Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Somu vārtsargs Rasks pēc operācijas nevarēs spēlēt vismaz līdz janvārim

Somu vārtsargs Rasks pēc operācijas nevarēs spēlēt vismaz līdz janvārim
Tūka Rasks. Foto: AP/Scanpix

NHL kluba Bostonas "Bruins" Tūka Rasks traumas dēļ būs spiests piedzīvot operāciju, no kuras atgūšanās paredzēta vismaz pusgada garumā, attiecīgi Rasks izlaidīs daļu no nākamās sezonas

Tūka Rasks 2013. gadā noslēdza 56 miljonu dolāru vērtu līgumu ar Bostonas "Bruins", un jūlijā šis līgums izbeigsies. Rasks varēs kļūt par neierobežotu brīvo aģentu, taču viņš sarunā ar NHL mājaslapu izteicās, ka neplāno to darīt un grasās spēlēt tikai Bostonas komandā.

Nākamā līguma noslēgšanu gan varēt apgrūtināt gūtais savainojums. Rasks atklāja, ka viņam ir plīsusi gurna cīpsla, kuras dēļ tuvākajā laikā būs nepieciešama operācija. Atgūšanās laiks ir paredzēts vairāku mēnešu garumā, un Rasks prognozēja, ka laukumā neatgriezīsies agrāk par janvāri vai februāri.

"Cerams, ka atgūšanās noritēs veiksmīgi un ka nākamajā sezonā tomēr varēšu spēlēt," izteicās Rasks.

34 gadus vecais Rasks pārstāv Bostonas komandu kopš 2006. gada un tās sastāvā aizvadījis 560 spēles, kurās ticis pie 306 uzvarām, kas ir labākais rādītājs kluba vēsturē. Šosezon Rasks sākumsastāvā devās 24 spēlēs un guva 15 uzvaras, vidēji spēlē ielaižot 2.28 vārtus un atvairot 91.3% pretinieku metienus.

Savukārt izslēgšanas spēlēs Rasks piedalījās visās 11 "Bruins" spēlēs, bet Bostona izstājās Stenlija kausa otrajā kārtā, piekāpjoties "Islanders".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/tuukka-ras...


Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
15

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
2

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.