Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Flerī 500. uzvaru izcīna ar sauso spēli, "Blues" no fārmkluba izsauktais atzīmējas ar hat-trick

Flerī 500. uzvaru izcīna ar sauso spēli, "Blues" no fārmkluba izsauktais atzīmējas ar hat-trick
Neitans Vokers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Par trešo vārtsargu, kurš Nacionālās hokeja līgas vēsturē izcīnījis 500 uzvaras, kļuvis Marks Andrē Flerī, kurš palīdzēja Čikāgas "Blackhawks" viesos ar 2:0 pārspēt Monreālas "Canadiens".

• Marks Andrē Flerī apaļajā jubilejā atvairīja 30 metienus un aizvadīja savu otro sauso spēli sezonā, bet karjerā tā bija 69. reize, kad Flerī neļāva pretiniekiem gūt vārtus.

• Lai sasniegtu 500 uzvaras, Flerī bija nepieciešama 901 spēle. Martins Brodērs to paveica 908. spēlē, bet Patrikam Ruā apaļās jubilejas sasniegšanai vajadzēja 933 spēles.

• Absolūtais uzvaru rekords pieder Brodēram – 691. Savukārt Ruā karjeru noslēdza ar 551 uzvaru. Abi iekļauti Slavas zālē.

• "Blackhawks" uzvaras vārtus guva komandas kapteinis Džonatans Teivzs, kuram tie bija pirmie vārti kopš 2020. gada 5. marta. Viņš slimības dēļ izlaida visu pagājušo sezonu.

• Sentluisas "Blues" savā laukumā ar 6:2 pārspēja Detroitas "Red Wings", un ar hat-trick izcēlās Neitans Vokers, kurš dienu iepriekš tika izsaukts no fārmkluba.

• Velsā dzimušais, bet Austrāliju pārstāvošais Vokers iepriekš karjerā bija piedalījies 25 NHL spēlēs, visās kopā iemetot trīs vārtus.

• "Blues" cīnās ar sastāva problēmām – seši hokejisti ir savainoti, bet trīs atrodas Covid-19 protokolā. Algu griestu dēļ nav iespējams aizpildīt visu sastāvu, tāpēc otrajā mačā pēc kārtas Sentluisa uz ledus devās ar tikai 17 laukuma spēlētājiem.

• Uzvarēt turpina Minesotas "Wild", kas astoto panākumu pēc kārtas izcīnīja, izbraukumā ar 5:2 pieveicot Sanhosē "Sharks". Rūdolfs Balcers turpina nespēlēt savainojuma dēļ.

• "Sharks" rindās ar vārtiem izcēlās pirmo maiņu uzbrucēji Jonatans Dalēns un Tomāšs Hertls, bet "Wild" rindās divi vārti Džordanam Grīnvejam.

NHL regulārā sezona, 10. decembris

SpēleRez.SpēleRez.
Maple Leafs - Lightning3:5Canadiens - Blackhawks0:2
Blue Jackets - Ducks1:2 PMIslanders - Predators3:4
Blues - Red Wings6:2Flames - Hurricanes1:2 P
Oilers - Bruins2:3Kraken - Jets0:3
Kings - Stars4:0Sharks - Wild2:5

, 2021-12-10 18:07, pirms 2 gadiem
Tas bija nice Monreālā Blackhawks fani skandināja Fleury!
, 2021-12-10 20:30, pirms 2 gadiem
Madzigais rakstīja: Tas bija nice Monreālā Blackhawks fani skandināja Fleury!
Jā, super!
https://m.youtube.com/watch?v=g4sXF...
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
19

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.