Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Savainotā Bļugera statuss nemainās, Kolumbusa sezonu sāks bez Korpisalo

Savainotā Bļugera statuss nemainās, Kolumbusa sezonu sāks bez Korpisalo
Teodors Bļugers pret Pavelu Čajanu. Foto: AP/Scanpix

Šonakt notiks pirmās Nacionālās hokeja līgas sezonas spēles Ziemeļamerikā, un komandām, kuras tuvākajās dienās sāks sezonu, bija jāiesniedz oficiālie 23 spēlētāju pieteikumi pirmajam mačam. Kamēr Floridas "Panthers" virknējuma vēl nav, Kolumbusas, Bufalo un Pitsburgas sastāvos ir Elvis Merzļikins, Zemgus Girgensons un Teodors Bļugers, kurš gan vēl nav atsācis pilnvērtīgus treniņus.

Pitsburgas "Penguins" sezonu sāks ar divām mājas spēlēm, naktī uz piektdienu uzņemot Arizonas "Coyotes" un divas dienas vēlāk tiekoties ar Tampabejas "Lightning". Pitsburga pirmajai spēlei pieteikusi trīspadsmit uzbrucējus, septiņus aizsargus un divus vārtsargus, un starp 13 uzbrucējiem atrodams arī Teodors Bļugers, kurš septembra beigās iedzīvojās ķermeņa augšdaļas savainojumā.

Bļugers nesen atgriezās kopējā grupā, taču bezkontakta spēlētāja statusā un iepriekšējo ledus treniņu izlaida pavisam. "Viņa statuss nav mainījies. Šodien viņš neslidoja un kopā ar medicīnas štābu strādāja ārpus ledus. Ik pa dienai dosim jums ziņu par viņa stāvokli," iepriekšējā naktī pauda "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans. Starpsezonā Bļugers piedalījās divās pārbaudes spēlēs, vidēji uz ledus pavadot 16 minūtes un 31 sekundi un sakrājot kopumā četrus spēka paņēmienus, trīs bloķētus metienus un pozitīvu lietderību +1.

Pilnvērtīgi ierindā nav atgriezies arī Elvja Merzļikina dublieris Jonass Korpisalo, kuram martā tika veikta gurna operācija. Tolaik ārsti prognozēja pusgadu ilgu atlabšanu, kas ļautu atgriezties vēl starpsezonas laikā, tomēr "Blue Jackets" nevēlējās riskēt ar soma veselību un iespējamu recidīvu. Korpisalo nepiedalījās nevienā pārbaudes spēlē un nav pieteikts arī pirmajam mačam, kurā "Blue Jackets" naktī uz ceturtdienu viesosies pie Karolīnas "Hurricanes". Sezonu, kā jau varēja gaidīt, vārtsargu pozīcijā sāks Merzļikins un 23 gadus vecais krievs Daņiils Tarasovs. Savainotais Korpisalo maijā parakstīja viena gada līgumu par 1,3 miljoniem dolāru, paliekot Kolumbusā.

Starpsezonā "Blue Jackets" aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kopumā izmantojot piecus vārtsargus. Trijos mačos laukumā devās Merzļikins (atvairīja 94,3% metienu), Tarasovs (92,7%) un Džets Grīvzs (88,2%), bet divos spēlēja Nolans Lalonds (93,3%) un Pavels Čajans (80,0%). Pagājušajā sezonā Merzļikins piedalījās 58 mačos, izcīnīja 27 uzvaras, aizvadīja divas sausās spēles, atvairīja 90,7% metienu un ielaida vidēji 3,22 ripas. Korpisalo 22 spēlēs izcīnīja septiņas uzvaras, atvairīja 87,7% metienu un ielaida vidēji 4,15 ripas, bet Tarasovs četrās spēlēs atvairīja 93,7% metienu un ielaida vidēji 2,40 ripas. Sešās spēlēs laukumā devās Žans Fransuā Berubē (90,0%, 4,12 ripas), kurš pārcēlies uz Floridas fārmklubu.

Bufalo "Sabres" sāks ar mājas spēli naktī uz piektdienu pret Otavas "Senators", bet sestdienas vakarā plkst. 20.00 pēc Latvijas laika uzņems arī Balcera pārstāvēto Floridas "Panthers", kas sezonu sāks ar trim izbraukuma spēlēm pret Ņujorkas "Islanders" (naktī uz piektdienu), Bufalo "Sabres" (sestdienas vakarā) un Bostonas "Bruins" (naktī uz otrdienu).

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-2022-2...


Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.