Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Aikels pauž neapmierinātību par "Sabres" lēmumu neļaut viņam veikt operāciju

Aikels pauž neapmierinātību par "Sabres" lēmumu neļaut viņam veikt operāciju
Džeks Aikels. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" kapteinis Džeks Aikels, kurš izlaida sezonas otro daļu kakla savainojuma dēļ, atklāja, ka klubs nav ļāvis viņam veikt operāciju. Centra uzbrucējs nevēlējās runāt par savu nākotni klubā.

"Esmu nedaudz sadusmots par to, kā situācija attīstījusies pēc tam, kad iedzīvojos savainojumā. Melotu, ja teiktu, ka viss noticis gludi. Starp mani un organizāciju bijušas domstarpības. Ir smagi laiki. Man šobrīd pats svarīgākais ir atveseļoties un atrast veidu, kā es nākamsezon varētu spēlēt hokeju. Lai kur tas būtu," teica Džeks Aikels.

Viņam ir spēkā esošs līgums ar Bufalo "Sabres" līdz 2026. gada vasarai par desmit miljoniem dolāru sezonā. Tomēr jau iepriekš izskanējušas runas, ka Aikels varētu būt pieprasījis tikt aizmainīts no komandas. Aikels izlaida "Sabres" sezonas pēdējās 33 spēles kakla savainojuma dēļ. Traumu viņš guva 7. marta mačā pret Ņujorkas "Islanders". Pēc kapteiņa savainojuma "Sabres" paziņojumā pauda, ka sagaidāms, ka Aikels būs gatavs līdz 2021./22. gada sezonas sākumam.

"Tā tas nenotiek," atbildot uz jautājumu, kāpēc viņš vienkārši negūlās zem skalpeļa, pauda Aikels. "Es gribētu. Taču man ir līgums ar šo komandu, un tieši viņu rokās ir lēmumi par to, ko varu un ko nevaru darīt."

"Saprotiet, mana galvenā interese ir Džeks Aikels. Ir jāpieskata pašam sevi. Ir jāpieņem sev labākie lēmumi. Organizācija domā tieši tāpat – Bufalo "Sabres" dara to, kas būtu labākais Bufalo "Sabres". Ir bijušas smagas sarunas. Taču man jāpieņem labākie lēmumi tieši sev. Hokejista karjera nav ļoti gara. Man ir 24 gadi. Cerams, ka man palikušas vēl daudzas sezonas. Man jāparūpējas par sevi," teica Aikels.

Kopš draftēšanas ar otro numuru Aikels "Sabres" rindās aizvadījis sešas sezonas. Viņš spēlējis pie četriem galvenajiem treneriem un trim ģenerālmenedžeriem. Šosezon Aikels 21 spēlē izcēlās ar diviem vārtiem un 16 piespēlēm, cīnoties arī ar citiem savainojumiem. Karjeras griezumā 375 spēlēs centrs guvis 355 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...


Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
6

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.