Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Parizē pēc līguma izpirkšanas pievienojas "Islanders"

Parizē pēc līguma izpirkšanas pievienojas "Islanders"
Raiens Suters (Nr. 20) un Zaks Parizē (Nr. 11). Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Ņujorkas "Islanders" pievienojies pieredzējušais uzbrucējs Zaks Parizē, kura līgumu šovasar izpirka Minesotas "Wild". Savulaik "Islanders" spēlēja hokejista tēvs.

Zakam Parizē iespaidīgajā līgumā ar Minesotas "Wild" – savulaik tika parakstīta vienošanās uz 13 gadiem par 98 miljoniem dolāru – vēl bija atlikuši četri gadi, tomēr 13. jūlijā tas tika izpirkts. Reizē ar Parizē identisku līgumu noslēdza aizsargs Raiens Suters, un arī viņa līgumu "Wild" izpirka. Pēc kļūšanas par brīvo aģentu Parizē vienojies ar Ņujorkas "Islanders".

"Pēc tā visa [līguma izpirkšanas] bija diezgan daudz emociju, bet reizē bija arī neliels atvieglojums. Kad notiek kas tāds, uzreiz gribi ķerties pie darba un būt gatavs nākamajai sezonai. Zinu, ka manī iekšā mīt gana daudz laba hokeja, taču viņi to tā neredzēja. Tas vasaru padarīja unikālu, bet reizē arī aizraujošu un ar papildus motivāciju. Gribu pierādīt, ka viņi kļūdījās, gribu pierādīt sev, ka vēl varu," pauda Parizē.

Viņš pagājušajā sezonā laukumā devās 45 spēlēs, izceļoties ar septiņiem vārtiem un 18 punktiem, kas "Wild" komandā bija 14. labākais rezultāts.

Pirms pievienošanās "Wild" Parizē no 2005. līdz 2012. gadam pārstāvēja Ņūdžersijas "Devils". Komandas ģenerālmenedžeris bija Lū Lamoriello, kurš tagad ir tieši "Islanders" ģenerālmenedžeris. Parizē neslēpa, ka abu starpā saglabājies labs kontakts.

Tāpat jāatzīmē, ka no 1974. līdz 1978. gadam "Islanders" pārstāvēja uzbrucēja tēvs Žans Pols. Viņš 1975. gadā guva vārtus pagarinājumā pret Ņujorkas "Rangers" un sagādāja "Islanders" vēsturē pirmo play-off sērijas uzvaru. 240 spēlēs "Islanders" rindās viņš guva 171 punktu. Žans Pols Parizē 2015. gadā devās mūžībā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/zach-paris...


Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Martēns Senluī. Foto: NHL

Stenlija kausa izcīņā neiekļuvusī "Canadiens" pagarina līgumu ar Senluī

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas "Canadiens" pēc regulārās sezonas noslēguma paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Martēnu Senluī. Jaunā vienošanās paredz sadarbību uz nākamajā trīs sezonām.
Vašingtonas "Capitals" hokejisti pēc izšķirošas uzvaras Filadelfijā. Foto: Matt Slocum/AP/Scanpix
14

"Capitals" izmanto Tortorellas pēdējo salmiņu, sarūgtina izglābušos Detroitu un tiek play-off

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa turnīra pēdējā vagonā šosezon ielēca Vašingtonas "Capitals", kura izbraukumā ar 2:1 pieveica Filadelfijas "Flyers", neklātienes sacīkstē tikai papildrādītāja dēļ noturoties priekšā Detroitas "Red Wings".