Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārtiņš Miķelsons

''Bruins'' rindās mačā pret ''Rangers'' atgriezīsies Debrasks un Grizliks

''Bruins'' rindās mačā pret ''Rangers'' atgriezīsies Debrasks un Grizliks
Džeiks Debrasks. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā tiks aizvadītas divas spēles, un vienā no tām tiksies Ņujorkas ''Rangers'' un spēcīgā Bostonas ''Bruins'', kuras sastāvā pēc ķermeņa augšdaļas savainojumiem atgriezīsies uzbrucējs Džeiks Debrasks un aizsargs Mets Grizliks. Savukārt Edmontonas ''Oilers'' uz kādu laiku būs jāiztiek bez Zeka Kasjana, kuram tieši ķermeņa augšdaļas savainojums.

24 gadus vecais Debrasks izlaidis piecas Bostonas vienības spēles, bet pret ''Rangers'' sagaidāms, ka viņš spēlēs otrajā maiņā ar Čārliju Koilu un Andersu Bjorku. Līdzšinējās sešās spēlēs jaunais uzbrucējs izcēlies ar rezultatīvu piespēli, bet pagājušajā sezonā hokejists 65 regulārās sezonas spēlēs guva 19 vārtus un atdeva 16 piespēles, bet 13 Stenlija kausa spēlēs iemeta četrus vārtus. Debrasks ''Bruins'' sastāvā spēlē jau no 2017./2018. gada sezonas, regulāri iekrājot 40 un vairāk rezultativitātes punktu.

Bet cits ''Bruins'' spēlētājs Mets Grizliks spēlēs otrajā aizsargu pārī kopā ar Brendonu Karlo. Amerikānim šīs sezonas piecās spēlēs trīs rezultatīvas piespēles, bet pagājušajā sezonā aizsargam 22 rezultativitātes punkti, un Bostonas ''Bruins'' ''MassMutual East'' divīzijā atrodas pirmajā vietā, līdz šim uzvarot astoņus mačus.

Tikmēr Edmontonas ''Oilers'' no sastāva uz laiku izkritis uzbrucējs Zeks Kasjans, kuram ķermeņa augšdaļas savainojums. Savainojumu Kasjans guva uzvarā pret ''Senators'' (3:1) naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika. Viņš pirmās trešdaļas sākumā izkāvās ar pretinieku hokejistu Eriku Gudbransonu, bet perioda pusē pameta laukumu. 30 gadus vecais Kasjans 13 spēlēs iemetis vienus vārtus un trīs reizes rezultatīvi asistējis partneriem, bet pagājušajā sezonā guva 34 rezultativitātes punktus.

''Oilers'' ''Scotia North'' divīzijā ar astoņām uzvarām 15 spēlēs atrodas trešajā vietā.

Otavas komandā savainojums aizsargam Erikam Brenstromam, kurš nepalīdzēs komandai aptuveni septiņas līdz desmit dienas. Zviedru aizsargs sezonā aizvadījis trīs spēles un vienu reizi rezultatīvi piespēlējis, bet viņa pārstāvētā ''Senators'' pagaidām aizvada ne to labāko sezonu, ar divām uzvarām 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā ''Scotia North'' divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-buzz-n...


Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
1

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Cancuks'' pamatturnīru noslēdz ar zaudējumu pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.