Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dīkstāve beigusies – Rasks parakstījis līgumu ar "Bruins" un gatavs sezonas pirmajai spēlei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dīkstāve beigusies – Rasks parakstījis līgumu ar "Bruins" un gatavs sezonas pirmajai spēlei
Tūka Rasks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bostonas "Bruins" otrdien parakstīja viena gada līgumu par miljonu dolāru ar pieredzējušo vārtsargu Tūku Rasku, kuram cietoksnis tiks uzticēts komandas nākamajā spēlē.

34 gadus vecajam Tūkam Raskam vasarā tika veikta gūžas operācija. Vārtsargs jau laicīgi lika saprast, ka gadījumā, ja atgriezīsies laukumā, viņš izskatīs tikai vienas komandas piedāvājumu. Rehabilitāciju viņš veica Bostonas "Bruins" uzraudzībā, decembrī atgriežoties uz ledus. Pagājušajā nedēļā Rasks īslaicīgi pievienojās "Bruins" fārmklubam, bet otrdien parakstīja līgumu ar Bostonas komandu.

Aizvadītajā naktī "Bruins" ar 5:1 sakāva Monreālas "Canadiens". Vārtos bija Līnuss Ullmarks, bet Rasks atradās rezervē. Šonakt Bostona spēkosies pret Filadelfijas "Flyers", un komandas galvenais treneris Brūss Kesidijs norādīja, ka vieta vārtos tiks uzticēta Raskam. Viņš laukumā atgriezies ar mērķi palīdzēt "Bruins" izcīnīt Stenlija kausu.

Rasks, kurš nav spēlējis kopš 9. jūnija, kad Bostona Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā piekāpās Ņujorkas "Islanders", reiz jau izcīnījis titulu. Taču 2011. gadā viņš bija rezerves vārtsargs, atrodoties aiz Tima Tomasa muguras. 2013. un 2019. gadā "Bruins" finālu sasniedza ar Rasku vārtos, bet zaudēja attiecīgi Čikāgas "Blackhawks" un Sentluisas "Blues".

Līdz ar Raska ierašanos vietas "Bruins" sastāvā vairs nav Džeremijam Sveimenam, kurš 16 startos atvairījis 91,8% metienu un vienu reizi nosargājis vārtus neieņemtus. Sveimens nav jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā, un viņš nonācis fārmklubā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/tuukka-ras...