Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kolumbusas četru punktu autors: "Šo spēli aizvadījām par godu Kivleniekam"

Kolumbusas četru punktu autors: "Šo spēli aizvadījām par godu Kivleniekam"
Olivers Bjorkstrans. Foto: AFP/Scanpix

Kolumbusas "Blue Jackets" Nacionālās hokeja līgas sezonu sāka ar Matīsa Kivlenieka godināšanu un Arizonas "Coyotes" sagraušanu ar 8:2. Šī spēle ļoti emocionāla bija latviešu vārtsargam Elvim Merzļikinam, kurš atvairīja 36 no 38 metieniem un tika atzīts par otro zvaigzni, taču preses konferencē uzvaru Kivleniekam veltīja arī citi.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts dāņu uzbrucējs Olivers Bjorkstrans, kurš izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm: "Šovakar spēlējām viņa [Kivlenieka°] dēļ. Tas bija ļoti emocionāli, bet šī spēle bija viņam, un domāju, ka paveicām labu darbu. Merzļikins nospēlēja labi, un arī mēs visi vēlējāmies viņa priekšā nospēlēt labi – bloķējām metienus, atbalstījām viņu. Šī viņam bija ārkārtīgi emocionāla spēle – Matīss viņam bija tik tuvs. Lieliski, ka varējām viņam palīdzēt, un viņš noteikti ir pateicīgs par to – viņš mums to jau pateica. Patīkami redzēt, ka viņš tika pie uzvaras un nospēlēja labi."

Trešās zvaigznes gods tika vārtu un divu rezultatīvu piespēļu autoram Maksam Domi: "Visi guvām ļoti lielu enerģiju no atklāšanas ceremonijas, kas, saprotams, bija diezgan emocionāla, un publika bija lieliska. No tā visa barojāmies un pirmo maiņu nolidojām [Kolumbusa pirmos vārtos guva jau 40. sekundē]. Publika bija lieliska un spēlēja gluži kā mūsu piektā maiņa, uzvarā spēlējot lielu lomu. Šī uzvara noteikti bija Matīsam – emocionāla vasara, emocionāla ceremonija visiem iesaistītajiem. Tas bija īpaši, ka klāt bija arī viņa ģimene. Mums šovakar bija iespēja godināt viņa mūžu. Viņš bija lieliska personība, apbrīnojams cilvēks – mums viņa ļoti pietrūkst, bet šo spēli veltījām viņam. Šī sezona būs liela, un patīkami arī redzēt, ka Elvis tika pie šīs uzvaras.

Ar uzvaru galvenā trenera amatā debitēja ilggadējais asistents Breds Lārsens: "Šī bija īpaša un arī ļoti dīvaina spēle daudzos veidos. Emocijas, redzot Matīsa ģimeni, - vēl vakar runājām, kā tas viss varētu mūs ietekmēt. Jocīgi to teikt pēc uzvaras ar 8:2, taču Arizona bija ļoti laba, kamēr mēs, manuprāt, nemaz neaizvadījām tik labu spēli. Esmu piedalījies uzvarās ar 3:1, kad vārtsargs atvaira 50 metienus, bet ne šādā 8:2. Izšķīra tas, ka ļoti labi nospēlēja Elvis un mēs spējām gūt tik daudz vārtu – bija rikošeti, daudz kas sakrita mums par labu. Elvis bija ļoti labs. Kas zina, kas darījās viņa prātā, viņam bija daudz emociju. Un ne tikai viņam – arī daudziem citiem, kuri ar Matīsu varbūt nebija tik tuvi kā Elvis. Nav tādu pareizo vārdu, kurus teikt, lai uzreiz pēc piemiņas ceremonijas būtu gatavi spēlei. Katrs tam visam gāja cauri savā veidā."





Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).