāk patika kā iepriekš /gadus 10 iepriekš/ par prospektiem. man tas ir daudz intersantāk, nekā apspriest NHL spēlētājus.
cerams atbildēju uz jautājumu.
Specifiskas tās jūsu vēlmes, cienītais.
, 2021-11-16 18:29, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Specifiskas tās jūsu vēlmes, cienītais.
protams. man neinteresē tas kas brīvi pieejams pašam.
nez kur palicis tas ebrejs , kam sakars ar Latviju OHL drafta čalis , kas ģinamā bija pie Skudras?
, 2021-11-16 18:36, pirms 2 gadiem
Fenenķo QMJHL spēlē - drafta gads . kādas perspekīvas? kur atrodas reitingā?
Ansons ar peņiem noslēgs līgumu?
ir Čunčukovs un Brīmanis NAHL, ko viņi domā .
u.t.t.
Balcers, Girgensons un Bļugers tagad pieejams bez problēmām visiem kam nav slinkums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-16 18:43, pirms 2 gadiem
Gribu Noģērēt Ozerinski rakstīja: Gribi lai raksta par kaut kādiem OHL ebrejiem nevis Nhl čaļiem
Ej un saproti
par NHL čaļiem te skribilē pēc katras spēles.
pirms pat kopā ar NBA
p.s es jau atbildēju. jā es gribu lai rok dziļāk Juris, ja jau izdomāja ko skribilēt te. par NHL viņš komentē zem rakstiem.
, 2021-11-16 18:46, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: protams. man neinteresē tas kas brīvi pieejams pašam.
nez kur palicis tas ebrejs , kam sakars ar Latviju OHL drafta čalis , kas ģinamā bija pie Skudras?
Neteikšu, ka info par Levinu ir kā baigi noslēpta.

Par pārējo - nav jau tā, ka tikai Miņins viens rakstītu. Patiesībā šis vispār ir ļoti rets gadījums, kad kaut ko ierakstu par hokeju.
, 2021-11-16 18:49, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Neteikšu, ka info par Levinu ir kā baigi noslēpta.

Par pārējo - nav jau tā, ka tikai Miņins viens rakstītu. Patiesībā šis vispār ir ļoti rets gadījums, kad kaut ko ierakstu par hokeju.
to es esmu jau sen pamanījis, ka par hokeju neraksti, bet komentē zem rakstiem.
regbijs, beisbols u.t.t.
kas pamudināja šo rakstu uzbliezt?
, 2021-11-16 18:55, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: to es esmu jau sen pamanījis, ka par hokeju neraksti, bet komentē zem rakstiem.
regbijs, beisbols u.t.t.
kas pamudināja šo rakstu uzbliezt?
Es vienmēr esmu rakstījis par to, kas pašam ir interesanti. Tā, laikam, ir arī atbilde uz visiem jautājumiem.
, 2021-11-16 18:59, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Es vienmēr esmu rakstījis par to, kas pašam ir interesanti. Tā, laikam, ir arī atbilde uz visiem jautājumiem.
protams. tad jau drīzumā sekos raksts , ka Elvis ir stabils kolumbos pirmais numurs un nekāds Korpisalo nemaz uz to nepretendē un nav nekādu izredžu.
nu ja neroc vairs dziļāk, tad neko.
, 2021-11-16 19:01, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: protams. tad jau drīzumā sekos raksts , ka Elvis ir stabils kolumbos pirmais numurs un nekāds Korpisalo nemaz uz to nepretendē un nav nekādu izredžu.
nu ja neroc vairs dziļāk, tad neko.
Uz dziļajiem rakstiem var nopirkt abonementu.
, 2021-11-16 19:05, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Uz dziļajiem rakstiem var nopirkt abonementu.
pie Matuļa tvnet klikā? nesmīdini.
, 2021-11-16 19:11, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: pie Matuļa tvnet klikā? nesmīdini.
Tā nav vienīgā vieta, kur nopirkt abonementu.
, 2021-11-16 19:14, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tā nav vienīgā vieta, kur nopirkt abonementu.
tā ir vienīgā vieta, kur raksta par Latvijas hokeju , kur jāpērk abonementu.
ir kāda cita?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-11-16 20:24, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Bet būsim reāli - visas komandas meklē nākamo superzvaigzni, kurš spēj gūt punktus nevis cer, ka ar pirmo numuru draftēs kādu, kurš var nokaplēt mazākumā.
P.s. Stirnpirdi, cik aizsardzības spēles meistari ir apmaksāto spēlētāju Topā?
Nu, jā, visi jau grib tikt pie nākamā Konora McJēzus, kurš pēc pāris gadiem mīs uz kājām Greckim. Par to runā kaut vai tas, ka pēdējos 20 gagos tikai 4 pirmās izvēles bija aizsargi, pie tam, no kuriem Dalīns un Pauers ir "offensive defensemen". Neviens negrib maksāt pirmo izvēli par Nailu Jakupovu draftā. Nekad neaizbrauksi šķībi ar 200-pēdu-spēles meistariem. Var debatēt par Hālu un Hjūzu kā #1 pick'iem, kurus taču ņēma kā top scorer'us, bet viņi ir traumatiski un pret divmetrīgiem aizsargiem viņiem spēle nemaz tik labi nevedās. Personīgi, man nepatīk pārlieku lielā drafta pirmā numura slavēšana, bet amerikāņiem jau patīk "iedvesmojošie stāsti".
Kas attiecas par labi apmaksātajiem līgumiem, piezvani man, kad Toronto tiks pie bundžas ar pusi cap space savam super rezultatīvajam uzbrukumam. Ja grib tā nopietnāk tam pieiet, Maršāns, Berdžerons, O'Railījs, Stouns, tā asumā ko es varu iedomāties, ir tīri labi apmaksāti uzbrucēji, kuri ne tikai met vārtos, bet arī tīri labi strādā aizsardzības spēlē.
, 2021-11-25 09:38, pirms 2 gadiem
Ienācu, lai pateiktu, ka Jura komentus es lasu ar zināmu kaifu.

p.s. abonēju delfi mvp, bet Jura komenti šeit ir dažreiz aizraujošāki
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
10

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.