Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Vasiļevskis par uzvaras vārtu autoru Stemkosu: ''Labākais kapteinis manā dzīvē''

Vasiļevskis par uzvaras vārtu autoru Stemkosu: ''Labākais kapteinis manā dzīvē''
Andrejs Vasiļevskis. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz sestdienu vietu Stenlija kausa finālā izcīnīja Tampabejas ''Lightning'', Austrumu konferences fināla sestajā spēlē uzvarot Ņujorkas ''Rangers''. Kamēr uzvaras vārtu autors Stīvens Stemkoss un galvenais treneris Džons Kūpers akcentēja faktu, ka klubs iekļuvis finālā trešo reizi pēc kārtas, vārtsargs Andrejs Vasiļevskis cildināja kapteini un komandas biedru.

Naktī uz svētdienu trešo reizi pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālā iekļuva Tampabejas ''Lightning'', kas Austrumu konferences fināla sestajā mačā ar 2:1 pārspēja Ņujorkas ''Rangers'', tādējādi sērijā triumfējot ar 4-2.

Finālā Tampabeja spēlēs pret Kolorādo ''Avalanche''. Pēdējās divās sezonās ''Lighting'' kļuvusi arī par Stenlija kausa ieguvēju. Pirms diviem gadiem tā finālā ar 4-2 pārspēja Dalasas ''Stars'', bet iepriekšējā sezonā ar 4-1 Monreālas ''Canadiens''. ''Būs grūti pēc kāda laika aizdomāties, cik īpaša spēlētāju grupa šeit esam, jo vēl palikušas pāris spēles. Neesam vēl sasnieguši savu mērķi, taču šie spēlētāji ir lieliski. Katrs no mums ir daļa no procesa. Mums ir vienalga, kā sasniegt mērķi, un tieši tas padara mūs īpašus. Esmu ļoti lepns par komandu,'' pēc iekļūšanas Stenlija kausa finālā teica ''Lightning'' kapteinis Stīvens Stemkoss.

''Labākais kapteinis manā dzīvē,'' pēc mača Stemkosu slavēja Tampabejas vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš sērijas sestajā mačā atvairīja 20 pretinieku metienus. Tieši Stemkoss bija tas, kurš atnesa viņa pārstāvētajai vienībai uzvaru un ceļu uz finālu, iemetot abus vārtus. Uzvaras golu ''Lightning'' kapteinis iemeta īsu brīdi pēc tam, kad ''Rangers'' izlīdzināja rezultātu.

''Nekad nebiju tik labs, lai kā hokejists spēlētu šajā līgā. Uzaugot Kanādā, vienmēr sapņoju, ka mans vārds būs iegravēts uz Stenlija kausa. To paveikt pirmajā reizē bija sapņa piepildījums, bet otrajā reizē tas jau bija kā sapnis. Domāju, ka nav nekādu cerību, ka atgriezīsimies trešo reizi pēc kārtas. Tas, ko paveikuši spēlētāji, ir iespaidīgi,'' pēc iekļūšanas trešajā pēc kārtas finālā pauda Tampabejas galvenais treneris Džons Kūpers.

Ņujorkas ''Rangers'' hokejists Mika Zibanedžads vēl nespēja sagremot zaudējumu. ''Nezinu, nevaru vēl noticēt šim. Godīgi sakot, nav daudz ko teikt. Esmu iztukšots. Negribēju, lai viss šodien beigtos.'' Tikmēr aizsargs Ādams Fokss uzsvēra, ka viņa pārstāvētā komanda nav spējusi izcelties vienādos sastāvos. ''Nedomāju, ka kāds gaidīja rezultatīvu sēriju. Zinājām, ka spēle nevienādos sastāvos būs izšķiroša. Vēlējāmies iemest vienādos sastāvos, taču nesanāca.''

Stenlija kausa fināls sāksies naktī uz ceturtdienu. Pirmā spēle paredzēta ''Avalanche'' laukumā plkst. 3:00 pēc Latvijas laika.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/new-york-r...


, 2022-06-12 16:42, pirms 2 gadiem
Andrejs arī nav zemē metams Tiešām mūris. Lai veicas. Es gan pārsteidzošā kārtā par "Lavīnām", lai gan nekad neesmu fanojis.
, 2022-06-12 22:09, pirms 2 gadiem
Iespaidīgi atspēlējās sērijā, pelnīta uzvara, tiešām ļoti stipra un laba, stabila komanda. Finālam jābūt interesantam, vēlams vismaz 6-7 spēles
Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.