Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Šilovs piedalīsies ''Canucks'' jauno talantu turnīrā

Šilovs piedalīsies ''Canucks'' jauno talantu turnīrā
Artūrs Šilovs. Foto: Abbotsford Canucks

LETA. Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs no piektdienas līdz pirmdienai piedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" jauno talantu turnīrā, vēsta vienība.

Bez Šilova turnīrā piedalīsies vēl divi vārtsargi, kanādieši Taijs Jangs un Brets Brošū, bet 21 gadu vecais latvietis no šīs trijotnes būs ar lielāko pieredzi. Četru dienu laikā "Canucks" aizvadīs trīs pārbaudes mačus pret Edmontonas "Oilers", Kalgari "Flames" un Vinipegas "Jets" hokejistiem.

"Canucks" Šilovu iepriekšējā sezonā izsauca uz NHL, taču pie debijas pasaulē spēcīgākajā līgā viņš netika.

Šilovs maijā sevi apliecināja pasaules čempionātā pieaugušajiem, kur Latvijas izlases sastāvā četrās cīņās vidēji ielaida 1,22 ripas un atvairīja 95,24% metienu, šajā statistikas rādītājā kļūstot par labāko vārtsargu turnīrā.

AHL latvietis iepriekšējā sezonā vidēji mačā ielaida 3,1 ripu un atvairīja 88,8% metienu, bet ECHL viņam bija caurmērā 2,37 ielaistas ripas un atvairīti 92% metienu.

Jaunā NHL sezona sāksies 7.oktobrī, bet pirmie pārbaudes mači tiks aizvadīti 24.septembrī.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-09-13 22:12, pirms 2 gadiem
Citās komandās nav latviešu kas mauc?
, 2022-09-14 07:25, pirms 2 gadiem
Nu PČ Šilovs iespaidīgu statistiku savāca. Tagad tādi skaitļi nebūs, bet ceru, ka Artūrs pa vasaru ir kārtīgi un pareizi pastrādājis, lai viss progresētu. Latviešiem nereti vasaras bijušas klupšanas akmens, lai pēc tam Ziemeļamerikā rādītu progresējošu sniegumu.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
3

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
8

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.