Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

NHL vārtus guvušais vārtsargs Rinne noslēdzis hokejista karjeru

NHL vārtus guvušais vārtsargs Rinne noslēdzis hokejista karjeru
Peka Rinne. Foto: Steve Roberts/Cal Sport Media/Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Nešvilas "Predators" 15 sezonas aizvadījušais un vienus vārtus guvušais somu vārtsargs Peka Rinne šodien paziņoja par hokejista karjeras beigšanu, vēstīts kluba mājaslapā.

38 gadus vecais spēlētājs NHL kopumā aizvadīja 683 spēles, visās no tām pārstāvot "Predators" komandu. Rinne ir Nešvilas kluba rekordists vairākos statistikas rādītājos - soms karjeras laikā iekrāja 60 sausās spēles, izcīnīja 369 uzvaras, laukumā pavadīja nedaudz vairāk kā 39 400 minūtes un katrā mačā savos vārtos ielaida vidēji 2,43 ripas, kopā atvairot 17 627 metienu. Savukārt visu NHL spēlējušo vārtsargu ieskaitē Rinne sauso spēļu un uzvaru rādītājā ieņem 19. pozīcijas.

Četrkārtējais NHL Visu Zvaigžņu spēles dalībnieks un 2018. gada Vezīnas balvas ieguvējs atvadu vēstījumā pateicās Nešvilai par daudzām tās dotajām iespējām, kuras Rinnem deva vairākas labas lietas un vērtības ne tikai kā spēlētājam, bet arī kā cilvēkam. Jāmin, ka 2017. gadā Rinne bija viens no stūrakmeņiem, kādēļ "Predators" spēja aizkļūt līdz Stenlija kausa finālam.

2004. gada NHL draftā ar kopējo 258. numuru izvēlētais Rinne, kļuva arī par Somijas vārtsargu rekordistu NHL aizvadītajās spēlēs, uzvarās un sausajos mačos. Pēc aizvadītās sezonas Rinne ieguva balvu, ko pasniedz hokejistam, kurš līdera kvalitātes visspilgtāk apliecinājis gan laukumā, gan ārpus tā. Pagājušajā sezonā Rinne aizvadīja 24 spēles, atvairot 90,7% metienu un ielaižot vidēji 2,84 vārtus spēlē.

Somijas valstsvienības sastāvā Rinne piedalījies četros pasaules čempionātos, 2014. gadā piedaloties spēlē, kurā somi ar 2:3 zaudēja Latvijas izlasei, taču pēc tam aizvedot komandu līdz finālam. 2015. gadā Rinne uzstādīja pasaules meistarsacīkšu rekordu, aizvadot 207 sausās minūtes pēc kārtas. 2016. gadā Rinne Somijas izlases sastāvā nospēlēja vienu maču Pasaules kausa izcīņā. Hokejista rēķinā arī ir 2004. un 2005. gada Somijas čempiona tituli.

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/predators/news/...


, 2021-07-13 18:24, pirms 3 gadiem
Pekarinne
, 2021-07-13 18:45, pirms 3 gadiem
Nevar, protams, teikt, ka pēc Vezinas balvas Rinne pilnībā "izjuka", taču snieguma lejupslīde bija acīmredzama un diezgan strauja.

Paskatoties uz Rinnes karjeru kopumā - noteikti starp sava laika TOP-5 vārtsargiem. Diemžēl, ne pārāk stiprās un mazā tirgus komandas dēļ pienācīgu uzmanību, manuprāt, nav saņēmis.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
4

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.