Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Stenlija kausa finālistes "Avalanche" pirmais vārtsargs Kempers atkopies no savainojuma

Stenlija kausa finālistes "Avalanche" pirmais vārtsargs Kempers atkopies no savainojuma
Dārsijs Kempers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālu sasniegusī Kolorado "Avalanche" turpina gaidīt pretiniekus, brīvās dienas izmantojot savainojumu dziedēšanai. Gatavs atgriezties laukumā ir vārtsargs Dārsijs Kempers, un nav zudušas cerības par vairākiem uzbrucējiem.

Dārijs Kempers savainojuma dēļ nevarēja pabeigt Rietumu konferences finālsērijas pret Edmontonas "Oilers" pirmo maču, un turpinājumā viņa vietu ieņēma Pāvels Francouzs. Lai gan Kempers apstiprinājis, ka ir gatavs par 100%, Kolorado "Avalanche" galvenais treneris Džereds Bednars norādīja, ka vēl nav izšķīries par vārtsargu Stenlija kausa pirmajai spēlei.

Kempers laukumā devies 10 izslēgšanas spēlēs, atvairot 89,7% metienu un vidēji ielaižot 2,65 vārtus. Savukārt Francouzs ticis galā ar 90,6% metienu un ielaidis 2,86 ripas. Viņa bilance ir 6-0, un tieši viņš ieveda komandu finālā.

Bednars atklāja, ka nav zudušas cerības par uzbrucēju Nazema Kadri un Endrjū Kogliano atgriešanos ierindā. Kadri, kurš 13 spēlēs savācis 14 punktus, atsācis treniņus trenažieru zālē. Viņš trešajā spēlē pret "Oilers" cieta no rupja Evandera Keina spēka paņēmiena, un vēlāk bija nepieciešama rokas īkšķa operācija.

Līdzīga operācija veikta arī Kogliano, kurš noslēdzošajā spēlē pret "Oilers" ar roku neveiksmīgi bloķēja metienu. Viņš 11 playoff cīņās izcēlies ar 2+1.

Austrumu konferences finālā starp Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Rangers" rezultāts kļuvis 3-2.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/jared-bednar-naz...


, 2022-06-10 13:36, pirms 2 gadiem
Ja tā godīgi, to Kemperu varētu atstāt uz beņķa finālsērijā. Saprotams, ka šī Avalanche sezona kopumā ir Kempera nopelni vairāk nekā Francouza, bet tas ir galvenokārt labās komandas spēles dēļ. Statistika gan, protams, virspusēja, bet vispār neatceros, kad modernajā ērā kāds No.1 vārtsargs ar statistiku zem 90% atvairījumiem iekļuva finālā. Ar Francouzu vārtos šķiet komanda spēlē stabilāk, un Kempers ir ļoti "inconsistent" - vienu spēli zvaigzne, citu AHL līmenis, gluži kā Maiks Smits.
, 2022-06-10 13:57, pirms 2 gadiem
blu3 rakstīja: Ja tā godīgi, to Kemperu varētu atstāt uz beņķa finālsērijā. Saprotams, ka šī Avalanche sezona kopumā ir Kempera nopelni vairāk nekā Francouza, bet tas ir galvenokārt labās komandas spēles dēļ. Statistika gan, protams, virspusēja, bet vispār neatceros, kad modernajā ērā kāds No.1 vārtsargs ar statistiku zem 90% atvairījumiem iekļuva finālā. Ar Francouzu vārtos šķiet komanda spēlē stabilāk, un Kempers ir ļoti "inconsistent" - vienu spēli zvaigzne, citu AHL līmenis, gluži kā Maiks Smits.
Ar visu to, Kempers ir statistiski labākais pašlaik aktīvais kanādiešu vārtsargs NHL kopš 12./13. gada sezonas (kopš viņa ienākšanas līgā).
Tb viņa "konkurenti" šajā topā ir Praiss, Krofords, Luongo, Flerī, jebšu - TOP vārtsargs.
, 2022-06-10 18:54, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ar visu to, Kempers ir statistiski labākais pašlaik aktīvais kanādiešu vārtsargs NHL kopš 12./13. gada sezonas (kopš viņa ienākšanas līgā).
Tb viņa "konkurenti" šajā topā ir Praiss, Krofords, Luongo, Flerī, jebšu - TOP vārtsargs.
Nu vārtsargu līnija finālsērijā AVS būs sūdīgāka neatkarīgi no pretinieka... "Vasilis" un "Šesķjorka" jebkurā gadijumā ir stabilāki kīperi nekā tie ir AVS. AVS kāreiz uzbrukums ir mosntrīgs un defs labs, bet kīperu pozīcijā ne Kempers, ne Francouzs nav top veči. Viņiem ir top komanda nevis viņi spēlē Top NHL kīperu līmenī... tā ir atšķirība. Tampai faktiski ir tikai viena supermaiņa + labs defs + izcils vārstargs= 2 Stenliji pēc kārtas! Vai būs trešais laiks rādīs. Katrā ziņā es finālā AVS pretiniekos labāk gribētu NYR nekā Tampu.
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).