Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šonakt sāksies NHL drafts - vai lielā diena Vācijas hokejam?

Šonakt sāksies NHL drafts - vai lielā diena Vācijas hokejam?
Aleksis Lafrenjē. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā īpašos karantīnas apstākļos norisināsies ikgadējais drafts. Pirmajā naktī (sākums 2:00 pēc Latvijas laika) notiks pirmā kārta, bet pārējās sešas kārtas būs rītnakt. Pirmais numurs tiek paredzēts Kanādas hokejistam Aleksam Lafrenjē, bet Vācija cer uz trim hokejistiem pirmajā kārtā.

NHL drafts pandēmijas apstākļos norisināsies virtuāli, komandu pārstāvjiem savu izvēli paziņojot attālināti. Katras komandas pārstāvji atradīsies savās telpās un paziņos savu drafta izvēli sev noteiktajā laikā. Ņemot vērā, ka šādā veidā NHL drafts norisināsies pirmoreiz un ka pandēmijas dēļ klubiem bija ierobežotas iespējas jauno spēlētāju izvērtēšanai, NHL apskatnieki iesaka rēķināties ar pārsteigumiem un negaidītām izvēlēm, it īpaši zemākajās kārtās, kuras norisināsies rītdien.

No Latvijas šajā NHL draftā iespējas tikt izvēlētam ir Raivim Ansonam, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgā. Viņa vārds figurē vairāku NHL drafta prognožu sarakstos, un Ansons varētu tikt izvēlēts rītdien kādā no zemākajām kārtā. 18 gadus vecais Ansons iepriekšējā sezonā guva 35 punktus 60 spēlēs Kanādā, bet tagad pandēmijas dēļ spēlē „Zemgalē”.

Pārsteigumi gan netiek gaidīti drafta pirmā numura sakarā – pārliecinošs favorīts ir Aleksis Lafrenjē, kurš, visticamāk, kļūs par pirmo Kanādas hokejistu kopš 2016. gada, kurš izvēlēts ar pirmo numuru. Pirmās izvēles tiesības pieder Ņujorkas „Rangers” komandai, kurai ļoti paveicās drafta izlozē, tiekot pie visaugstākā izvēles numura arī neskatoties uz to, ka klubs piedalījās pārspēlēs par vietu Stenlija kausā. Lafrenjē nospēlējis trīs sezonas Kvebekas Junioru līgā un 173 spēlēs paspējis tikt pie 297 punktiem.

Dažādās drafta prognozēs nākamās izvēles atšķiras, taču uz otro numuru labas izredzes ir centra uzbrucējam Kvintonam Baifīldam. Ja viņš tiks izvēlēts pirmajā trijniekā, Baifīlds kļūs par visaugstāk izvēlēto tumšādaino spēlētāju NHL vēsturē – Evanders Keins un Sets Džounss savulaik tika izvēlēti ar ceturto numuru.

Ar lielu interesi drafts tiks sagaidīts Vācijas hokejā, jo Manheimas „Adler” spēlētājs Tims Sticle varētu kļūt par visaugstāk izvēlēto šīs valsts hokejistu. Sticle pirms drafta ticis novērtēts kā labākais talants šī gada draftā starptautiskajās līgās. Kopumā Vācija līdz šim var lepoties ar pieciem hokejistiem, kuri izvēlēti NHL drafta pirmajā kārtā, bet šonakt viņu skaits var pieaugt līdz pat astoņiem – uz pirmo kārtu tēmē arī Džons Džeisons Peterka un Lukass Raihels. Jāpiezīmē, ka tieši Vāciju pārstāv aizvadītās sezonas MVP Leons Draizaitls.

Augsts drafta numurs tiek paredzēts arī Austrijas hokejistam Marko Rosi, kurš pirmsdrafta centralizētajās skautu prognozēs novērtēts ar sesto vietu Ziemeļamerikas līgu hokejistu sarakstā. Austrijas rekords pieder Tomasam Vanekam, kuru „Sabres” savulaik izvēlējās ar piekto numuru. Draftā sagaidāma arī jaunā Krievijas vārtsarga Jaroslava Askarova parādīšanās – SKA spēlētājam tiek prognozēta vieta pirmajā desmitniekā, kas vārtsargiem ir rets notikums.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām augstākie izvēles numuri pieder Otavas „Senators” – Rūdolfa Balcera komanda varēs veikt gan trešo, gan piekto izvēli šī gada draftā. „Sabres”, kurai jauna līguma noslēgšana ar Zemgu Girgensonu gan netiek prognozēta, izvēlēsies ar astoto numuru, kamēr „Blue Jackets” būs 21. izvēles numurs. Savukārt Teodora Bļugera „Penguins” pirmajā kārtā nepieder neviena izvēle un tā šobrīd sāks tikaia r 77. numuru.

NHL drafta pirmā kārta

Nr.Komanda
1.Rangers16.Canadiens
2.Kings17.Blackhawks
3.Senators (no Sanhosē)18.Devils (no Kalgari)
4.Red Wings19.Flames
5.Senators20.Devils (no Canucks)
6.Ducks21.Blue Jackets
7.Devils22.Rangers (no Karolīnas)
8.Sabres23.Flyers
9.Wild24.Capitals
10.Jets25.Avalanche
11.Predators26.Blues
12.Panthers27.Ducks (no Bostonas)
13.Hurricanes (no Toronto)28.Senators (no Islanders)
14.Oilers29.Golden Knights
15.Maple Leafs (no Penguins)30.Stars
31.Sharks (no Tampas)

Iepriekšējo NHL draftu pirmie numuri

GadsKomandaSpēlētājsValstsPoz.
2019DevilsDžeks HjūzsASVUzbrucējs
2018SabresRasmuss DālīnsZviedrijaAizsargs
2017DevilsNiko HišīrsŠveiceUzbrucējs
2016Maple LeafsOstons MetjūzsASVUzbrucējs
2015OilersKonors MakdeividsKanādaUzbrucējs
2014PanthersĀrons EkbladsKanādaAizsargs
2013AvalancheNeitans MakinonsKanādaUzbrucējs
2012OilersNails JakupovsKrievijaUzbrucējs

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/2020-nhl-d...


, 2020-10-06 22:09, pirms 4 gadiem
Reti piesātināts drafts ar daudziem talantiem, neiespējami top10 greizi nošaut
, 2020-10-06 22:39, pirms 4 gadiem
Zinu kura komanda grib draftēt Askarovu
Tik jautājums vai kāds nepańems ātrāk
Jariks savs puika!
, 2020-10-07 10:31, pirms 4 gadiem
Vāciešiem talanti aug kā sēnes.Varbūt mūsu hokeja bosiem derētu iepazīties ar vāciešujaunatnes hokeja sistēmu.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.