Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Bostona sarauj gabalos "Capitals" aizsardzību, Kolorādo 10. uzvara 11 spēlēs

Bostona sarauj gabalos "Capitals" aizsardzību, Kolorādo 10. uzvara 11 spēlēs
Davids Pastrņāks. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē sešus vārtus pēc kārtas 15 minūšu laikā iemeta Bostonas "Bruins", kas izbraukumā ar 7:3 sakāva Vašingtonas "Capitals", sagādājot tai ceturto neveiksmi pēc kārtas. Savukārt desmito uzvaru pēdējās 11 cīņās svinēja Kolorādo "Avalanche".

• "Capitals" un "Bruins" spēles sākumā vašingtoniešus vadībā ar 2:0 izvirzīja divi Konora Šīrija vārtu guvumi, tomēr pēc tam laukuma saimniekiem sekoja pilnīga katastrofa - laika posmā no 19. līdz 34. minūtei Bostonas hokejisti no 0:2 panāca 6:2 savā labā, nokārtojot sev piekto panākumu pēdējos sešos mačos.

• Bostoniešu rindās pa diviem precīziem metieniem un rezultatīvai piespēlei uzbrukuma līderu Davida Pastrņāka un Breda Maršāna rēķinā. Piecus (1+4) punktus savas karjeras rezultatīvākajā NHL mačā sakrāja aizsargs Mets Grizliks.

• "Bruins" ar 40 punktiem 32 spēlēs nostiprinājās astotajā vietā Austrumu konferencē, savukārt "Capitals" ar 37 mačos nopelnītiem 49 punktiem ir piektā.

2022. gadā piecu uzvaru sēriju iekrājušajai "Avalanche" šonakt uzvarā ar rezultātu 4:3 nācās atspēlēties no 1:3 pret līgas jaunpienācēju Sietlas "Kraken", Kolorādo vienībai atgūstoties no iedzinēju lomas katrā no šīm piecām spēlēm.

• Izšķirošos vārtus cīņas beigu daļā pretuzbrukumā iemeta Nazems Kadri, kurš pēdējās 12 spēlēs sakrājis 21 rezultativitātes punktu. Lavīnu sastāvā divi precīzi metieni Nikolasa Obī-Kubela rēķinā.

• Rietumu konferences kopvērtējumā "Avalanche" ar 46 punktiem 32 mačos pakāpās uz ceturto vietu, kamēr "Kraken" ar 24 punktiem 34 spēlēs debijas sezonā ir priekšpēdējā.

Iespēju pakāpties uz NHL līderpozīciju neizmantoja Ņujorkas "Rangers", izbraukumā nespējot atminēt Losandželosas "Kings" aizsardzības mīklu - 1:3. Ņujorkiešiem nelīdzēja Aleksandra Georgijeva atvairītie 36 metieni.

• "Rangers" Austrumos ar 50 punktiem 37 spēlēs ir ceturtā, par punktu atpaliekot no līderēm Floridas "Panthers" un Tampabejas "Lightning". "Kings" ar 41 punktu 36 mačos pakāpās uz septīto vietu Rietumos.

NHL spēles 11. janvārī

KomandasRezultāts
Capitals - Bruins3:7
Avalanche - Kraken4:3
Kings - Rangers3:1

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/


Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.