Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Merzļikina "Blue Jackets" intervēs Kanādas izlasi līdz zeltam aizvedušo Galānu

Merzļikina "Blue Jackets" intervēs Kanādas izlasi līdz zeltam aizvedušo Galānu
Žerārs Galāns ar pasaules čempiona kausu. Foto: Natalia Fedosenko/TASS/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) apskatnieks Darens Dregers (TSN) savā "Twitter" kontā vēsta, ka latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētais klubs Kolumbusas "Blue Jackets" ir viens no pretendentiem uz kanādiešu galvenā trenera Žerāra Galāna piesaisti.

57 gadus vecais Galāns pēc trīs zaudējumiem pasaules meistarsacīkšu ievadā Kanādas izlasi aizveda līdz negaidītai iekļūšanai finālā un zelta medaļu izcīnīšanai tajā. "Blue Jackets" gan nav vienīgā komanda, kas izrāda nopietnu interesi par Galāna pakalpojumiem - intervijas ar kanādieti veiks arī Ņujorkas "Rangers" un līgas debitante Sietlas "Kraken".

Jāatzīmē, ka Galāns "Blue Jackets" organizācijā ir pavadījis laiku no 2000. līdz 2007. gadam, no 2004. līdz 2006. gadam strādājot par komandas galveno treneri. Pēcāk Galāns galvenā trenera amatu uzņēmās Floridas "Panthers" un Lasvegasas "Golden Knights" klubos, no abiem tiekot atlaists attiecīgi 2016./17. un 2019./20. gada sezonās.


''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
11

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.