Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Hurricanes" un "Blues" turpina sērijas, tuvojoties NHL līderiem

"Hurricanes" un "Blues" turpina sērijas, tuvojoties NHL līderiem
Karolīnas "Hurricanes" uzbrucējs Andrejs Svečņikovs svin vārtu guvumu. Foto: James Guillory/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piekto panākumu pēc kārtas izcīnīja Karolīnas "Hurricanes" vienība, savukārt 11. maču pēc kārtas vismaz vienu punktu savā laukumā guva Sentluisas "Blues", kas šoreiz ar 5:1 sagrāva Vašingtonas "Capitals".

• Abās cīņās rezultatīvākie bija Krievijas hokejisti, "Hurricanes" panākumu ar 6:3 pār Kalgari "Flames" ar diviem vārtu guvumiem kaldinot Andrejam Svečņikovam, savukārt "Blues" uzvarā trīs (2+1) punktus nopelnot Pāvelam Buhņevičam.

• Karolīnas vienībā spilgti nospēlēja arī amerikāņu aizsargs Breidijs Šejs, kurš rezultatīvam metienam pievienoja arī divas piespēles. "Blues" vārtos 26 no 27 pretinieku raidījumiem neitralizēja soms Ville Huso.

• "Flames" sastāvā pa vārtu guvumam un rezultatīvai piespēlei uzbrucēju Metjū Tkačuka un Bleika Koulmena rēķinā.

• "Hurricanes" izcīnīja ne tik vien kā piekto panākumu pēc kārtas, bet laika posmā no 5. decembra arī tikusi pie deviņām uzvarām desmit spēlēs, ar 49 punktiem atgūstot vicelīderes godu visas līgas kopējā ieskaitē. Priekšgalā esošā Tampabejas "Lightning" iekrājusi 51 punktu, taču aizvadījusi arī par četrām spēlēm vairāk.

• "Blues" ar 45 punktiem 35 cīņās pakāpās uz trešo vietu Rietumos, no konferences līderes Lasvegasas "Golden Knights" atpaliekot par divu punktu tiesu.

NHL spēles 8. janvāra naktī

KomandasRezultāts
Hurricanes - Flames6:3
Blues - Capitals5:1

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/


Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Šilovs pirms ''Canucks'' mača nosūtīts atpakaļ uz AHL

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''. Šilovs gan nosūtīts atpakaļ uz AHL.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
138

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.