Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ločmelis: "Nezināju, ka draftēs "Bruins", jo vislielāko interesi izrādīja Detroita"

Ločmelis: "Nezināju, ka draftēs "Bruins", jo vislielāko interesi izrādīja Detroita"
Dans Ločmelis. Foto: IIHF

Pagājušajā piektdienā norisinājās ikgadējais Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafts, kurā tika izvēlēti arī trīs latvieši. Visaugstākais numurs tika centra uzbrucējam Danam Ločmelim – viņu ceturtajā kārtā ar 119. numuru aizrunāja Bostonas "Bruins". Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Ločmelis atzina, ka skatījies draftu, taču savu izvēli sākotnēji palaidis garām.

Kopš 2012. gada, kad pirmajā kārtā tika draftēts Zemgus Girgensons, bet otrajā tika izvēlēts Teodors Bļugers, augstāk par Danu Ločmeli draftēti tikai divi hokejisti. 2014. gadā Kolumbusas "Blue Jackets" ieguva tiesības uz Elvi Merzļikinu ar 76. numuru, bet gadu vēlāk Toronto "Maple Leafs" izvēlējās Mārtiņu Dzierkalu ar 68. numuru.

Ločmelis sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina – pirms drafta izjutis gana lielu interesi no komandām, tāpēc sekojis līdzi ceremonijai tiešraidē. "Ģimenē bijām sanākuši kopā. Ja godīgi, negaidīju, ka izvēlēsies tik augstu, tāpēc bija šoks un kādu laiku nesapratu, kas noticis. Kad nākamajā dienā pamodos, tad nomierinājos. Žēl, ka nesanāca būt klātienē," pauda uzbrucējs, kurš tagad jau atrodas Bostonā, lai piedalītos "Bruins" attīstības nometnē.

"Vairāk domāju, ka mani varētu izvēlēties no piektās kārtas. Kad nodraftēja… Tiešraide gāja pa televizoru, bet apkārt bija kņada, un pat neskatījāmies," Ločmelis smaidot atzina, ka palaidis garām karjerā tik svarīgo mirkli. "Pirmais uzzināja brālis, kuram komandas biedrs uzrakstīja un apsveica. Tad patinām atpakaļ."

Ar pieciem draftētiem latviešiem "Bruins" ir NHL līdere. 1992. gadā tika izvēlēti uzbrucēji Sergejs Žoltoks (588 spēles NHL) un Grigorijs Panteļejevs (54 spēles), 1999. gadā – aizsargs Georgijs Pujacs, bet 2004. gadā – uzbrucējs Mārtiņš Karsums (24 spēles, bet ne Bostonas rindās). Tampabejas "Lightning" un Sanhosē "Sharks" draftējušas četrus latviešus.

"Pirms drafta pie sevis domāju, ka mani paņems, bet nebiju drošs, ka tā būs Bostona. Vairāk likās, ka Detroita, jo viņi visbiežāk sazinājās. Arī Bostona zvanīja vairākas reizes," pauda Ločmelis, piebilstot, ka kopumā nopietnu interesi izjutis no četrām piecām komandām. "Tie jautājumi visu laiku atkārtojās, tāpēc mazliet jau apnika. Taču – darīju visu, lai būtu lielāka interese par mani."

Pēc draftēšanas uzbrucējs saņēmis zvanu ar jautājumu, vai būtu gatavs nākamajā dienā kāpt lidmašīnā un lidot pāri okeānam, lai piedalītos "Bruins" attīstības nometnē. "Vienu nedēļu jau trenējos kopā ar U20 izlasi, tāpēc varu teikt, ka esmu labā formā."

Ierašanās no Latvijas piedāvājusi arī citus plusus – pirmais treniņš sācies pulksten 6:00 no rīta, kad Latvijā ir dienas vidus, tāpēc pamošanās nesagādāja nekādas problēmas. "Pirmajā dienā diezgan daudz testu zālē, smagi. Vēlāk bija arī ledus treniņš."

"Bruins" aizvadītajā draftā bija tikai viena izvēle pirmajā simtniekā un sešas izvēles pavisam. Ja beigās priekšroka tika dota aizsargiem un vārtsargam, tad ar pirmajām trim izvēlēm Bostona ieguva tiesības uz centra uzbrucējiem.

Otrajā kārtā tika draftēts kanādietis Metjū Potra, kurš aizvadītajā sezonā Kanādas junioros 68 spēlēs guva 50 punktus, bet divas izvēles pirms Ločmeļa tika paņemts amerikānis Kols Spaisers, kurš pavasarī kļuva par U18 pasaules vicečempionu, sešos mačos iekrājot piecus punktus.

Visi nule kā draftētie spēlētāji arī piedalās attīstības nometnē, kas turpināsies līdz piektdienai. Pēc tam Ločmeļa plānos ir atgriešanās Latvijā, lai atkal trenētos kopā ar U20 izlasi, kam augustā Kanādā paredzēts pasaules čempionāts elites divīzijā.

"Viss organizēts ļoti labi. Ar tevi strādā tik daudz cilvēku – šķiet, ka personāls te ir lielāks par spēlētāju skaitu," par attīstības nometnē gūtajiem iespaidiem teica Ločmelis. Pēdējās trīs sezonas pavadījis Zviedrijā, viņš martā debitēja spēcīgākajā līgā. "Lulea" mājās piedzīvotajā zaudējumā pret "Brynas" viņš uz ledus pavadīja trīs ar pusi minūtes un izdarīja vienu metienu. Nākamajā sezonā Ločmelim tiek solīta lielāka loma komandā.


, 2022-07-12 16:49, pirms 2 gadiem
nu Ulvi,Tu tāds hokeja eksperts un žurnālists, vari pastāstīt, ja Mārtiņam 24 spēles NHL, neviena bruins, kur tad visas tās 24 ir nospēlētas?
, 2022-07-12 22:24, pirms 2 gadiem
hockeyekspert2 rakstīja: nu Ulvi,Tu tāds hokeja eksperts un žurnālists, vari pastāstīt, ja Mārtiņam 24 spēles NHL, neviena bruins, kur tad visas tās 24 ir nospēlētas?
pirmssezonā.
, 2022-07-13 00:17, pirms 2 gadiem
hockeyekspert2 rakstīja: nu Ulvi,Tu tāds hokeja eksperts un žurnālists, vari pastāstīt, ja Mārtiņam 24 spēles NHL, neviena bruins, kur tad visas tās 24 ir nospēlētas?
6 Bostonā, 18 Tampā. Tajā pašā gadā tika aizmainīts uz Tampu.
, 2022-07-13 08:11, pirms 2 gadiem
WhiteWolf rakstīja: 6 Bostonā, 18 Tampā. Tajā pašā gadā tika aizmainīts uz Tampu.
Tu domā, ka es šo tāpat uzrakstīju, nezinot, ka viņam 6 spēles ir bruins? paskaties rakstā, tur rakstīts, ka neviena bruins rindās
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.