Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Helebaks, Metjūzs un Hincs tiek atzīti par NHL trim zvaigznēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Helebaks, Metjūzs un Hincs tiek atzīti par NHL trim zvaigznēm
Konors Helebaks. Foto: AP / Scanpix

Nacionālā hokeja līga par pagājušās nedēļas trim labākajiem spēlētājiem atzinusi Vinipegas “Jets” vārtsargu Konoru Helebaku, Toronto “Maple Leafs” centra uzbrucēju Ostonu Metjūzu un Dalasas “Stars” kreisās malas uzbrucēju Ropi Hincu.

Pirmās zvaigznes gods ticis Konoram Helebakam, kurš pagājušajā nedēļā uzvarēja trīs mačos, tiekot galā ar 93,8% metienu, vidēji ielaižot 1,67 vārtus un vienu reizi nosargājot cietoksni neskartu. Tas palīdzēja Vinipegas “Jets” pakāpties līdz Kanādas divīzijas otrajai vietai. Helebaks pagājušajā sezonā saņēma Vezinas trofeju kā labākais vārtsargs. Duelī pret Monreālas “Canadiens” viņš atvairīja 19 metienus un aizvadīja 22. sauso spēli karjerā.

Par otro zvaigzni atzīts Ostons Metjūzs, kurš trīs spēlēs kopā izcēlās ar sešiem vārtiem un divām piespēlēm, un arī Toronto “Maple Leafs” izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas. Metjūzs nedēļu pabeidza ar karjeras trešo hat-trick, kas kaldināja uzvaru pret Otavas “Senators”. Viņš atstājis nospiedumu Amerikas hokeja vēsturē – Metjūzs ir pirmais amerikānis NHL, kurš katrā no savām pirmajām piecām sezonām iemetis vismaz 30 vārtus.

Trešās zvaigznes titulu ieguva Rope Hincs, kurš četrās spēlēs guva astoņus (2+6) punktus. Dalasas “Stars” uzbrucējs uzvarā pret Čikāgas “Blackhawks” sasniedza divus karjeras rekordus – trīs piespēles un četri punkti. Hincs par tikai vienu punktu atpaliek no sava karjeras rekorda, kas tika sasniegts pērn, aizvadot 60 spēles, bet šajā sezonā soms piedalījies 29 mačos.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-3-star...