Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Lundkvists: "Par manas NHL karjeras nākotni šomēnes izlems mediķi"

Lundkvists: "Par manas NHL karjeras nākotni šomēnes izlems mediķi"
Henriks Lundkvists. Foto: AP/Scanpix

Slavenais zviedru hokeja vārtsargs Henriks Lundkvists intervijā NHL preses dienestam pastāstīja, ka jūtas atguvies pēc sirds operācijas janvārī, taču jautājums par atgriešanos hokejā vēl nav izlemts. Lundkvists ļoti cer, ka varēs to darīt, taču tas būs atkarīgs no mediķu slēdziena pēc šomēnes paredzētajām sirds pārbaudēm.

"Es mīlu hokeju. Es vēlos spēlēt un sacensties, taču tas viss atkarīgs no nākamajām pārbaudēm un sarunām ar mediķiem, kas paredzētas šomēnes," plašā intervijā izteicās Henriks Lundkvists, kuram šosezon bija noslēgts līgums ar Vašingtonas "Capitals", taču spēlēt liedza sirds problēmu saasināšanās. "Šis brīdis tuvojas, bet līdz tam es tikai turpinu iesākto, un tad redzēšu, kas notiks."

39 gadus vecais vārtsargs intervijā pastāstīja, kā decembra vidū saņēmis ziņas par nepieciešamo sirds operāciju: "Tobrīd jau pakoju somas, lai dotos pie jaunās komandas. Es jau 15 gadus zināju par savas sirds stāvokli un kaut kad man būs nepieciešams tikt ar to kārtībā, taču tad dažu mēnešu laikā lietas mainījās, sirds aorta kļuva pārāk liela un spiediens bija pārāk augsts. Visu laiku gan domāju, ka varēšu tikt galā ar situāciju, taču tad saņēmu zvanu no mediķa, kurš ar nožēlu apliecināja, ka ir sliktāk nekā domāts."

Lundkvistam sirds operācija tika veikta janvārī Klīvlendā, pēc kuras viņam sākumā bija problēmas ar pārvietošanos un nācās izmantot palīgierīces: "Tā bija citāda cīņa nekā hokeja laukumā, taču domāju, ka princips bija līdzīgs, un es centos vienkārši koncentrēties katram atsevišķam brīdim, līdzīgi kā tas jādara hokeja spēlē. Neskatīties pārāk tālu uz priekšu, domāt par to, kas jādara konkrēti tagad."

Septiņas nedēļas pēc operācijas Lundkvists atgriezās uz ledus, speciālistu uzraudzībā aizvadot dažus treniņus, un kopš tā laika slido katru dienu. "Man patīk treniņi, taču man patīk arī treniņu rezultāti. Tāpēc, ja man būs iespēja spēlēt, es to, protams, izmantošu."

Lundkvists norādīja, ka būtu gatavs tēmēt uz Stenlija kausu arī tad, ja šosezon tomēr nevarēs atgriezties laukumā. "Taču tas nav manā kontrolē, man jāklausās, ko saka mediķi," norādīja iepriekš 15 sezonas Ņujorkas "Rangers" sastāvā nospēlējušais vārtsargs, kurš četras reizes nominēts Vezinas balvai un ieguvis to vienreiz 2012. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/henrik-lun...


, 2021-04-08 18:01, pirms 3 gadiem
Nopietni? Tu vēl gribi spēlēt? jābeidz karjera un miers
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.